Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

koji je escape karakter u Delphi-ju?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: koji je escape karakter u Delphi-ju?

[ Pregleda: 2483 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vilyu
Web Developer
Beograd, Srbija

Član broj: 1188
Poruke: 444



+2 Profil

icon koji je escape karakter u Delphi-ju?09.05.2002. u 13:01 - pre 236 meseci
Programom generisem neke SQL upite za InterBase server. Kod kuce mi je sve radilo sa obicnom znakom navoda ("), ali na masinama na kojima ce program kasnije raditi, upiti ne funkcionisu jer server zahteva da se u upitu koristi apostrof ('). Kako to da izvedem u programu, a da ne prekinem string? Jel postoji neki escape karakter u Delphi-ju? Ili moze nekako drugacije da se podesi SQL server? Hvala unapred.
Pera električar 0637129710, BG, preporučujem.
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
212.110.78.*

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: koji je escape karakter u Delphi-ju?09.05.2002. u 14:57 - pre 236 meseci
Delphi nema veze sa SQL escape karakterima,
to je sve stvar u SQL jeziku.

ja to resavam jednom malom funkcijom koja radi savrseno sa MySQL serverom,
ali sigurno ce da radi i sa InterBase.
Code:

function EscapeSQLChars(str:string):string;
        var
         k:word;
         escaped:string;
        begin
        escaped:=str;
        k:=1;
        while k<=length(escaped) do
         begin
                if escaped[k]='"' then
                  begin
                  insert('\',escaped,k);
                  inc(k);
                  end;
                  inc(k);
         end;

        k:=1;
        while k<=length(escaped) do
         begin
                if escaped[k]='''' then
                  begin
                  insert('\',escaped,k);
                  inc(k);
                  end;
                  inc(k);
         end;

        k:=1;
        while k<=length(escaped) do
         begin
                if escaped[k]='\' then
                  begin
                  insert('\',escaped,k);
                  inc(k);
                  end;
                  inc(k);
         end;

        EscapeSQLChars:=escaped;
        end;

People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

vilyu
Web Developer
Beograd, Srbija

Član broj: 1188
Poruke: 444



+2 Profil

icon Re: koji je escape karakter u Delphi-ju?11.05.2002. u 17:37 - pre 236 meseci
Ovaj tvoja funkcija mi je bas pomogla, dala mi je strava ideju i daj deo mog programa sada funkcionise. Hvala.
Pera električar 0637129710, BG, preporučujem.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: koji je escape karakter u Delphi-ju?

[ Pregleda: 2483 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.