Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da importujem dump sa BLOB poljem?

[es] :: Baze podataka :: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?

[ Pregleda: 3240 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

twb
Yugoslavia

Član broj: 5508
Poruke: 74
*.my-trion.net.



Profil

icon Kako da importujem dump sa BLOB poljem?05.12.2002. u 08:08 - pre 229 meseci
Pozdrav,

u bazi imam blob polje (u kom se nalaze slike formata GIF). Dump sam standardno dumpovao, i sada zelim da u importujem u drugu bazu, ali...


Sve se odradi korektno, sem sto u blob polju, umesto da se upisu "oni cudni karakteri koji definisu sliku" (ne znam kako drugacije da opisem), upise se |GIF89a(

zna li neko sta da radim da bi mi se kompletan dump korektno ubacio u bazu?

 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?05.12.2002. u 13:12 - pre 229 meseci
pa čime si radio dump? i kakve ovo veze ima sa PHP-om, tražiću nekog da ovo prebaci u databases.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
62.162.102.*

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?05.12.2002. u 14:40 - pre 229 meseci
Sta je po tebi "standardno dumpovao" ?

cime si to dumpovao bazu?
i kako ti izgleda dump ? jeli mozes dati sample jednog recorda ?
i koji alat koristis za restore ?

People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

twb
Yugoslavia

Član broj: 5508
Poruke: 74
*.my-trion.net.



Profil

icon Re: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?05.12.2002. u 17:30 - pre 229 meseci
Dumpovao asm ga sa phpMyAdmin-om, i polako kontam gde moze da se trazi greska...

Naime, GIF-ove sam ubacivao sa web formom, pisanom u PHP-u, i pre ubacivanja u bazu, stavljao sam komandu addslashes.

Svaki rekord gde je taj GIF, pocinje odprilike ovako:

GIF89a(\0\0³ÿ\0\0\0`ø\0




U bazu sam importovao iz shell-a, sa komandom:

mysqldump -h db_server -u user_name -p db_name < naziv_fajla.dump


Any ideas?
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?05.12.2002. u 21:05 - pre 229 meseci
ti si to ovako uradio, i sve je bilo u redu, sem blob polja? ti si sa mysqldump radi import? molim te objasni mi kako???

mysql ne sluzi za import vec za export, iliti dump baze.

za import kucaj mysqlc -uuser -ppass < baza.dump

 
Odgovor na temu

twb
Yugoslavia

Član broj: 5508
Poruke: 74
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?05.12.2002. u 21:56 - pre 229 meseci
Pardon, pardon, sintaksa za import je naravno bila

mysql -h db_server -u user_name -p db_name < naziv_fajla.dump

 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?05.12.2002. u 23:04 - pre 229 meseci
daj primer jednog inserta iz tog fajla...
 
Odgovor na temu

twb
Yugoslavia

Član broj: 5508
Poruke: 74
*.my-trion.net.



Profil

icon Re: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?09.12.2002. u 11:46 - pre 228 meseci
Primer linije za jedan INSERT INTO, vidis kako polje gde je slika pocinje sa GIF89a



INSERT INTO Country VALUES (102731057416830,20021203060004,'','','','','Europe/Asia','Russia','Rouble','RUB','GIF89a(\0\0³ÿ\0\0\0`ø\0\0øøøè\0\0èè蠠ȸ\0\0\0X°¨\0ÐÐÐÐ\0\0ððèð\0\0\0\0\0\0\0\0,\0\0\0\0(\0\[email protected]tP‘I«½8Ou€ÿ`(Ž¤w Aª®lë¾é@tmßx®ÓDWþÀÑa¶+\ZsDaÉl:ŸÐèá Z\'˜vû\Z ¸`®ìH&OÊèÝ9Ͷõ®ðÒ¡\Z¯›èöø!aèûÿ€‚ƒ} _aˆ.^‰Œ, ^‘’“”•–‘ \0;','','','','','ru','');
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?09.12.2002. u 16:27 - pre 228 meseci
pa sve izgleda dobro eskejpovano.

da li si siguran da nije dobro uradjen import? kako proveravash? preko phpmyadmin-a ili kako? ako je preko njega, mozda on uradi nesto sa karakterima...
 
Odgovor na temu

twb
Yugoslavia

Član broj: 5508
Poruke: 74
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?09.12.2002. u 19:44 - pre 228 meseci
To i jeste zez.

Ovo gore je primer sta pokusavam da importujem, a za sliku mi se importuje samo

GIF89a(


Sa karakterima i jeste problem, ali ne znam kako da ga resim
:-((
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?10.12.2002. u 01:37 - pre 228 meseci
ok, posto nikako ne mogu da objasnim tako da me razumesh, evo prosto:

napisi : "SELECT *, length(ime_kolone_za_gif_sliku) FROM country"

u toj drugoj bazi (gde si importovao dump) i postuj ovde rezultat (bar dva-tri reda). onda cu ti dalje objasniti...
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Kako da importujem dump sa BLOB poljem?

[ Pregleda: 3240 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.