Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dva pitanja u vezi DBGrid-a i Edit-a

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Dva pitanja u vezi DBGrid-a i Edit-a

[ Pregleda: 2154 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mzarko

Član broj: 33636
Poruke: 80
*.bisinter.net.



Profil

icon Dva pitanja u vezi DBGrid-a i Edit-a11.11.2006. u 13:06 - pre 188 meseci
1. Kako je moguce u Delphi na komponentu DBGridu prikazati podatke iz Access baze (polje je Number) da pisu i decimalne oznake tj. ako je u bazi upisano 17,00 da i u DBGrid pise isto a ne samo 17, ili imate neki drugi predlog koji bi DBGrid mogao da koristim jer takodje u istom nije moguce prikazivati CheckBox.
2. Kako da u Labelu prikazem sta je napisano u Editu posle 4 karaktera, tj. ako u Editu pise 123456789 (u Editu nije ograniceno koliko je karaktera moguce upisati) i da pritiskom na Button u Labelu se pojavi 56789.

Unapred hvala.
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.kalik.info.



Profil

icon Re: Dva pitanja u vezi DBGrid-a i Edit-a11.11.2006. u 21:10 - pre 188 meseci
Pozdrav,
Citat:
Kako je moguce u Delphi na komponentu DBGridu prikazati podatke iz Access baze (polje je Number) da pisu i decimalne oznake tj. ako je u bazi upisano 17,00 da i u DBGrid pise isto a ne samo 17

Probaj ovako: $#,0.00, klikneš na, recimo, ADOQuery desnim klikom pa Fields Editor - Add Fields. Zatim, atributu kojem želiš postaviti format, u propery -u DisplayFormat postavi na navedeno. Znak $ ne mora biti.
Citat:
Kako da u Labelu prikazem sta je napisano u Editu posle 4 karaktera, tj. ako u Editu pise 123456789 (u Editu nije ograniceno koliko je karaktera moguce upisati) i da pritiskom na Button u Labeluse pojavi 56789.

Tu treba operacija nad stringom koja će kopirati "n" znakova stringa počev od zadate pozicije, potom to predstaviti u TLabel.
TLabel i TEdit su ti:
Citat:
Delphi syntax:
type TCaption = type string;

Code:
Copy('LAMBADA,6,2');

Funkcija copy(s,p,d), daje novi string formiran kopiranjem d znakova stringa s počev od pozicije p.

[Ovu poruku je menjao loshmiscg dana 12.11.2006. u 11:54 GMT+1]
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
80.93.240.*

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: Dva pitanja u vezi DBGrid-a i Edit-a12.11.2006. u 01:04 - pre 188 meseci
Ovo prvo sto ti je loshmiscg napisao je OK, a za drugo pokusaj nesto ovako:

Code:
Label1.Caption:= Copy(Edit1.Text, 5, Length(Edit1.Text));


to bi trebalo da odradi ono sto tebi treba...
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Dva pitanja u vezi DBGrid-a i Edit-a

[ Pregleda: 2154 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.