Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB5 forme prebaciti u Access 2000, da li je moguce?

[es] :: Access :: VB5 forme prebaciti u Access 2000, da li je moguce?

[ Pregleda: 4059 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

AleksandarP
Senta

Član broj: 23364
Poruke: 19
212.200.112.*



Profil

icon VB5 forme prebaciti u Access 2000, da li je moguce?13.06.2004. u 17:47 - pre 212 meseci
Da li mogu nekako direktno iz postojece VB 5 aplikacije ubaciti forme u Access 2000, da ne moram ponovo da pravim cele forme i kopiram tekst...
da li postoji neko elegantnije resenje?
i kako mogu to da odradim, moze li mi neko pomoci?
 
Odgovor na temu

Mashinovodja
Beograd

Član broj: 30447
Poruke: 36
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: VB5 forme prebaciti u Access 2000, da li je moguce?19.07.2004. u 21:23 - pre 211 meseci
To nije moguce jer iako VB forme i Accessove forme izgledaju skoro isto, u pitanju su potpuno razliciti objekti koji se drugacije skladiste i koriste. Cuo sam da postoje programi koji na osnovu Accessove forme generisu slicnu VB formu, ali ne znam da to moze da se uradi u suprotnom smeru (kao sto tebi treba), cak i ako imas VB5 izvorni kod. Uostalom, zbog cega bi od VB5 aplikacije pravio Access aplikaciju? Sta time dobijas?
 
Odgovor na temu

AleksandarP
Senta

Član broj: 23364
Poruke: 19
*.sksyu.net.



Profil

icon Re: VB5 forme prebaciti u Access 2000, da li je moguce?25.07.2004. u 15:27 - pre 211 meseci
Hvala na odgovoru. Inace zeleo bih VB aplikaciju da prebacim u access zbog korisnika, neko mu je napunio glavu Accessom pa i on hoce da mu program radi u Accessu.
 
Odgovor na temu

Mashinovodja
Beograd

Član broj: 30447
Poruke: 36
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB5 forme prebaciti u Access 2000, da li je moguce?26.07.2004. u 11:49 - pre 211 meseci
Hmmm...da, korisnika ima raznih, ali najgore je kad ih tako neki majstor naloži pa ti dođu s nekim glupim zahtevom i onda imaš grdne muke da im smireno i diplomatski dokažeš besmislenost toga što traže.
U principu, većina aplikacija napisanih u VB-u može da se simulira u Accessu (neki ga čak koriste kao alat za izradu prototipa pre nego što pređu na izradu prave aplikacije u VB-u). Međutim, tu se često dolazi do veoma klimavih rešenja koja jedva rade. Prelazak sa VB-a na Access je svakako korak nazad jer Access je OK za jednokorisničke aplikacije i aplikacije za malu grupu korisnika, ali čim se broj istovremenih korisnika poveća, Access više ne može da prati (slabo je skalabilan) i počne da ti ulepšava dan s porukama tipa "database corrupted" i tome slično. Možda pokušaš da na tu temu ubediš korisnika da odustane od ideje prelaska na Access?
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+79 Profil

icon Re: VB5 forme prebaciti u Access 2000, da li je moguce?26.07.2004. u 13:47 - pre 211 meseci
Veome je ruzno kad se daje sud o necemu o cemu se ne zna nista. Ovo sto je Masinovodja upravo izjavio moze samo da zbuni ljude. Kljakavih aplikacija ima i u VB i u Accessu, a i u C++ i bilo cemu drugom. Isto tako ima odlicnih aplikacija pisanih u bilo kom od jezika, pa i u Accessu i VB. Ako neko vise radi u VB, onda mu je uvek lakse i brze da razvije nesto u tom okruzenju. Ako neko radi vise u Accessu, njemu ce biti brze i lakse da radi u tom okruzenju. A korisnik je korisnik, uvek ima neke zahteve koje tvoja aplikacija ne moze da podrzi. U principu, nije dobro ono sto programer misli da je dobro, dobro je ono sto korisnik prihvati kao dobro.

Nemojmo sad da trosimo vreme na besmislenu raspravo o tome sta je bolje, Access ili VB. Ovaj forum je da ljudi pitaju i da im se pomogne. Covek je lepo pitao 'jel moze ovo' i lepo mu je odgovoreno 'ne moze, zato i zato'. Dalji komentar nije potreban niti pozeljan, jer ne doprinosi nicemu.
 
Odgovor na temu

Mashinovodja
Beograd

Član broj: 30447
Poruke: 36
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB5 forme prebaciti u Access 2000, da li je moguce?27.07.2004. u 08:20 - pre 211 meseci
Citat:
Zidar: Veome je ruzno kad se daje sud o necemu o cemu se ne zna nista.

Kao što je veoma ružno (i pogrešno) prosuditi na osnovu jedne jedne ili dve poruke da neko o nečemu ne zna ništa. Pravila bontona nalažu da se u tom slučaju kaže: "mislim da nisi u pravu zato što ...", ili "ne slažem se s tvojom tvrdnjom jer ...", a ne onako, odrezati ko na panju, "što uopšte pričaš kad nemaš pojma".

Citat:
Ovo sto je Masinovodja upravo izjavio moze samo da zbuni ljude.

Nisam imao nikakvu nameru da bilo koga zbunjujem već samo da prenesem lično iskustvo koje sam smatrao korisnim. Ako te je to zbunilo, izvinjavam se.

Citat:
Kljakavih aplikacija ima i u VB i u Accessu, a i u C++ i bilo cemu drugom. Isto tako ima odlicnih aplikacija pisanih u bilo kom od jezika, pa i u Accessu i VB. Ako neko vise radi u VB, onda mu je uvek lakse i brze da razvije nesto u tom okruzenju. Ako neko radi vise u Accessu, njemu ce biti brze i lakse da radi u tom okruzenju.


Potpuno tačno. Međutim, nije ni Access, ni VB, ni C++, univerzalni alat koji odgovara baš za sve vrste aplikacija. Sve zavisi od konkretnog projektnog zadatka. Suština moje poruke je bila da Access nije pogodan za aplikacije u mrežnom okruženju gde se može očekivati veći broj simultanih korisnika. To je moje višegodišnje iskustvo, kao i iskustvo mnogih drugih. Access je odlična desktop baza, ali tamo gde je potrebna skalabilnost, Jet engine brzo posustaje i počinje da pravi probleme. To je normalno, jer Access nikad nije ni bio zamišljen za pravo klijent/server okruženje. To je samo server datoteka, a ne server baza podataka, kao što su Oracle, SQL Server, Postgres itd. Ne kažem da Access ne može da bude pozadinska baza za kompletan on-line informacioni sistem, na primer, za jednu banku s 50-tak filijala. Ali ja s tom bankom radije ne bih poslovao jer znam koliko će to kilavo raditi.

Citat:
A korisnik je korisnik, uvek ima neke zahteve koje tvoja aplikacija ne moze da podrzi. U principu, nije dobro ono sto programer misli da je dobro, dobro je ono sto korisnik prihvati kao dobro.

Korisnikovo mišljenje jeste odlučujuće jer on naručuje (i plaća) projekat i u principu aplikacija mora da podrži sve što on zahteva. Ako korisnik misli da je nešto dobro, onda je i meni OK (pod uslovom da ne moram kasnije da to održavam), bez obzira što lično mislim da je posao vrlo loše urađen.
Međutim, to ne znači da je korisnik baš uvek u pravu i da mu sve što zahteva zaista i treba. Dobar programer će mu skrenuti pažnju na to i objasniti mu u čemu je problem. Ja vrlo često dobijam zahteve tipa "da prase poleti", na šta uvek odgovaram: "može, nakalemiću mu krila, problem je samo to što će leteti veoma nisko. Ako vam to odgovara, OK, krećemo u posao."

Citat:
Nemojmo sad da trosimo vreme na besmislenu raspravo o tome sta je bolje, Access ili VB.

Ne znam na osnovu čega si zaključio da sam nameravao da započnem tu vrstu (jalove) rasprave. Nije nijedan "bolji" od drugog, samo je u određenim slučajevima jedan pogodniji od drugog.

Citat:
Ovaj forum je da ljudi pitaju i da im se pomogne. Covek je lepo pitao 'jel moze ovo' i lepo mu je odgovoreno 'ne moze, zato i zato'. Dalji komentar nije potreban niti pozeljan, jer ne doprinosi nicemu.

Ne bih se složio. Mislim da može da bude veoma korisno da se određena započeta tema dalje razvija. Naravno, smirenim i uljudnim komentarima i prilozima, a ne tipa: "Sedi tamo i ćuti! Jedinica, jer nemaš pojma!" To zaista nikud ne vodi i potpuno je nekorisno. A ako smatraš da je thread postao dosadan i da smara, jednostavno prestani da ga pratiš, bez procene koliko je koji komentar poželjan i/ili potreban.
 
Odgovor na temu

AleksandarP
Senta

Član broj: 23364
Poruke: 19
*.sksyu.net.



Profil

icon Re: VB5 forme prebaciti u Access 2000, da li je moguce?28.07.2004. u 16:56 - pre 211 meseci
Sto se korisnika tice, uspeo sam da ga odgovorim od Accessa, ionako ga nisam mnogo voleo, a nisam mnogo ni radio sa njime. Nemam neku zelju ni da ga naucim. Software o kojem je inace rec je za sada jednokorisnicki, ali nikada se ne zna...Hvala vam na savetima!
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: VB5 forme prebaciti u Access 2000, da li je moguce?

[ Pregleda: 4059 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.