Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

escape karakteri!!!

[es] :: .NET :: escape karakteri!!!

[ Pregleda: 2696 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Sandra_G
Aleksandra Glusac
Programer

Član broj: 66979
Poruke: 68
*.mediaworksit.net.

ICQ: 298551171


Profil

icon escape karakteri!!!10.04.2006. u 10:18 - pre 188 meseci
Imam neku putanju, npr.

\\server\folder\

Kada to ucitam u string, dobijam sledece:

\\\\server\\folder\\ , zbog escape karaktera - i to je OK.

Kako da dobijem ono prvo? Poenta je u tome sto ja treba to da prosledim kao argument nekoj aplikaciji preko ProcessStartInfo. Posto je prosledjujem u ovom drugom obliku, kada se u toj aplikaciji doda @ ispred svega toga, dobije se djubre:

@"\\\\server\\folder\\"

Kako da iz \\\\server\\folder\\ dobijem \\server\folder\ ??????


The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. - Albert Einstein
 
Odgovor na temu

Count Zero

Član broj: 32400
Poruke: 203



+405 Profil

icon Re: escape karakteri!!!10.04.2006. u 11:19 - pre 188 meseci
A da pri učitavanju u string staviš @? Npr.

Code:
string s = @"\\server\folder";
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: escape karakteri!!!10.04.2006. u 11:25 - pre 188 meseci
Oces da sredis \\\\server\\folder\\ i da dobijes \\server\folder\ ??

C#
Code:

string myString;
string NewString;
myString = "\\\\server\\folder\\";

NewString = myString.Replace("\\","\");

MessageBox.Show(NewString)



VB.NET

Code:

        Dim myString As String
        Dim NewString As String
        myString = "\\\\server\\folder\\"
        NewString = myString.Replace("\\", "\")
        MessageBox.Show(NewString)





[Ovu poruku je menjao sale83 dana 10.04.2006. u 12:28 GMT+1]
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6021



+4620 Profil

icon Re: escape karakteri!!!10.04.2006. u 11:43 - pre 188 meseci
Citat:
Sandra_G: Kako da dobijem ono prvo? Poenta je u tome sto ja treba to da prosledim kao argument nekoj aplikaciji preko ProcessStartInfo. Posto je prosledjujem u ovom drugom obliku, kada se u toj aplikaciji doda @ ispred svega toga, dobije se djubre:


Ako sama deklarises taj string u kodu (tj. string folder = @"\\server\\folder\\"; ), ne bi verovala koliko je jednostavan odgovor Samo nemoj da stavis @ kad deklarises string. C# ce escape-ovati string i \\ treirtati kao \. @ je uputstvo kompajleru da ne konvertuje escape sekvence i \ tretira kao najobicniji znak.

E sad, ako u samoj varijabli imas taj string "\\\\server\\folder\\", to mi je veoma cudno da uopste moze da se desi (sem da sama ubacis @"\\\\server\\folder\\" kao vrednost stringa) jer nijedan API poziv nece vratiti takav string. Kako znas da je taj string u varijabli? Ako si gledala u Evaluate ili Watch, onda je sve ok, posto ova dva prozora prikazuju string u escaped formatu (tj \ u stringu se vidi kao \\)



Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: escape karakteri!!!

[ Pregleda: 2696 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.