Koje ti to "web aplikacije" koristis u dnevnom radu? (a da nisu biznis aplikacije tipa SAP)
Evo moj slucaj...
1. Editovanje dokumenata? Office. Ne pada mi na pamet da mi dokumenti stoje na nekom Google serveru. Voleo bih da vidim "web" zamenu za Visio i PowerPoint takodje ;-)
2. Mailovi i PIM? Office. Opet, ne pada mi na pamet da mi Google cita mailove (imam gmail nalog za za***ancije) i zna rasporede
^ da ne zaboravimo fakat da Google ima pravo da procesira sve te podatke radi marketinskog profilisanja i unapredjivanja svoje baze... Za dzabe, naravno, uz pomoc mojih podataka. No thx.
3. Multimedia playback? Ja koristim Foobar2000/Media Player Classic... Doduse, to moze biti i iTunes/Winamp/MediaMonkey, stagod... MP3/video fajlovi su na mom disku, to mi se vise svidja - vise mi se svidja i da mi aplikacija bude kompaktna i brza (Foobar) nego da mi vucara nesto sa neta
Eto, ja sam neki "obican korisnik" - pa ne koristim ni W od web aplikacija. Niti mi pada na pamet u skoro vreme, niti mislim da ce ovo gore imati adekvatnu zamenu u sledecih 5 godina. A zamisli tek naprednu upotrebu - razvoj softvera, CAD/CAM i sl...
A sve sto mi nedostaje sa PC-ja mogu da imam jer je windows samo jedna aplikacija na Mac-u (Windows se startuje na Mac-u za cca. 4 sekunde - brze nego sto traje inicijalizacija BIOS-a na bilo kom PCju! ...da ne pricamo o vremenu potrebnom za ucitavanjem Windowsa!)
Vidi, i noviji PC-ji imaju Hybrid Sleep, moj laptop se dize za 0.5 - 1 sec, nema prolaza kroz BIOS i sta ti ja znam :)

Re: MacBook Air vs. Commodore SX-64