Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Garbage Collection ili šta već

[es] :: .NET :: Garbage Collection ili šta već

[ Pregleda: 3322 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.jugopetrol.co.yu

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Garbage Collection ili šta već10.03.2004. u 13:49 - pre 222 meseci
Može li neko da mi objasni šta se dešava u sledećoj situaciji:

napravio sam programčić koji prikazuje splash na početku. Instanca tog splash-a je lokalna u konstruktoru klase osnovne forme. Forma splash ima TopMost = True, i stavio sam jedan timer koji je drži 15 sekundi na ekranu. Sada, konstruktor završi, a spash je još uvek na ekranu, i posle isteka 15 sekundi zatvaram splash sa this.Close().

Zanima me šta se dešava sa instancom forme splash-a ? Da li je Garbage Collector "počisti" i kada ? Kako da budem siguran da ju je GC izbacio ?
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

ZenMajstor
Faruk Hadzimurtezic
Sarajevo

Član broj: 21330
Poruke: 14
195.222.35.*



Profil

icon Re: Garbage Collection ili šta već10.03.2004. u 14:09 - pre 222 meseci
Probaj sa Dispose(). On ce ti zauvijek unistiti resurse, dok ti Close() ostavlja mogucnost ponovnog otvaranja tog resursa. Close() se uglavnom koristi za zatvaranje konencija (baze, socketi) ili zatvaranje datoteka. Dispose() ti je za win objekte ili druge GDI objekte
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Garbage Collection ili šta već10.03.2004. u 16:16 - pre 222 meseci
Dispose() treba koristiti samo za čišćenje "unmanaged" resursa kao što su fajlovi, db konekcije, itd. Za ostalo se brine GC.

Pogledaj

http://www.gotdotnet.com/team/...gement/resourcemanagement.aspx
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.yubc.net



+3 Profil

icon Re: Garbage Collection ili šta već10.03.2004. u 16:23 - pre 222 meseci
Ako ti bas treba, mozes sam da pozoves GC.Collect() i da forsiras ciscenje ali u principu nema potrebe za time.

Sto se tice Dispose M$ ne preporucuje njeno koriscenje kad ne radis sa unsafe objektima (kao sto rece Dragi Tata).
 
Odgovor na temu

bunker
Srđan Savković
Smederevo

Član broj: 4495
Poruke: 239
*.net.yu



Profil

icon Re: Garbage Collection ili šta već10.03.2004. u 22:34 - pre 222 meseci
odlicno da je neko pokrenuo.

za pocetak: sta su unsafe objekti koje je neko pomenuo.
Kada u form designeru visual studia napravim formu, kreira se procedura dipose koja, verovatno, oslobadja memoriju na zatvaranju forme. nisam navikao da brisem ono sto form designer generise, pa mi recite da li windows forme spadaju u objekte kojima treba pozivati ovu proceduru?

druga star je, sta je sa finalize procedurom objekta? na vb.net sam se prebacio sa jave. sun jave. vecc znamo da je sun daleko iskusniji sa gc-om i vm-om, pa je kod njih funkcionisalo na sled. nacin:
ako pozoves finalize posle upotrebe objekta, gc cce ga u sledecem krugu dealocirati. ako se ne pozove finalize (a objekat se necce vise koristiti), gc cce objekat u sledeccem krugu markirati za brisanje, a tek u drugom dealocirati.

da li vb.net finalize procedura ima veze sa sun java finalize metodom?
Nije važno stići prvi. Važno je prvo da stigneš.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Garbage Collection ili šta već12.03.2004. u 08:13 - pre 222 meseci
Pogledaj ovde..
http://msdn.microsoft.com/msdnmag/issues/02/10/BasicInstincts/
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Garbage Collection ili šta već

[ Pregleda: 3322 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.