Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Agregatna funkcija...?

[es] :: Baze podataka :: Agregatna funkcija...?

[ Pregleda: 3507 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DraganK

Član broj: 4976
Poruke: 109



+3 Profil

icon Agregatna funkcija...?03.05.2003. u 21:40 - pre 238 meseci
Imam tabelu sa 100.000 slogova. Kolone: K1 autonumber (int) PK, K2 char (200), K3 char (10), K4 char (10). U tabeli ima dosta duplikata po K2 koloni. Pitanje:

Kako da izvučem kao neku rang listu najviše ponavljanih redova po koloni K2. Nešto kao group by ali želim da dobijem otprilike ovakav rezultat:

BrojPonavljanja K2
--------------------------------
82 stavka1
56 stavka2
39 stavka3
...
...
...
--------------------------------


Baza je MSSqlServer ili Access...
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Agregatna funkcija...?03.05.2003. u 21:49 - pre 238 meseci
pa upravo tako, preko GROUP BY komande..

Code:
SELECT count(k2) as br_ponavljanja, k2 FROM tabela GROUP BY k2


e sad, pretpostavljam da tebi treba i sortiranje od najvećeg broja ponavljanja prema najmanjem. pa, ima ORDER BY, ali nisam siguran da li bi radila sa agregated kolonom (count()). pogledaj dokumentaciju za GROUP BY i ORDER BY, pošto se te stvari razlikuju od sistema do sistema..

(btw, ako ne radi direktno tu sortiranje, onda možeš rezultat ovog upita da prebaciš u privremenu tabelu, pa da sortiraš, ili već kako...)
 
Odgovor na temu

DraganK

Član broj: 4976
Poruke: 109



+3 Profil

icon Re: Agregatna funkcija...?04.05.2003. u 02:22 - pre 238 meseci
ma da, creirao sam privremenu tabelu pa tu order by, ne može u istom upitu.
Hvala ti...
 
Odgovor na temu

dotnet
Beograd

Član broj: 4344
Poruke: 112
*.verat.net

Jabber: dotnet@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Agregatna funkcija...?04.05.2003. u 05:36 - pre 238 meseci
Pozdrav

Ne treba ti privremena tabela, samo na ovaj upit dodaj ORDER BY:

Code:
SELECT count(k2) as br_ponavljanja, k2 FROM tabela GROUP BY k2 ORDER BY count(k2) DESC

dotnet
 
Odgovor na temu

DraganK

Član broj: 4976
Poruke: 109



+3 Profil

icon Re: Agregatna funkcija...?04.05.2003. u 12:41 - pre 238 meseci
Jao jeste, posipam se pepelom...
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Agregatna funkcija...?

[ Pregleda: 3507 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.