Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sortiranje ListBox c++ Builder

[es] :: C/C++ programiranje :: Sortiranje ListBox c++ Builder

[ Pregleda: 2322 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

b_ojan

Član broj: 82265
Poruke: 4
*.gromnet.net.



Profil

icon Sortiranje ListBox c++ Builder24.01.2006. u 21:31 - pre 193 meseci
Ima li neko bilo koji kod koji vrsi sortiranje klikom na dugme "sort" po nekim parametrima koji se nalase u ListBox1




(Znaci odradio sam unos nekih podataka vise njih i zelim da mi on klikom na dugme sortira po "imenima" sve koji se nalaze u
listboxu )
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Sortiranje ListBox c++ Builder25.01.2006. u 15:31 - pre 193 meseci
TListBox ima property Sorted, koji odmah pri samome unosu moze da ti resi problem.
Ako ipak hoces naknadno sortiranje, tada moras da napravis novi TStringList, pa
njega da proglasis da je Sort-iran, pa da takve podatke prebacis nazad.

PSEUDO - NETESTIRANO!!!
Code:

SORTIRAJ()
{
   TStringList *pList = new TStringList();

   pList->Sorted = true;

   for ( int i=0; i<ListBox1->Items->Count; i++ )
      pList->Add( ListBox1->Items->Strings[i] );

  // ponistis prethodni sadrzaj...
  ListBox1->Items->Clear();

  // dodas novi sadrzaj...
  ListBox1->Items->AddStrings(pList);

  delete pList;
}

 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Sortiranje ListBox c++ Builder

[ Pregleda: 2322 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.