Srodne teme
08.09.2001. Mass BNC Klonovi uz Pomoc jednog otvorenog mIRCA
03.08.2002. Timer bez forme
04.07.2004. Cookies
21.07.2003. Timer
28.10.2003. timer i µs
12.12.2003. VB6 i taskmanager
04.02.2004. Timer u PHP-u,how to?
30.03.2004. Problem sa Timer-om
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

TIMER problem

[es] :: Visual Basic 6 :: TIMER problem

[ Pregleda: 3843 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.cisit.calumet.purdue.edu

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon TIMER problem12.11.2002. u 01:36 - pre 233 meseci

Pozdrav,
evo ovako imam problem. Pravim neki program koji ce da mjenja semafor na fudbalskim terenima, i imam mali problem sa TIMER-om.

Evo slike

http://www.ludakuca.com/scoreboard.JPG

E sad sta timer treba da uradi.

Kad kliknem na start, to start treba da se promeni na Stop, mislio sam da to uraidm sa Show and Hide opcijama. Ali imam problem. Ovo treba da timer uradi, da kad ovako stoji da samo Crvena slika bude upaljena, a kad kliknem na start da se pali Zuta slika. E onda timer treba da ide unazad od 12:00 do 0, e kako to uraditi.

Pomoc je dobrodosla, neki sitan primjer.

Hvala
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12816



+4751 Profil

icon Re: TIMER problem12.11.2002. u 12:11 - pre 233 meseci
Sad, nisam te najbolje razumeo da li su u mitanju 12 minuta ili sati. Posto je verovatnije 12 minuta evo koda koji bi trebalo da ti resava problem. Nazalost nisam bio u mogucnosti da isprobam kod tako da mozda ima i neku gresku.
Pod uslovom da ti se taster za pokretanje zove cmdStart, timer zove Timer1 i label je lblPreostalo evo koda:

Dim Minuti, Sekunde As Byte

Private Sub cmdStart_Click()
If cmdStart.Caption = "Start" Then
cmdStart.Caption = "Stop"
Minuti = 12
Sekunde = 0
Timer1.Interval = 1000
Else
cmdStart.Caption = "Start"
Timer1.Interval = 0
End If
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
If Sekunde = 0 Then
Sekunde = 59
Minuti = Minuti - 1
If Minuti = 0 Then
NekaTvojaFunkcija
Timer1.Interval = 0
End If
Else
Sekunde = Sekunde - 1
End If
lblPreostalo.Caption = Minuti & ":" & Sekunde
End Sub

Dodao sam (ne znam da li je trebalo) da na isti taster mozes i da zaustavis odbrojavanje.
Ovde je jedini problem to sto timer nije bas precizan jer pocinje da odbrojava nov period tek kada zavrsi sa kodom kuji mu je u dogadjaju.
Ako treba jos nesto da se promeni, ovo nije bas ono sto si mislio ili sam dao potpuno pogresan kod - kazi pa da ispravimo stvar.
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.cisit.calumet.purdue.edu

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: TIMER problem12.11.2002. u 22:30 - pre 233 meseci
DAje mi neki cudan error exception....

Posto ja ovo radim u VB .NET onda sam prebacio ovo caption u TEXT. i ne radi ??
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12816



+4751 Profil

icon Re: TIMER problem13.11.2002. u 08:12 - pre 233 meseci
Nesam znao da je .NET u pitanju jer je bio forum za VB i ASP.
Sad ne mogu nista da uradim jer naredna 3-4 dana necu moci da dodjem do .NET-a a u njemu ne mogu bas ovako naslepo da uradim prog.
Ajd' napisi tacno kakvu gresku izbacuje pa da mozda provalim sta treba da se menja (mada bi ovo trebalo da radi i u VB.NET-u ako radi u 6-ici).
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.in.us.prserv.net

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: TIMER problem14.11.2002. u 10:09 - pre 233 meseci
Popravio sam hvala anyways :)

SAda radi, samo sekunde sam malko promenio, i interval sam postavio u properties od timera, ne tu, pa sam morao da prebacim minute i sekunde u integers i jos malko toga, ali hvala u svakom slucaju dao si mi ideju.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: TIMER problem

[ Pregleda: 3843 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
08.09.2001. Mass BNC Klonovi uz Pomoc jednog otvorenog mIRCA
03.08.2002. Timer bez forme
04.07.2004. Cookies
21.07.2003. Timer
28.10.2003. timer i µs
12.12.2003. VB6 i taskmanager
04.02.2004. Timer u PHP-u,how to?
30.03.2004. Problem sa Timer-om
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.