Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Molim pomoć --- sortiranje

[es] :: C/C++ programiranje :: Molim pomoć --- sortiranje

[ Pregleda: 2557 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zokio
Balkan

Član broj: 27826
Poruke: 43
193.198.39.*

Sajt: student.oss.unist.hr/~zs9..


Profil

icon Molim pomoć --- sortiranje25.06.2005. u 20:42 - pre 210 meseci
Zadatak glasi -->
trebalo bi definirati neku strukturu za automobile
napravio!
iz te strukture izvuci najskuplji automobil
napravio!
sortirati automobile po cijeni i izlistati ih od manjeg prema vecem
pokusao funkcijom(bubble sort metodom)
neradi(ne javlja kompajler grešku nego se cijeli windows buni sa onom svojom poznatom izjavom "don't send" ciki Gatesu) ! ! !

Ljudi pomagajte, trebalo bi radit, a zasto onda nece

cijeli dan gledam i nemogu dokucit! ! !

nemojte sto zamjerit. unaprijed hvala ! ! !

code:

-------------------------------------------------------------------------------------------

#include <stdio.h>
int buble(int);
struct motor
{
int obujam;
int maksimalna_brzina;
int okretni_moment;
};


struct automobil
{
char marka[20];
char tip[20];
char boja[20];
int cijena;
struct motor podatci_o_motoru;
};
"
main()

{
int i,najb,index;

struct automobil kola[2];

for(i=0;i<3;i++)
{
printf("%d. Automobil\n", i+1);



printf("Marka --> ");
scanf("%s ", &kola.marka);
printf("Tip --> ");
scanf("%s", &kola.tip);
printf("Boja --> ");
scanf("%s", &kola.boja);
printf("Cijena --> ");
scanf("%d", &kola.cijena);
printf("Podatci o motoru:\n");
printf("Obujam --> ");
scanf("%d", &kola.podatci_o_motoru.obujam);
printf("Maksimalna brzina --> ");
scanf("%d", &kola.podatci_o_motoru.maksimalna_brzina);
printf("Okretni moment --> ");
scanf("%d", &kola.podatci_o_motoru.okretni_moment);

}
najb=kola[0].podatci_o_motoru.maksimalna_brzina;
index=0;
for(i=1;i<3;)
{
if(najb<kola.podatci_o_motoru.maksimalna_brzina)
{
najb=kola.podatci_o_motoru.maksimalna_brzina;
index=i;
}

i++;
}
printf("\nNajbrzi je automobil %s %s i njegova max brzina iznosi %d kmh\n", kola[index].marka, kola[index].tip, najb);
printf("\nSortiranje po cijeni:");
for(i=0;i<3;i++)
{



printf("\ncijena --> %d", buble(kola.cijena));
}
}


int buble(int cij[2])
{
int i,j,temp=0;
for(i=0;i<2;i++)
{
for(j=1;j<3;j++)
{
if(cij>cij[j])
{
temp=cij;
cij=cij[j];
cij[j]=temp;
}
}
}

return cij;

}

-------------------------------------------------------------------------------------------
toliko od mene (kompajlirajte pa javite sto vam se cini) ! ! !
Poslije spavanja treba odmorit ! ! !
 
Odgovor na temu

Marko Stankovic

Član broj: 11
Poruke: 306
212.200.120.*



Profil

icon Re: Molim pomoć --- sortiranje25.06.2005. u 22:46 - pre 210 meseci
Naravno da nece da radi prog kada ti funkciji buble prosledjujes int, a u definiciji ocekujes niz int-ova. Na tvom mestu bih definisao f-ju buble da ocekuje niz automobila i da sortiras taj niz po ceni i onda ga u glavnom programu samo ispises, mada ako ti je potrebno da se ocuva poredak u nizu iz glavnog programa onda ih ispisujes u f-ji buble. Znaci evo mali primer koda kako otprilike da uradis:

Code:

void buble(struct automobil a[3]){
  int i,j;
  struct automobil temp;
  for(i=0;i<2;i++){
       for(j=1;j<3;j++) if(a[i].cijena>a[j].cijena) {
                                     temp=a[i];
                                     a[i]=a[j];
                                     a[j]=temp;
                             }
  }
}


i jos ostaje da u glavnom programu ispises redom automobile.


I sledeci put koristi [ code ] [ /code ] tagove, ovako je prilicno necitko...


update:
Eh tek sam sada primetio da si napisao da niz kola ima svega 2 elementa a ti u programu radis sa 3. Ispravi i to.
Znaci kada kazes
Code:

struct automobil kola[2];

to znaci da imas elemente kola[0] i kola[1], a nemas kola[2] koji ti koristis.
znaci promeni 2 u 3.
I drink to make other people interesting.
 
Odgovor na temu

zokio
Balkan

Član broj: 27826
Poruke: 43
193.198.39.*

Sajt: student.oss.unist.hr/~zs9..


Profil

icon Re: Molim pomoć --- sortiranje26.06.2005. u 01:45 - pre 210 meseci
Puno Ti hvala prijatelju ! ! !

Ma znas inace me buni kad tako radim posebne funkcije u programu(izvan main-a) tocnije ne znam kad funkciju treba stavit da bude void, kada int, float itd i s kojim tipom parametra da radi, jednostavno mi to nekako nesjeda u glavu, e da izvini za ovaj code-tag drugi put cu ga obavezno stavit.

HVALA puno jos jednom ! ! ! ! ! ! ! !
Poslije spavanja treba odmorit ! ! !
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Molim pomoć --- sortiranje

[ Pregleda: 2557 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.