Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward

[es] :: ISP :: ADSL :: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward
(TOP topic, by djricky)
Strane: 1 2 3 4 5 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 189802 | Odgovora: 239 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mobilexpert
GSM/WiFi service

Član broj: 30843
Poruke: 81
212.200.201.*

ICQ: 20333009


Profil

icon INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward16.11.2009. u 17:13 - pre 109 meseci
Sredinom novembra tekuce godine,
u nase ruke su stigla dva nova modema od strane dragog nam telekoma :
- Pirelli Discus DRG-A226
- INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2

za prvi pomenuti modem vec postoji nacin kako doci do admin pristupa.
za drugi ... nalazi se u ovoj temi ... nastavite da citate.

po licnom misljenju autora, INTRACOM je odlican modem,
bar sto se tice same izrade i tehnickih resenja, kao i brzine rada same "masinerije".
modem se butuje za manje od minuta i vec je u operaticnom stanju,
za razliku od Pirelli-ja ... koem treba i po nekoliko minuta (obicno oko 3-3,5 minuta)

baziran je na INFINEON PSB-50702 B dual core Mips 24K procesoru koji radi na 333MHz (2 x 333MHz),
koji u sebi ima integrisan engine za rad sa ADSL2+ i VOiP-om.
interni naziv CPU-a (platforme) je XWAY™ DANUBE

Modem postoji i u varijanti firme SMC a oznaka je SMC 7908a
(verovatno je moguce ubaciti firmware od SMC-a i skinuti brendiranje telekoma ... )

vise detalja o samom CPU-u :

http://www.lantiq.com/products...l/xwaytm-danube/xwaytm-danube/

Programabilni Switch je uradio ATHEROS, oznaka je AR-8216
vise detalja :

http://atheros.com/pt/bulletins/AR8216Bulletin.pdf

VOiP-to-Phone Line adapteri (interfejs za klasicne zicne telefone) je takodje Infineonov ... oznaka je PEF4268, ima ih 2 komada, posto se na modemu nalaze 2 VOiP porta ...
vise detalja :

http://www.lantiq.com/products...pe/xwaytm-slic/xwaytm-slic-dc/

RAM memoriju potpisuje firma PSC ... na ploci je jedan chip od 128Mbit-a (16Mb)

Flash Memorija je MX 29LV320DBTi - 32Mbit-a (4Mb)

Wireless, moj omiljeni deo ... je Atheros AR2417, sedma generacija single-chip wireless resenja od Atherosa.
sto se dometa tice, slican je, mozda i malo slabiji od HG520i/s,
ali Atheros karakteristike i kvaltitet veze na slabim signalima je ono sto ga odvaja od ostalih wireless resenja.
vise detalja :

http://www.atheros.com/pt/AR5007G.htm

A sada, za korisnike najbitniji deo price ...

posto modem dolazi sa poznatim user/pass-om koji je telekom / telekom,
koji daje prilicno osakacen pristup, potrazili smo nacin kako da dodjemo do kompletnog,
administratorskog pristupa.
Posto je modem prethodno doziveo totalno rasturanje, na ploci je uocen UART - serijski port.

prostim proverama klasicnim digitalnim unimerom, pronadjeni su neophodni pinovi - GND, Rx i Tx.

zakacen je serijski interfejs sa MAX232, koj iradi na 5V logici, a paremetri su :
brzina konekcije je 115200bps, 8data bits, 1 stop bit, parity-none, flow control Xon/Xoff

Zadesila nas je srecna okolnost da je modem prijavio koji password ocekuje, iako smo mi ukucali pogresan

Pripremite se .... jer - administratorski pristup se dobija kucanjem user/pass-a : admin / tzlkisonpk

... iz konzole :

Code:
login_CGI() Original username/password[0]:[admin/tzlkisonpk], In:[/admin]

receive=22, content-length=22



evo i par slicica sa "disekcije" ...









serijski port ... (s desna na levo - GND, Rx, Tx)



Na kraju .... uoceno je dosta stvari koje telekomu omogucuju kompletan pristup vasem modemu,
pocevsi od SSH, Telnet pristupa pa sve do WEB pristupa po portu 8080, koje ce napredni korisnici zeleti da iskljuce ...

odlican izbor ... cestitako dragom nam Telekomu.

poz.
Alexandar


[Ovu poruku je menjao mobilexpert dana 17.11.2009. u 23:06 GMT+1]
 
Odgovor na temu

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 18337
212.200.108.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward16.11.2009. u 18:44 - pre 109 meseci
Eh, znači isto kao i kod Pirellija. Da se ne mučimo da mnogo pamtimo. ;)
 
Odgovor na temu

mobilexpert
GSM/WiFi service

Član broj: 30843
Poruke: 81
212.200.201.*

ICQ: 20333009


Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward16.11.2009. u 19:14 - pre 109 meseci
znaci isprobano ... :)

i nije im neki password .... :D

poz.
 
Odgovor na temu

shexpirsheq

Član broj: 128602
Poruke: 90
93.86.111.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward16.11.2009. u 19:26 - pre 109 meseci
Poznat nam je password vec 2 dana za oba adsl rutera, ali u svakom slucaju sve pohvale za detaljan opis ovog uredjaja.
 
Odgovor na temu

mobilexpert
GSM/WiFi service

Član broj: 30843
Poruke: 81
212.200.201.*

ICQ: 20333009


Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward16.11.2009. u 21:02 - pre 109 meseci
modem je rasturan jos u petak, a dobijen je u proslu sredu ... znaci ... exclusiva stoji.

 
Odgovor na temu

Nesapancevo
Pancevo

Član broj: 200392
Poruke: 136
77.46.172.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward18.11.2009. u 22:50 - pre 109 meseci
Citam tekstove o otkljucavanju raznih modema, ali nisam shvatio zasto se to radi! :( vec 18meseci sam telekomov korisnik, a od pre dva dana ovog novog intracoma. Moze samo ukratko zasto bih ga otkljucao, kakve mi to dodatne mogucnosti pruza?
hvala unapred
 
Odgovor na temu

djricky
Core Network Engineer
Serbia BroadBand
Beograd

SuperModerator
Član broj: 1046
Poruke: 3999
*.ricky.verat.net.

Sajt: https://v6.rs


Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward19.11.2009. u 08:15 - pre 109 meseci
svaka cas' za review... ode tema u TOP
“Choose a job you like, and you will never have to work a day of your life.”
“Looking at small advantages prevents great affairs from being accomplished.”
 
Odgovor na temu

markomix

Član broj: 62809
Poruke: 264
91.150.106.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward22.11.2009. u 17:28 - pre 109 meseci
Ajde nek ljudi koji imaju ove modeme napisu kakve su im brzine (sa i bez speed up-a/IPTV-a), tj jel su kao kod MT882 ili je malo sporije kao kod 510-ke
A sta je to ADSL???????????????????
 
Odgovor na temu

mmockyy

Član broj: 241802
Poruke: 1
*.static.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward30.11.2009. u 12:11 - pre 109 meseci
Podešavanja i parametri - Isključivanje filtriranja saobraćaja na INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 modemu.

Interesuje me port forward na navedenom modemu u cilju ubrzanju rada sa torrent...

[Ovu poruku je menjao mmockyy dana 30.11.2009. u 13:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Nostromo

Član broj: 7087
Poruke: 30
79.101.195.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward07.01.2010. u 16:26 - pre 107 meseci
Na ovom linku je objasnjen port forward za torente, a slicno je i za emule/edonkey:

Code:
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Intracom/NetFasteR-IAD/Utorrent.htm


Ja sam podesio ovo, ali ne vidim neko poboljsanje u brzini. Sve sto sam dobio time je da vise nemam low ID na emule/edonkey.
Je li mozda je neko nesto drugo pronasao u vezi ovoga?
 
Odgovor na temu

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 18337
93.87.249.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward07.01.2010. u 20:11 - pre 107 meseci
Ako imaš High ID, onda je to sve što možeš da uradiš sa portovima i podešavanjima. Da bi imao veće brzine u emulcu, moraš da imaš dobar rejting tj da budeš od koristi ostalima. Ne gasi emulca, ne gasi ni komp naravno i posle nekog vremena će da krene, prvo lagano a posle sve brže. Obavezno napravi što veću listu za DL pa ćeš brže da dođeš na red za skidanje. Tu nema ono ... zakačim se, skinem šta me zanima i idem dalje.
 
Odgovor na temu

Nostromo

Član broj: 7087
Poruke: 30
91.150.98.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward07.01.2010. u 21:29 - pre 107 meseci
Ma to ja znam da treba da sherujem sto vise. Poodavno ja koristim edonkey. Problem je u tome sto sam do pre neki dan bio na wireless fletu od 384/256 i download mi je isao do 40-45KB/s, a sada na adsl se vuce sa nekih 2-10KB/s i nikako da krene redovno. Pre sest meseci sam imao onaj ruzni ruzicasti Huawei i kod njega sam lepo bio podesio parametre i sve je islo kako treba, sada kad sam dobio ovaj ruter jedva da se nesto zbiva. Browsing i obican download idu glatko, ali torrenti i edonkey su bogu plakati. Mora da postoji jos neka caka.
 
Odgovor na temu

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 18337
93.87.249.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward07.01.2010. u 22:23 - pre 107 meseci
Jedino što ostaje je da si postavio preveliki UL koji onda guši DL. Koji ADSL paket imaš? Emulac ne dozvoljava manji UL od 11KBps tj za manje od toga ograničava DL na 4xUL. Ako si stavio manje, onda tu seče, ako si stavio 11 ili više, to onda guši DL. Jedino ako imaš neki paket sa malo većim UL, onda može da prođe.
Naravno, pretpostavljam da je instalacija emulca tj fajlovi koji te predstavljaju ostalima ista kao do sada.
 
Odgovor na temu

xman25

Član broj: 166173
Poruke: 41
77.46.206.*



Profil

icon jetSpeed IAD Wp2 - resenje rekonekcije07.01.2010. u 22:47 - pre 107 meseci
Pre dva dana uveo sam IPTV pa su mi ovi iz telekoma zamenili modem na kome nikako nisam mogao da nadjem resenje za rekonekciju (koristim jdownloader). Resenje koje sam nasao na internetu kod mene nije radilo. Uspeo sam sada, cackajuci, vrlo jednostavno da resim to.

Odete u settings -> Reconnection u jdownloader-u. Birate metodu LiveHeader/Curl.
user: admin
password: tzlkisonpk
Router's IP: 192.168.1.1

Kliknite na Create Reconnection Script. Pojavice se prozorce gde ce pisati Router-IP: 192.168.1.1. Kliknite na Start. Sada u vasem browser-u ukucajte 192.168.1.1, ukucajte user i pass koji trazi. Idite na stavku STATUS pa u njoj na Disconnect. Jdownloader ce sam kreirati skripu i ubaciti je. Probajte da li rekonekcija radi klikom dole u jdownloaderu na Change IP. To je to.

Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao xman25 dana 08.01.2010. u 00:10 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao xman25 dana 08.01.2010. u 00:11 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao xman25 dana 08.01.2010. u 02:27 GMT+1]
 
Odgovor na temu

nemanja_n
Nemanja N
student
Novi Sad , Srbija

Član broj: 246311
Poruke: 10
93.87.251.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward08.01.2010. u 11:36 - pre 107 meseci
jel mozete molim vas da postavite step by step uputstva za port forward na utorrent , posto na sajtu za portforward ne mogu da se snadjem bas najbolje . imam verziju utorrenta 1.8.5
 
Odgovor na temu

Nostromo

Član broj: 7087
Poruke: 30
109.93.212.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward08.01.2010. u 12:52 - pre 107 meseci
Citat:
Jedino što ostaje je da si postavio preveliki UL koji onda guši DL. Koji ADSL paket imaš?...


Imam click 1 na 1024/128. Ono sto sam primetio preko gkrellm-a, jeste da protok prilikom skidanja torenta jako varira na mreznom adapteru.
Na primer ide na 25KB/s pa padne na 5KB/s, pa se opet popne na 15, pa padne na 10 i tako u nedogled. Ne mogu da lociram problem.
Sam download torenta ne prelazi 10KB/s. Inace, sa ruterom sam vezan bezicno, a u edonkey-ju je podesen DL na 60, a UL na 13.
Probao sam da vratim DL na 30,ali nista se nije poboljsalo.

 
Odgovor na temu

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 18337
93.87.249.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward08.01.2010. u 13:00 - pre 107 meseci
Možda je baš tu problem. Skrati UL na emulcu na 11, to je neki minimum, pa proveri kako se ponaša. Eventualno skrati na manje ali će onda (verovatno) da ti iseče DL na 4xUL ali ćeš bar da znaš da li je rešenje tu negde. Kod torenta je rešenje malo lakše, skrati UL na 1-2 pa probaj, ne znam kako je kod klijenta koji koristiš ali je uTorrent odavno ukinuo obavezan UL:DL odnos.
 
Odgovor na temu

djapeninjo12

Član broj: 209215
Poruke: 9
93.86.108.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward13.01.2010. u 20:02 - pre 107 meseci
uzeo sam jetspeed ADSL modem preko telekoma i preko mreznog kabla sam povezao sa svojim racunarom.kasnije se povezao jos jedan racunar bezicno preko wireless kartice direktno na modem, ne preko mog racunara!! Obojica imamo internet.
E sad da li je moguce da napravim konekciju izmedju nas dvojice radi sherovanja fajlova,znaci kao malu mrezu? Nemam nista drugo sem ovog ADSL modema!
Ako moze,molim za objasnjenje kako?
Hvala
 
Odgovor na temu

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 18337
*.bankerinter.net.



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward13.01.2010. u 20:13 - pre 107 meseci
Nemaš modem nego ruter i to je sasvim dovoljno. Nema šta da se doda ni što se povezivanja tiče. Najbolje je da malo prelistaš http://www.elitesecurity.org/f142-Home-Networking i da tamo pronađeš odgovor na ovo pitanje. Preostala su samo neka sitna podešavanja i sve će da radi.
 
Odgovor na temu

djapeninjo12

Član broj: 209215
Poruke: 9
93.86.108.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward13.01.2010. u 20:18 - pre 107 meseci
pokrenuo sam wizarde i na jednom i na drugom racunaru,shareovao neke foldere,dao ista imena workgrupama,ali ne znam sta jos da ucinim da bih video njegov racunar u mojim my network places!
Da li je ovo identican postupak kao da su u adsl routeru 2 mrezna kabla umesto 1 mreznog i wirelessa.

[Ovu poruku je menjao djapeninjo12 dana 13.01.2010. u 23:06 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: ADSL :: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward
(TOP topic, by djricky)
Strane: 1 2 3 4 5 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 189802 | Odgovora: 239 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.