Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Citanje podataka iz dbGrid-a

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Citanje podataka iz dbGrid-a

[ Pregleda: 3570 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.adanet.co.yu.



+17 Profil

icon Citanje podataka iz dbGrid-a08.06.2006. u 11:59 - pre 194 meseci
Kako moze da se citaju podati iz dbgrid-a? Dakle baza mi je prikacena na dbgrid i meni treba da se iscita vrednost jednog polja a to polje mi je selektovano... Kako to mogu da odradim?
 
Odgovor na temu

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.adanet.co.yu.



+17 Profil

icon Re: Citanje podataka iz dbGrid-a08.06.2006. u 12:15 - pre 194 meseci
ovo mi odradi samo prvo polje iz grida koje je selektorvano... a meni bi trebalo drugi i trece

DBGrid1.Selectedfield.DisplayText
 
Odgovor na temu

codeb.s

Član broj: 67549
Poruke: 157
87.250.102.*



+1 Profil

icon Re: Citanje podataka iz dbGrid-a08.06.2006. u 12:26 - pre 194 meseci
Nisam siguran sta želiš uraditi,ali mislim da pogrešno pristupaš . Ovako, svaki red DBGrida prestavlja jedan "record" u tabeli tj. svaka kolona predstavlja polje tabele .Znači ukoliko si označio red i treba ti vrijednost recimo iz kolone 3 trebaš znati koje je to polje i pozvati vrijednost tog polja. Npr u 3-oj koloni ti je vezano za polje NAZIV , tvoja vrijednost je Tabela1Naziv.value.
Neznam sta želiš reći kad kažeš da čita samo selektovano.
Ukoliko želiš nešto drugo moraš pronaći tu vrijednost u tabeli koja ti je vezana za DBgrid.
Probaj!?
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Citanje podataka iz dbGrid-a08.06.2006. u 15:01 - pre 194 meseci
Citat:
MatezYU: Kako moze da se citaju podati iz dbgrid-a? Dakle baza mi je prikacena na dbgrid i meni treba da se iscita vrednost jednog polja a to polje mi je selektovano... Kako to mogu da odradim?


Pozdrav,

prvo, nisi pitanje postavio razumljivo?!!!
Ako želiš neko polje da vidiš treba da odradiš filter u zavisnosti od toga da li koristiš, recimo, ADOTable ili ADOQuery,....
Primer, imaš tri kolone: IME, PREZIME, ADRESA. Isfiltrirao si lice i želiš videti adresu. Da bi iščitao adresu u nekom, recimo, TEdit-u, treba uraditi sledeće:
Code:
Edit1.Text:= ADOTable1.FieldByName('ADRESA').AsString;


Na osnovu ovoga, ne moraš filtrirati lica, nego samo selektuj određeni red, klikni na njega, i u TEdit-u će ti prikazati polje ADRESA za to lice?!
Nadam se da si na to mislio?!
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

mzarko

Član broj: 33636
Poruke: 80
*.bisinter.net.



Profil

icon Re: Citanje podataka iz dbGrid-a08.06.2006. u 18:18 - pre 194 meseci
Nadam se da ce ti ovo pomoci

Edit1.Text:=DBGrid1.SelectedField.AsString;
 
Odgovor na temu

mehanizamm
Vranje

Član broj: 82537
Poruke: 88
*.adsl-a-4.sezampro.rs.



Profil

icon Re: Citanje podataka iz dbGrid-a06.02.2011. u 12:31 - pre 137 meseci
Znam da je stara tema al imam problem..

Ako je ukljucen RowSelect kako da pristupim odredjenoj celiji dbgridu??

Kao na primer edit1.text:=stringgrid1.cells[1,stringgrid1.row] ??
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2700



+82 Profil

icon Re: Citanje podataka iz dbGrid-a06.02.2011. u 14:01 - pre 137 meseci
> Ako je ukljucen RowSelect kako da pristupim odredjenoj celiji dbgridu??
> Kao na primer edit1.text:=stringgrid1.cells[1,stringgrid1.row] ??

Ako je uključen rowSelect onda ni jedna ćelija nije selektovana, samo možeš čitati podatke direktno iz dataseta.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Citanje podataka iz dbGrid-a

[ Pregleda: 3570 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.