Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

funkcija EVAL?

[es] :: Java :: funkcija EVAL?

[ Pregleda: 2766 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

steffa
Damir Stefanović
Beograd

Član broj: 3996
Poruke: 33
*.ptt.yu



Profil

icon funkcija EVAL?13.11.2002. u 16:21 - pre 238 meseci
Kako u Javi dobiti referencu objekata kog već sadrži neka promenljiva koristeći se njenim nazivom (kao što to radi funkcija eval() u JScript-u)?

Primer u JScript-u:

var ime = "Mile";
var naziv = eval("ime");

 
Odgovor na temu

Au197/79
Zlatan Kadragić
Minhen

Član broj: 3556
Poruke: 772
*.ptt.yu

Sajt: aurelije.blogspot.com


+47 Profil

icon Re: funkcija EVAL?14.11.2002. u 08:26 - pre 238 meseci
Evo primera u javi:

String ime = "Mile"; // moze i new("Mile");
String naziv = ime;

Sada promenljive ime i nayiv sadrže referencu na istu instancu (objekat) klase String.
Bolje džaba ležat nego džaba radit.
 
Odgovor na temu

steffa
Damir Stefanović
Beograd

Član broj: 3996
Poruke: 33
*.ptt.yu



Profil

icon Re: funkcija EVAL?14.11.2002. u 09:44 - pre 238 meseci
Problem je u tome što je tvoje "ime" promenljiva, a meni je važno da bude string.
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.219.EUnet.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: funkcija EVAL?14.11.2002. u 19:22 - pre 238 meseci
Pa promenljiva ili ti objekat tipa string. U cemu je problem?
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: funkcija EVAL?

[ Pregleda: 2766 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.