Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Upisivanje fajlova u blob

[es] :: Firebird/Interbase :: Upisivanje fajlova u blob

[ Pregleda: 3844 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kvik
Malesevic Dusan
Zlatibor

Član broj: 101713
Poruke: 7
*.static.sbb.co.yu.

Sajt: www.kvik.net


Profil

icon Upisivanje fajlova u blob30.07.2006. u 15:12 - pre 182 meseci
Kako ubaciti Office fajl (.doc ili .xls) u blob polje?
 
Odgovor na temu

mbabuskov
Milan Babuškov
Subotica

Član broj: 4718
Poruke: 217
82.208.250.*

Sajt: www.comp.rs/izradasajta


+6 Profil

icon Re: Upisivanje fajlova u blob30.07.2006. u 22:36 - pre 182 meseci
Isto kao i bilo koji drugi fajl. Ucitas ga i snimis u BLOB.

Reci koji programski jezik i biblioteku za pristup Firebirdu koristis, pa ti onda mozemo tacno napisati kako se radi.

 
Odgovor na temu

Mr. Rejn
Deki Karamatijević
Sremčica

Član broj: 2514
Poruke: 515
*.adsl.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Upisivanje fajlova u blob31.07.2006. u 09:45 - pre 182 meseci
Citat:
kvik: Kako ubaciti Office fajl (.doc ili .xls) u blob polje?

Evo ti primer za C++ Builder, u Builder-u/Delphi-u to ide ja mislim najjednostavnije:
Code:

IBQuery1->SQL->Clear();
IBQuery1->SQL->Add("insert into dokumenti (opis,dokument) values (:opis,:dokument)");
IBQuery1->Close();
IBQuery1->UnPrepare();
IBQuery1->ParamByName("opis")->AsString = Edit2->Text;
IBQuery1->ParamByName("dokument")->LoadFromFile(OpenDialog1->FileName,ftBlob);
IBQuery1->ExecSQL();

Samo moras da kazes koji jezik/okruzenje koristis.
Ag + Na -> Xe
 
Odgovor na temu

kvik
Malesevic Dusan
Zlatibor

Član broj: 101713
Poruke: 7
*.static.sbb.co.yu.

Sajt: www.kvik.net


Profil

icon Re: Upisivanje fajlova u blob31.07.2006. u 14:20 - pre 182 meseci
Hvala puno na odgovoru

Koristim Delphi 7 kao okruzenje.

E, sad, kako podici word iz mog softwera i poturiti mu taj fajl da se automatski učita
 
Odgovor na temu

marcha
Nikola Marcic
Beograd/Leskovac

Član broj: 6454
Poruke: 108
*.156.eunet.yu.

ICQ: 156892888


+1 Profil

icon Re: Upisivanje fajlova u blob31.07.2006. u 22:45 - pre 182 meseci
Pitanje je vise za Pascal/Delphi forum :)
Code:

u uses dodaj ShellApi

procedure SnimiIOtvori;
var
  sNazivFajla:string;
begin
  sNazivFajla:=IBQuery1.FieldByName('NAZIV').AsString;
  TBlobField(IBQuery1.FieldByName('MOJ_BLOB')).SaveToFile(sNazivFajla);
  ShellExecute(Handle, 'Open', PChar(sNazivFajla), nil, nil, sw_normal);
end;


Marcha
-----------------------------------
Pretpostavka je majka zajeba.
 
Odgovor na temu

kvik
Malesevic Dusan
Zlatibor

Član broj: 101713
Poruke: 7
*.static.sbb.co.yu.

Sajt: www.kvik.net


Profil

icon Re: Upisivanje fajlova u blob02.08.2006. u 10:55 - pre 182 meseci
Puno hvala na odgovoru.

Jos samo jedna sitnica. Da li postoji mogucnost da se word "podigne" direktno sa sadrzajem BLOB fielda. Nesto kao OLE?. Time bi se izbegao fajl na lokalnom file sistemu, a time bi se postigao veci security.
 
Odgovor na temu

delalt

Član broj: 68360
Poruke: 198
*.teol.net.



Profil

icon Re: Upisivanje fajlova u blob05.08.2006. u 08:13 - pre 182 meseci
Citat:
kvik: Puno hvala na odgovoru.

Jos samo jedna sitnica. Da li postoji mogucnost da se word "podigne" direktno sa sadrzajem BLOB fielda. Nesto kao OLE?. Time bi se izbegao fajl na lokalnom file sistemu, a time bi se postigao veci security.

Pa, jesi li probao onu proceduru sto ti je dao marcha, zove se baš SnimiIOtvori.
Trebalo bi da ona na kraju direktno otvori Word sa učitanim fajlom, ili si ti htio nešto drugo?
 
Odgovor na temu

[es] :: Firebird/Interbase :: Upisivanje fajlova u blob

[ Pregleda: 3844 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.