Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward

[es] :: ISP :: ADSL :: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward
(TOP topic, by djricky)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 189803 | Odgovora: 239 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Atlantic777
učenik srednje škole

Član broj: 166316
Poruke: 42
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward21.01.2010. u 18:00 - pre 107 meseci
Pozdrav!

Evo komšija je dobio ovaj rooter (nije imao ADSL do sada), sve lepo prikopčao (spliter je povezan kako treba i kablovi su ispravni), ali izgleda kao da nema link u routeru. Računar je povezan na prvi LAN port, probao sam da priključim telefon umesto routera i ima signal, ali kada uključim isti taj kabl ni ADSL ni Internet lampica na routeru ne svetle. U čemu bi mogao biti problem?

Lično sam danas stavio novu mrežnu karticu i ispravna je. Mogu pristupiti routeru (podešavanja iz browsera), ali evo tek ovde sam našao kako pristupiti pravoj administraciji.

Zanimljivo je da kada sam otvorio podešavanja (koristio sam telekom - telekom), pod Status (ili statistics, ne sećam se sad, proveriću) piše „Internet: physically down“. Šta mu to sad dođe? Znam da routeri mogu da rade u bridge i router modu. Da li je o tome reč? Kako to promeniti? Šta bih još trebao da pokušam?

Hvala u napred!

Nikola
 
Odgovor na temu

savo26
Savo Ćirović
Beograd

Član broj: 47463
Poruke: 71
*.rs
Via: [es] mailing liste

ICQ: 158790648


Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward21.01.2010. u 22:02 - pre 107 meseci
Nikola proveri gde si ukljucio tel.kabl u ruter,konkretno nemoj koristiti one dve zelene uticnice za telefon nego onu na drugoj strani koja je plavo-bele boje!
Pozz
 
Odgovor na temu

Atlantic777
učenik srednje škole

Član broj: 166316
Poruke: 42
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward21.01.2010. u 22:30 - pre 107 meseci
Provereno, dobro je bilo priključeno. Kada gledam zadnju stranu, s leva na desno prva utičnica je ta u koju je uključen kabl od splitera, zatim idu LAN priključci, pa USB itd.

U svakom slučaju hvala.

Moguće da u centrali još uvek nisu pustili u rad ovu najnoviju seriju priključaka, proveriću sutra pa javljam rezultate.
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 105
79.101.211.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward21.01.2010. u 22:37 - pre 107 meseci
1. administratorski pristup: user: admin / password: tzlkisonpk, (umesto onog što daje Telekom user: telekom/password: telekom).
Preko administratorskog pristupa dobija se mnogo više opcija za setovanje, ali naravno ako tačno znaš šta radiš inače ...

2. proveri da li je strujni adapter dobar odnosno da li prekida, a to ćeš proveriti po lampici za "Power"

u svakom slučaju javi šta se napravio ... da se ne brinemo!

Inale, ovaj ruter je nov na tržištu i biće sve više prisutan kod korisnika ... pa svaku manu ili bilo koju korisnu opciju koju mu otkrijemo dobro je da se što pre otkrije da se ljudi ne muče!
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

Bobap1988

Član broj: 248274
Poruke: 3
*.mbb.telenor.rs.



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward23.01.2010. u 12:22 - pre 107 meseci
Ja sam juce dobio ovaj ruter..
Sve sam dobro povezao - spliter > ruter > komp ali kada ukucam u web browser-u http://192.168.1.1/ jednostavno nece da otvori stranicu kao da ruter nema link u sebu,bas ne razumem problem.Dakle,sve sam dobro povezao i to nekoliko puta sam ponovio povezivanje..
Nece da otvori u Internet Exploreru pa nece..E sad,u Device Manager-u za mreznu karticu ne nema znak uzvike a ispod nje i takodje isto ime mrezne kartice samo sto na kraju ima jos neko zvanje,konkretno mrezna je SiS 900-blablabla a ispod toga isto stoji SiS 900-blablabla plus na ovoj pise jos neka oznaka i na njoj ima znak uzvike..moze li neko da mi pomogne?
 
Odgovor na temu

MarKaba
PeraKojot
Član biroa za evidenciju nezapošljenih
lica posle dvadeset godina rada kod
vojske.
Srbija

Član broj: 52364
Poruke: 79
82.114.66.*

Sajt: www.pdzmaj.org


Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward23.01.2010. u 12:35 - pre 107 meseci
Citat:
Bobap1988:...
E sad,u Device Manager-u za mreznu karticu ne nema znak uzvike a ispod nje i takodje isto ime mrezne kartice samo sto na kraju ima jos neko zvanje,konkretno mrezna je SiS 900-blablabla a ispod toga isto stoji SiS 900-blablabla plus na ovoj pise jos neka oznaka i na njoj ima znak uzvike..moze li neko da mi pomogne?


Znaš li da uradiš Print Screen sa otvorenim Device Manager-om?, uradi i postavi sliku pa da vidimo šta piše, ... mislim ... :P verujemo mi tebi samo više verujemo našim očima
"Da bi dobio razuman odgovor treba postaviti razumno pitanje" - lepo rečeno
 
Odgovor na temu

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 18337
212.200.108.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward23.01.2010. u 13:34 - pre 107 meseci
Zašto da mu ne verujemo, ja mu verujem i predlažem da proveri koja od te dve mrežne je višak pa je izbaci ili jednostavnije da ubije obe i instalira onu pravu.
 
Odgovor na temu

Bobap1988

Član broj: 248274
Poruke: 3
*.mbb.telenor.rs.



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward23.01.2010. u 13:49 - pre 107 meseci
e hteo sam ja da to uradim,mislim da obe deinstaliram i instaram jednu sa novijim drajverom ali se nisam usudio zato sto nemam iskustva sa tim stvarima,nikada to nisam radio..lako mi je da deinstaliram..a kako posle sa novim drajverom da je instaliram?
 
Odgovor na temu

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 18337
*.bankerinter.net.



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward23.01.2010. u 15:19 - pre 107 meseci
Daj onda sliku da vidimo šta gde piše.
 
Odgovor na temu

Bobap1988

Član broj: 248274
Poruke: 3
*.mbb.telenor.rs.



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward23.01.2010. u 16:04 - pre 107 meseci
ovako izgleda...

 
Odgovor na temu

MarKaba
PeraKojot
Član biroa za evidenciju nezapošljenih
lica posle dvadeset godina rada kod
vojske.
Srbija

Član broj: 52364
Poruke: 79
82.114.66.*

Sajt: www.pdzmaj.org


Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward24.01.2010. u 07:29 - pre 107 meseci
Koja ti je matična ploča, da li imaš instalacioni disk od nje, ako ne reci koja je pa da ti pomognemo da nađeš drajvere.

A da uradiš Uninstall to je lako, kreni odozdo na gore i na svaki znak uzvika žuti udari desni klik i odaberi opciju Uninstall, pita će te da li si siguran ti potvrdi, kad završiš primetićeš da se gore u Toolsbaru ispod Helpa pojavio kompjuterčić sa lupom klikni na to i on će pretražiti nove uređaje u tvom kompu, pre toga spremi drajvere za mrežnu. Jednostavnije je da restartuješ komp, po dizanju sistema prijaviće ti nove uređaje i tražiće drajvere za njih koji si ti spremio zar ne?

Ako zakoči zovi slobodno tu smo da ti pomognemo
"Da bi dobio razuman odgovor treba postaviti razumno pitanje" - lepo rečeno
 
Odgovor na temu

Dr. X
Inđija

Član broj: 144247
Poruke: 26
93.87.159.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward26.01.2010. u 16:49 - pre 107 meseci
Pozdrav svima!
I ja sam zamenio stari Huawei MT-882 za ovaj novi JetSpeed IAD-Wp2. Sve sam od prilike namestio, samo je ostala još jedna (važna) stvar. Treba mi pomoć oko restartovanja ovog novog rutera prilikom upotrebe programa kao što je CryptLoad. Znaći, ako može neko da mi pošalje onaj mali .clr fajl za ovaj tip rutera ili kao onaj Project1.exe što sam koristio sa starim Huawei ruterom. Čuo sam da može da se napravi skripta pomoću koje bi bilo moguće restartovanje. Ako neko zna molio bih ga da detaljno objasni pravljenje skripte i kako se ubacuje u CryptLoad ili da pošalje skriptu.
Unapred hvala!
 
Odgovor na temu

MeanM

Član broj: 249238
Poruke: 3
93.87.235.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward30.01.2010. u 11:07 - pre 107 meseci
Pozdrav svima
Imam problem sa ovim ruterom. Juce sam ga preuzeo u Telekomu. Problem se javlja kad notebook povezem wirelessom na ruter dolazi do toga da se konekcija stalno resetuje i protok biva totalno nestabilan. Direct download se prekida, naravno, torenti variraju, ali nikako ne dolaze do max protoka. Pokusavao sa dva notebooka(na oba je Windows 7). Kad iste povezem preko kabla problema nema, stabilan protok, brzina ok prema deklarisanoj, torenti rade kako valja. Podesavanja su fabricka, mada sam pokusavao i nekim promenama u meniju rutera. Sve u svemu,sad ga vratio na factory defaults, a resenja problema i dalje nema, sto postaje prilicno frustrirajuce :)
Da li je neko mozda imao slican problem? Sta bi moglo da bude u pitanju? Falicni firmware, greska?
 
Odgovor na temu

easyyu
Pol isidor
MSc. Elektrotehnika-Telekomunikacije
Kanjiza

Član broj: 18220
Poruke: 1729
93.87.120.*

ICQ: 314201297


Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward30.01.2010. u 13:35 - pre 107 meseci
Citat:
MeanM: Pozdrav svima
Imam problem sa ovim ruterom. Juce sam ga preuzeo u Telekomu. Problem se javlja kad notebook povezem wirelessom na ruter dolazi do toga da se konekcija stalno resetuje i protok biva totalno nestabilan. Direct download se prekida, naravno, torenti variraju, ali nikako ne dolaze do max protoka. Pokusavao sa dva notebooka(na oba je Windows 7). Kad iste povezem preko kabla problema nema, stabilan protok, brzina ok prema deklarisanoj, torenti rade kako valja. Podesavanja su fabricka, mada sam pokusavao i nekim promenama u meniju rutera. Sve u svemu,sad ga vratio na factory defaults, a resenja problema i dalje nema, sto postaje prilicno frustrirajuce :)
Da li je neko mozda imao slican problem? Sta bi moglo da bude u pitanju? Falicni firmware, greska?

Probaj sa ekim drugim lap top-om.
Meni radi extra sa AP-om..
 
Odgovor na temu

MeanM

Član broj: 249238
Poruke: 3
77.46.165.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward01.02.2010. u 09:36 - pre 107 meseci
Ma, plasi me da nije falican ruter. Prvo sam problem resio tako sto sam promenio Channell SSID-a sa 6 na 11. I ceo vikend radilo OK. Medjutim jutros opet ista prica. A tehnicka podrska, je fala Bogu dostupna, a i od pomoci .
Ima neko neku ideju mozda?
 
Odgovor na temu

nebek
Nebojša Nikolić
Beograd

Član broj: 221789
Poruke: 105
93.87.128.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward02.02.2010. u 19:14 - pre 106 meseci
@Bobap1988

Dragi druže,

idi na ovaj sajt: http://www.pcidatabase.com/vendors.php?sort=id

ja sam se oduševio, sređivao sam neki laptop komšiji koji nije imao ni jedan jedini drajver i posle nekoliko sati "drkanja" nabasam na ovaj sajt i oduševim se. Nađem sve drajvere i sve završim k'o mleko!

To ti je ona fora: Device Manager-Device properties-Details-Hardware IDs pa dobiješ ono: PCI_VEN_109E&DEV_036E&SUBSYS....(na primer) i ovde je 109E šifra proizvođača, i po tome tačno znaš čiji je drajver ... meni je ovo ekstra!
U nedostatku ciljeva svi putevi su dobri (kineska narodna poslovica)
 
Odgovor na temu

Vtec
Beograd

Član broj: 105707
Poruke: 36
93.86.147.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward02.02.2010. u 21:29 - pre 106 meseci
Nema boljeg softvera za drajvere od onog sto je neko postovao u ovoj temi-driver magician. Sam sve skine i ti posle samo instaliras. Probao vec sa nekoliko racunara, radi savrseno!

Moj router takodje odlicno radi, samo mi malo torrenti osciliraju. To me jedino brine. Forwardovao sam portove. Kada u utorrentu odem na opciju "check if port forwarded properly" kaze da je sve ok.
Uz utorrent koristim i programcic greedy torrent koji povecava prikaz uploada.

Do skoro sam imao sezamov matori actiontec modem, sa kojim ovakvih problema nije bilo. Maltene je svaki torrent skidao na maksimumu na brzini 1024.
Kod telekoma trenutno imam brzinu 8 megabita i poneki tek torrent skida na brzini 700-900kb/s. Jel ima neko neki savet, jel treba mozda jos nesto podesavati?

PS. Problem sa starim laptopom je resen, stavio sam mu USB wifi karticu i fercera sve kao ludo :)
 
Odgovor na temu

trancema
...:::deep space:::...

Član broj: 119300
Poruke: 18
109.93.220.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward08.02.2010. u 12:06 - pre 106 meseci
Cao drugari.. Hvala za detaljan info i review modema/rutera ..Ja posedujem isti..Usao sam u advanced mode i interesuje me da li da ostavim DNS adrese na 0.0.0.0 ili da ukucam telekomove (ili mozda i open DNS? ) .. Koji su vasi predlozi?

Hvala ..

Pozdrav!
...uplifting trance producer and dj...
-== let the trance be with you ==-

 
Odgovor na temu

StrujaSrK
Sremski Karlovci

Član broj: 179795
Poruke: 1
93.86.191.*



Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward08.02.2010. u 16:10 - pre 106 meseci
Veliko postovanje daragi moji jedno pitanje Imam pomenuti ruter a sad surak hoce internet napravili smo sve preko wlan-a jer je u drugoj kuci ali.... Pitanje je :Moze li da se na ovome ruteru ogranici protok na wlan-u i kako ??
 
Odgovor na temu

easyyu
Pol isidor
MSc. Elektrotehnika-Telekomunikacije
Kanjiza

Član broj: 18220
Poruke: 1729
212.200.214.*

ICQ: 314201297


Profil

icon Re: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward08.02.2010. u 16:43 - pre 106 meseci
Citat:
StrujaSrK: Veliko postovanje daragi moji jedno pitanje Imam pomenuti ruter a sad surak hoce internet napravili smo sve preko wlan-a jer je u drugoj kuci ali.... Pitanje je :Moze li da se na ovome ruteru ogranici protok na wlan-u i kako ??

NE!
Za to koristi MikroTik
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: ADSL :: INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 review / admin access / port-forward
(TOP topic, by djricky)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 189803 | Odgovora: 239 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.