Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[c#] child form problem

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [c#] child form problem

[ Pregleda: 3521 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pravo_u_raj
Ljubomir Cvetkovic
BGD

Član broj: 12402
Poruke: 56
*.ptt.yu.

ICQ: 91657856


Profil

icon [c#] child form problem13.06.2005. u 18:29 - pre 206 meseci
na koji nachin mogu da iz glavne forme odredim koja je child forma(otvoreno je vise child formi istog tipa) aktivna i na koji nachin da iz glavne forme pokupim sadrzaj iz aktivne child forme, dal' text iz txtboxa, dal' bitmapu, sve jedno.
Form f = this.ActiveMdiChild; mi daje koja mi je forma akivna, ali ne znam na koji nacin da iz toga izvucem podatke...

hvala poz
 
Odgovor na temu

adnan78
Adnan Strujic
Software Engineer/System Architect
SCG

Član broj: 27187
Poruke: 55
217.26.75.*

ICQ: 17136266


Profil

icon Re: [c#] child form problem14.06.2005. u 13:53 - pre 206 meseci
Pa naravno da ne moze tako (: jer ti to vraca bazni objekat forme a tebi treba objekat tvoje child forme. Znaci moras da kastujes.

To bi izgledalo ovako...
Code:

            form2 frm = (form2) this.ActiveMdiChild;
            string vrijednostIsTextBoxa = frm.textBox1Value;


(form2 je u stvari child forma.)
E sad posto je po default-u tvoj TextBox u tvojoj child formi deklarisan kao
private System.Windows.Forms.TextBox textBox1;
znaci ne mozes da mu pristupis (jer je private). Ovde imas 2 nacina da ovo private stavis u public (to nije preporuceni nacin i sa time nekad ima problema, jer Visual studio Designer to po nekad vrati sam na private, pa ces posle da se ubijes razmisljajuci gdje je greska)
A bolji nacin je da napravis public property recimo ovako
Code:

        public string textBox1Value
        {
            get{return textBox1.Text;}
            set{textBox1.Text = value;}
        }


To je preporuceni nacin... nikad ne expose-ujes direktno citav objekat, nego napravis public property i preko njega vratis ono sto treba.

To je to. Pozdrav,
 
Odgovor na temu

pravo_u_raj
Ljubomir Cvetkovic
BGD

Član broj: 12402
Poruke: 56
*.ptt.yu.

ICQ: 91657856


Profil

icon Re: [c#] child form problem14.06.2005. u 17:33 - pre 206 meseci
tnx :)
nashao sam chim sam postavio poruku..

hvala u svakom sluchaju
 
Odgovor na temu

Vertyg01
Banjaluka

Član broj: 39881
Poruke: 41
*.broadband.blic.net.

ICQ: 35878878


Profil

icon Re: [c#] child form problem15.06.2005. u 16:54 - pre 206 meseci
Da li je ista stvar
Form2 frm = new Form2();
i
form2 frm = (form2) this.ActiveMdiChild;

i koja je razlika ;)
thx
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
213.137.127.*

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: [c#] child form problem15.06.2005. u 19:21 - pre 206 meseci
Tja, veeeelika (:

Prvim primerom pravis novi objekat, tj. ceo novi prozor (bez prikazivanja i message loop-a). Dok drugim hvatas vec postojeci, aktivni, child prozor.
'form2' kao nasledjena klasa moze da ima neke javne metode i property-e, kao npr. adnan78ov textBox1Value property, koje Form klasa nema.


America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [c#] child form problem

[ Pregleda: 3521 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.