Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

HTML forma unutar druge forme ???

[es] :: PHP :: HTML forma unutar druge forme ???

[ Pregleda: 3289 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

brainbuger

Član broj: 9647
Poruke: 411
80.93.236.*



+48 Profil

icon HTML forma unutar druge forme ???07.02.2006. u 16:39 - pre 199 meseci
Imam jednu vecu HTML formu koja obuhvata celu stranicu.
U nju bih hteo da ugnezdim jos jednu manju,
problem je sto klikom na submit dugme manje forme
aktivira se velika.

Probao sam da stavim razlicita imena formama ali ista stvar.

Ima li neki nacin da tacno naznacim koji submit taster pripada
kojoj formi ili neko drugo resenje.

 
Odgovor na temu

damso
Novi Sad

Član broj: 78853
Poruke: 158
*.dialup.neobee.net.



+9 Profil

icon Re: HTML forma unutar druge forme ???07.02.2006. u 17:05 - pre 199 meseci
E bash si potrefio shto i mene interesuje...!
samo ovo chini mi se ne spada u PHP forum vech u HTML .ali..


Ali koliko sam ja pokušao izgleda da ne može..potražiću u nekim uputstvima a i ti javi ako nadjes..
evo bash proucavam http://www.w3.org/TR/html4/interact/forms.html

poz.

[Ovu poruku je menjao damso dana 07.02.2006. u 18:08 GMT+1]
www.eden.rs
Izdavač duhovne i filozofske literature
 
Odgovor na temu

Relaja
Relja Petrovic
Krusevac

Član broj: 48066
Poruke: 111
*.smin.sezampro.yu.

ICQ: 393683437


Profil

icon Re: HTML forma unutar druge forme ???07.02.2006. u 20:31 - pre 199 meseci
pa mozes uraditi sledece : Postavis jedno dugme namenjeno za prvu forumu npr. "dugme1" i jedno za drugu "dugme2".Zatim u strani koju otvara ta forma proveravas if(isset($dugme1)) ... tj. if(isset($dugme2))...
potom mozes preusmeriti stranicu u zavistnosti od toga koje dugme je pritisnuto.
Mozda postoji bolji nacin ali probaj i ovo.
pozdrav.
Ljubav je kad ja prdnem a njoj ne smrdi.
 
Odgovor na temu

brainbuger

Član broj: 9647
Poruke: 411
*.vdial.verat.net.



+48 Profil

icon Re: HTML forma unutar druge forme ???07.02.2006. u 23:46 - pre 199 meseci
Probao sam i to ali u ovom slucaju mi ne pomaze.
Fora je u tome sto obe forme moraju poslati i nekoliko
varijabli ($a i $menu) koje preuzimam u drugoj skripti
pomocu $_GET . Pa tek tada obradjujem dalje elemente forme.

Otprilike za sada to ovako izgleda, dakle ovakva postavka
dovodi do toga da submit unutrasnje forme aktivira glavnu formu
a ne unutrasnju koju bi trebalo :


<FORM name=form1 method=post action=index.php?menu=1&a=add >

///// elementi glavne forme

<FORM name=form2 method=post action=index.php?menu=1&a=detail>
///// elementi unutrasnje forme
<INPUTBOX type=submit value="Dodaj detalj">
</FORM>

///// elementi glavne forme

<INPUTBOX type=submit value="Kompletiraj">
</FORM>



[Ovu poruku je menjao brainbuger dana 08.02.2006. u 00:49 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
195.252.126.*



+256 Profil

icon Re: HTML forma unutar druge forme ???08.02.2006. u 13:01 - pre 199 meseci
html forme se NE mogu ugnjezdivati. Znaci mozes:
Citat:

<form ...>
...
</form>
...

<form ...>
...
</form>

Ali ne i
Citat:

<form ...>
...
<form ...>
...
</form>
...
</form>


Mozda mozes da pokusas sa onclick metodom kod input type= submit,koja ce da definise form action i da uradi submit, ali ne znam da li ces i sta dobiti..


Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.wxs.nl.



+3 Profil

icon Re: HTML forma unutar druge forme ???08.02.2006. u 13:49 - pre 199 meseci
<INPUTBOX type=submit value="Dodaj detalj">

??? Inputbox?! :)

anyway, mozes da probas sa JS-om, da obe forme pozivaju JS, a da JS gleda iz koje forme ih je element pozvao... (form name = ...)

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

freeghost
ser

Član broj: 10625
Poruke: 69
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: HTML forma unutar druge forme ???08.02.2006. u 14:38 - pre 199 meseci
Cini mi se da nisi primetio da ti preuzimas promenljive sa $_GET a u formi
ti je akcija post. Da nisi napravio lapsus kucajuci poruku?

------=_Part_501_6488089.1139409204964
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Content-Disposition: inline

<br><br><div><span class="gmail_quote">2006/2/8, brainbuger &lt;<a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>&gt;:</span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Probao sam i to ali u ovom slucaju mi ne pomaze.<br><br>Fora je u tome sto obe forme moraju poslati i nekoliko<br><br>varijabli ($a i $menu) koje preuzimam u drugoj skripti<br><br>pomocu&nbsp;&nbsp;$_GET . Pa tek tada obradjujem dalje elemente forme.
<br><br><br><br>Otprilike za sada to ovako izgleda, dakle ovakva postavka<br><br>dovodi do toga da submit unutrasnje forme aktivira glavnu formu<br><br>a ne unutrasnju koju bi trebalo :<br><br><br><br>*<br><br>&lt;FORM name=form1 method=post _action=
index.php?menu=1&amp;a=add _&gt;<br><br><br><br>///// elementi glavne forme<br><br>*<br><br>&nbsp;&nbsp;&lt;FORM name=form2 method=post _action=index.php?menu=1&amp;a=detail_&gt;<br><br>&nbsp;&nbsp; ///// elementi unutrasnje forme<br><br>&nbsp;&nbsp;&lt;INPUTBOX type=submit value=&quot;Dodaj detalj&quot;&gt;
<br><br>&nbsp;&nbsp;&lt;/FORM&gt;<br><br>*<br><br>///// elementi glavne forme<br><br><br><br>&lt;INPUTBOX type=submit value=&quot;Kompletiraj&quot;&gt;<br><br>&lt;/FORM&gt;<br><br>*<br><br><br><br>&lt;sub&gt;[*Ovu poruku je menjao brainbuger dana
08.02.2006. u 00:49 GMT+1*]&lt;/sub&gt;<br><br>--<br><a href="http://www.elitesecurity.org/poruka/1041523">http://www.elitesecurity.org/poruka/1041523</a><br><br>Prijave/odjave: <a href="http://www.elitesecurity.org/liste">
http://www.elitesecurity.org/l...t;/a><br><br>Ne menjajte sledece dve linije ukoliko odgovarate putem emaila!<br>esauth:159970:ae60a75409e9e5a8bc40e27f4790753f<br>
Sex is like hacking: you get in,
you get out and you hope that
you've nothing left behind that
can be traced back to you.
 
Odgovor na temu

brainbuger

Član broj: 9647
Poruke: 411
80.93.236.*



+48 Profil

icon Re: HTML forma unutar druge forme ???09.02.2006. u 10:51 - pre 199 meseci
Nije lapsus. Samo action preuzimam sa $_GET , a elemente
forme sa $_POST.

U svakom slucaju. Da li neko mozda ima gotovu ili barem slicnu funkciju
u JScript koju bi mogao da iskoristim da postavi drugaciji action u odnosu
na kliknuti taster.

Hvala unapred!
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
195.252.126.*



+256 Profil

icon Re: HTML forma unutar druge forme ???09.02.2006. u 11:47 - pre 199 meseci
Ne verujem da ce ti to pomoci, jer svaki </form> elemet zatvara sve do tada - drugim recima kad prosledis formu elementi koje si definisao nece se proslediti. Mozda bi mogao da se igras stavljanjem u javascript promenljive, pa da onda kad neko klikne, napravis formu, sa odredjenim promenljivim i da prosledis tu formu. NE OCEKUJ da ce ti neko pisati kod za to.
Sto se tice uputstava, mislim da ce biti dovoljno jedno staro na mom sajtu:
http://www.sf.co.yu/uputstva/voodoo/tutorial.htm
pa obrati paznju na Part 7: Forms.
i jos nesto - objasnjenje za oznacavanje:
http://www.sf.co.yu/uputstva/voodoo/part2/part2.htm#html


[Ovu poruku je menjao Jbyn4e dana 09.02.2006. u 12:50 GMT+1]
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: HTML forma unutar druge forme ???

[ Pregleda: 3289 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.