Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prazan okvir kod prikaza slike iz BLOB-a

[es] :: PHP :: Prazan okvir kod prikaza slike iz BLOB-a

[ Pregleda: 2375 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

srdjandakic

Član broj: 11297
Poruke: 430
..mtsns-ns.customer.sbb.co.yu.



+14 Profil

icon Prazan okvir kod prikaza slike iz BLOB-a21.05.2006. u 14:04 - pre 187 meseci
Pozdrav!

Treba da prikažem sliku iz BLOB polja. Čitanje radim ovako:

Code:

<?php

  // Connect to database
  $handle = mysql_connect("localhost", "user", "pass");
  mysql_select_db("db");
  
  // Get the BLOB field
  $result = mysql_query("SELECT imagedata FROM user_image WHERE user_id = 1", $handle);
  
  // Read row
  $data = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
  
  // Get image data
  $imagedata = $data["imagedata"];  

  // Dump BLOB field as JPEG image
  header("Content-Type: image/jpeg");
  header("Content-Disposition: inline; filename=temp.jpg");

  echo $imagedata;
  
  mysql_close($handle);
  exit();
  
?>


Kada uklonim "Content-Type" heder, prikaže se garbage koji odgovara slici, znači, slika se uspešno pročita iz baze.

Problem je što se meni prikaže PRAZAN OKVIR, sa dimenizijama slike iz BLOB-a i crvenim X u uglu.

Probao sam i da ubacim "Content-Length: 30928" (veličina slike u bajtovima), ali bez uspeha.

Da li ima neko podešavanje PHP-a koje nisam uradio kako treba, ili ... ???



[Ovu poruku je menjao srdjandakic dana 21.05.2006. u 15:06 GMT+1]
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: Prazan okvir kod prikaza slike iz BLOB-a21.05.2006. u 15:52 - pre 187 meseci
Iskreno, ne znam kako to treba bas da sljaka, ali vidim:

header("Content-Disposition: inline; filename=temp.jpg");

I nagadjam da taj fajl nikada ne pravis?! :)
Tj, ne vidim u code kada pravis taj fajl?

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

srdjandakic

Član broj: 11297
Poruke: 430
..mtsns-ns.customer.sbb.co.yu.



+14 Profil

icon Re: Prazan okvir kod prikaza slike iz BLOB-a21.05.2006. u 22:05 - pre 187 meseci
Tnx na pokušaju pomoći ...

Greška je bila u MySQL-Front programu koji je prilikom uvoza slika u bazu pobrljavio neke bajtove u binarnom fajlu.
(http://www.mysqlfront.de/forum/viewtopic.php?t=2716)

Kad sam sliku uvezao drugim programom, proradio je i script.

"Content disposition" je sa jednog rešenaj copy-pastovanog sa neta.
Radi i sa njim i bez njega, iako se ne pravi fajl.

S.


[Ovu poruku je menjao srdjandakic dana 21.05.2006. u 23:06 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Dejan Krstic

Član broj: 479
Poruke: 2558



+1 Profil

icon Re: Prazan okvir kod prikaza slike iz BLOB-a22.05.2006. u 21:38 - pre 187 meseci
Citat:
SmilieBG: Iskreno, ne znam kako to treba bas da sljaka, ali vidim:

header("Content-Disposition: inline; filename=temp.jpg");

I nagadjam da taj fajl nikada ne pravis?! :)
Tj, ne vidim u code kada pravis taj fajl?

Poz,
Sale


To je samo heder koji se salje browseru u kom ga obavestava kako se zove fajl. U principu on ne mora da ima taj fajl fizicki na hdd-u. Dovoljno je ono sto on radi a to je da ga cita iz baze i ispisuje klijentu.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Prazan okvir kod prikaza slike iz BLOB-a

[ Pregleda: 2375 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.