Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa promenljivom

[es] :: PHP :: Problem sa promenljivom

[ Pregleda: 4305 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Sole_boy

Član broj: 2486
Poruke: 58
*.ptt.yu



Profil

icon Problem sa promenljivom27.01.2003. u 18:42 - pre 231 meseci
Pozdrav ljudi, imam sledeci problem:

Code:

if ($filter1 == "on") { $upit = "\"SELECT * FROM baza where blah='$blahic'\""; }

if ($komanda == "trazi") {
upit1($upit);
}

function upit1($upit) {
$result = mysql_query( $upit ) or die(mysql_error()); 
while ($row = mysql_fetch_row($result)) {
echo"$row[3]<br>";
}
}


e sada kad kod pozovem ovu skriptu ona mi vrati Query was empty to je zato sto ovaj promenljiva $upit nece da se prosledi do upit1($upit) kako to da resim?
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Problem sa promenljivom27.01.2003. u 18:54 - pre 231 meseci
Pa onda $filter1 nije on...

Probaj ovako...

if ($filter1 == "on" AND $komanda == "trazi") { 
upit1("SELECT * FROM baza where blah='$blahic");
}
 
Odgovor na temu

Sole_boy

Član broj: 2486
Poruke: 58
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Problem sa promenljivom27.01.2003. u 20:28 - pre 231 meseci
Ne vredi, opet isto!

Query was empty
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Problem sa promenljivom27.01.2003. u 20:46 - pre 231 meseci
Hum čudno.. pokušaj onda
$result = mysql_query("$upit") or die(mysql_error()); 
Mada ne bi trebalo da zbog toga zastajkuje....

Ajde uploaduj ceo kod!
 
Odgovor na temu

Sole_boy

Član broj: 2486
Poruke: 58
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Problem sa promenljivom27.01.2003. u 21:14 - pre 231 meseci
Nisam probao ovo poslednje ali evo ti koda:

Code:

<?
require("set.php");
mysql_connect($sqlhost,$sqlusr,$sqlpssw) or die (mysql_error());
mysql_query("USE $sqldb");
?>

<?
// Ovo filter je checkbox
if ($filter1 == "on") { jedan(); $upit = "\"SELECT * FROM test where blah='$test' ORDER BY id\""; }

if ($komanda == "trazi") {
upit1($upit);
}

function upit1($upit) {
$result = mysql_query( $upit ) or die(mysql_error()); 
while ($row = mysql_fetch_row($result)) {
echo"$row[2];"}
}

function jedan() {
echo "
      Test:
      <input type=\"text\" name=\"test\" size=\"20\"><br>
";
}
?>
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Problem sa promenljivom28.01.2003. u 23:16 - pre 231 meseci
umoran sam, ali zar ne moraš da funkcije deklarišeš pre upotrebe? Ili previše radim u C++-u ;). (mada ovo nema veze sa tvojim primerom, jer se funkcija poziva normalno) I da, probaj da echo-uješ query ili da ubaciš or mysql_error() iza mysql_query. Debuguj to malo...
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Divine
Miloš Šaković
IT Manager
Yugoslavia

Član broj: 883
Poruke: 108
*.cg.yu

ICQ: 16044064
Sajt: www.divine.cg.yu


Profil

icon Re: Problem sa promenljivom29.01.2003. u 21:55 - pre 231 meseci
Citat:
Sole_boy:
Pozdrav ljudi, imam sledeci problem:

Code:

if ($filter1 == "on") { $upit = "\"SELECT * FROM baza where blah='$blahic'\""; }

if ($komanda == "trazi") {
upit1($upit);
}

function upit1($upit) {
$result = mysql_query( $upit ) or die(mysql_error()); 
while ($row = mysql_fetch_row($result)) {
echo"$row[3]<br>";
}
}


e sada kad kod pozovem ovu skriptu ona mi vrati Query was empty to je zato sto ovaj promenljiva $upit nece da se prosledi do upit1($upit) kako to da resim?


Pokusaj:
Code:
$upit = "SELECT * FROM baza where blah='" . $blahic . "'"; 

I see dead people...
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Problem sa promenljivom29.01.2003. u 22:06 - pre 231 meseci
Citat:
Sole_boy:
Code:
...
<?
echo"$row[2];"}
?>...


A kaži mi,je li tebi u opšte radi display_errors???

Pokušaj da ečiješ upit ili izbaci " kao što sam ti već napisao ......
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa promenljivom

[ Pregleda: 4305 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.