Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako sa DBISAMQuery da povezem 2 tabele za upit

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako sa DBISAMQuery da povezem 2 tabele za upit

[ Pregleda: 1976 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

midus
Miljan Jeremic
Knjazevac

Član broj: 43445
Poruke: 42
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Kako sa DBISAMQuery da povezem 2 tabele za upit18.11.2005. u 14:51 - pre 209 meseci

Pozdrav svima,

imam problem sa tabelama, ne znam kako sa jednim DBISAMQuery-jem da povezem dve tabele, sta treba u Object inspector-u da dodam, tamo kod Table mogu samo jednu tabelu da selektujem, a treba mi upit koji poziva 2 tabele koje su povezane, a i vuce podatke i iz jedne i iz druge.

Sta bi trebalo da uradim da di mogao u DBGrid -u da vidim rezultat upita?

Pretpostavljam da nije komplikovano ali vise i ne vidim sam kako da ovo prevazidjem.

Unapred zahvalan na svakoj pomoci?
MGJ
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.sksyu.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Kako sa DBISAMQuery da povezem 2 tabele za upit18.11.2005. u 18:09 - pre 209 meseci
DBISAM nisam koristio ali ako je query, a ne tabela sta te sprecava da u property Sql od tvog query-a ukucas Select polje1, polje2, polje3....from tabela1, tabela2 where tabela1.nekopolje = tabela2.nekopolje
Zatim prevuci jedan Datasource objekat na formu postavi ga da referencira taj tvoj query i postavi datagrid i njegov datasource property na datasource komponentu koju si prevukao....
RTFM
 
Odgovor na temu

midus
Miljan Jeremic
Knjazevac

Član broj: 43445
Poruke: 42
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Kako sa DBISAMQuery da povezem 2 tabele za upit23.11.2005. u 10:44 - pre 209 meseci

Pozdrav,

imam problem sa komponentama, mislim da sam sve povezao kako treba, ali mi sad izbacuje poruke tipa:

[Fatal Error] db.pas(8): Program or unit 'db' recursively uses itself

Circular unit reference on db....

ne znam sta treba da promenim sve mi se kod ove druge greske pozicionira u USES kod DBGrid. Sta je tu greska ne znam ni sam.

Mislim da nije nista komplikovano, mada ga ne provaljujem...

Pisite ako imate neko resenje

MGJ
 
Odgovor na temu

midus
Miljan Jeremic
Knjazevac

Član broj: 43445
Poruke: 42
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Kako sa DBISAMQuery da povezem 2 tabele za upit24.11.2005. u 12:30 - pre 209 meseci

Resen problem,

imao sam problem sa komponentama, sada mi je uredu , a i nisam bio stavio active na True odma pa me je i zato zezalo.

Jedino nece da kompajlira za sada ali valjda cemo i to da resimo

Hvala jos jednom


MGJ
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako sa DBISAMQuery da povezem 2 tabele za upit

[ Pregleda: 1976 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.