Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Timer bez forme

[es] :: Visual Basic 6 :: Timer bez forme

[ Pregleda: 4664 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12816



+4748 Profil

icon Timer bez forme23.07.2002. u 12:17 - pre 237 meseci
Da li je ikako moguce da se napravi projekat koji nema formu ali koristi Timer?
Ja sam pokusao tako sto sam u modulu u Sub Main() deklarisao objekat tipa Timer i probao da radim sa njim ali dobijem gresku ActiveX Control Can not create Object. Da li ovo znaci da u mom kodu nesto nije valjalo ili da ActiveX kontrola uopste ne moze da kreira objekat?
BTW, kakva je razlika kada se funkcija/procedura poziva sa zagradame i bez
 
Odgovor na temu

StratOS
Slovenija

Član broj: 2234
Poruke: 988
*.dsl.siol.net



+1 Profil

icon Re: Timer bez forme24.07.2002. u 08:51 - pre 237 meseci
Kako znam da kontole mogu da djelujo samo na formama, tako mislim da nije moguče da uključiš Timer ako nemaš forme ...

A da probaš sa API GetTickCount i riješiš taj problem.
Pozdrav StratOS
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"As a rule, software systems do not work well until they have been used, and have failed repeatedly, in real applications."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
 
Odgovor na temu

gio1000
Italia

Član broj: 1159
Poruke: 122
*.98-62.inwind.it



Profil

icon Re: Timer bez forme25.07.2002. u 01:41 - pre 237 meseci
Samo da podsjetim:
Zadatak kompajlera je da sakupi razne tipove fajlova i da ih transformise u jedan jedini izvrsni .exe fajl.
U VB-u postoje cetiri tipa fajlova koji konkurisu za to da budu integrisani u .exe fajl, to su: Forme(.frm), Moduli(.bas), Klase(.cls) i Resursni fajl(.res)
Znaci, tvoj kod moze biti dobar, ali ako ga nemas gdje izvrsiti...
 
Odgovor na temu

DjordjeRd
Đorđe Radomirović
Kablovski pristupni uređaji, Telekom
Srbija
NP, 43.1370N, 20.5120E

Član broj: 1412
Poruke: 574
*.telekom.yu

Sajt: picasaweb.google.com/djor..


+4 Profil

icon Re: Timer bez forme27.07.2002. u 11:27 - pre 237 meseci
Iz MSDN-a:
"Every timer control must be associated with a form. Therefore, to create a timer application, you must create at least one form (though you don't have to make the form visible if you don't need it for any other purpose)."

Sramota je to sto se ovakve stvari tesko nalaze. Covek bi rekao da je ovo trebalo da bude prva recenica vezana za tajmere...
c000 lda #$33
c002 sta $0400
c005 lda #$37
c007 sta $0401
c00a lda #$21
c00c sta $0402
c00f rts

sys 49152
 
Odgovor na temu

StratOS
Slovenija

Član broj: 2234
Poruke: 988
*.dsl.siol.net



+1 Profil

icon Re: Timer bez forme29.07.2002. u 13:37 - pre 237 meseci
Subrutina i GetTickCount če riješiti tvoj problem, a možeš i upotrebiti druge Time itd ...
Pozdrav StratOS
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"As a rule, software systems do not work well until they have been used, and have failed repeatedly, in real applications."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
 
Odgovor na temu

oadar
Pop-Tosic Milorad
Beograd

Član broj: 4523
Poruke: 38
*.verat.net



Profil

icon Re: Timer bez forme03.08.2002. u 19:35 - pre 236 meseci
Ako pogadjam sta otprilike hoces nije uopste neophodno da program nema formu. Forma jednostavno ne mora da bude vidljiva. Razmisli o tome.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Timer bez forme

[ Pregleda: 4664 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.