Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MacBook Air vs. Commodore SX-64

[es] :: Advocacy :: MacBook Air vs. Commodore SX-64

Strane: << < .. 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 41399 | Odgovora: 1025 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Darko Selakovic
Čačak

Član broj: 17289
89.216.78.*

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 14:15
Ovde ima jedna pričica o X300:
http://www.businessweek.com/ma...ntent/08_08/b4072042350389.htm

Da li je vama X300 "perfect" laptop?
Darko Selaković.
21.02.2008. u 14:15 

Ivan Dimkovic
Director Platform & Technology, Nero EMEA
EU

Administrator
Član broj: 13
*.dip.t-dialin.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 14:23
Naravno da nije.

Ali Lenovo nije napravio magijski ritual i predstavio ga svetu kao "best thing since the sliced bread" :)
21.02.2008. u 14:23 

pri3rak
Bojan Maljkovic
Beograd

Član broj: 43563
*.vdial.verat.net.

Jabber: pri3rak@elitesecurity.org

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 15:07
Da s' tim sto lenovo ne bi koristio ni latentni gay, a kamoli neki osvedoceni
Postoje dva tripa:
1.Dobar je onaj kada vidis zmaja...
2.Los je onaj kada zmaj vidi tebe...
21.02.2008. u 15:07 

Darko Selakovic
Čačak

89.216.78.*

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 15:19
Citat:
pri3rak:Naravno kada se pojavi, steknu ljudi neka iskustva sa njim i kada mu cena padne na neki nivo koji smatram elemantarno normalnim dati za telefon, no bez obzira na sve ovo je u najavi fenomenalno.

1. treba da prođe neko vreme da se pojavi,
2. pa onda još neko vreme da ljudi "steknu neka iskustva sa njim",
3. pa onda čekamo da padne cena na neki "elementarno normalni" nivo za telefone,

ali bez obzira na sve ovo gore, tebi je ovaj telefon fenomenalan?

Mislim da su ljudima važniji drugi faktori nego tebi:

http://www.changewave.com/free...SeismicShiftToSmartphones.html

Darko Selaković.
21.02.2008. u 15:19 

Darko Selakovic
Čačak

89.216.78.*

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 15:50
Test Leopard-a:
"...Leopard again raises the question of whether to switch from Windows to a Mac. I've found Vista to be a major disappointment that tends to look worse the more I use it. I still use Windows XP for getting serious work done in long, complicated documents. But OS X is easier to manage and maintain and I vastly prefer OS X to Windows for Web-browsing, mail, and especially for any task that involves graphics, music, or video. Leopard performs all such tasks even better than previous versions did—and Leopard is the only OS on the planet that works effortlessly and intuitively in today's world of networked computers and peripherals. Leopard is far from perfect, but it's better than any alternative, and it's getting harder and harder to find good reasons to use anything else."

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2207556,00.asp

MacBook Air vs. ostali:
Operativni sistem: 1:0
Darko Selaković.
21.02.2008. u 15:50 

Ivan Dimkovic
Director Platform & Technology, Nero EMEA
EU

Administrator
Član broj: 13
*.dip.t-dialin.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 16:08
Ko o cemu - sektasi o drugim produktima ;-)

Obratite paznju koliko se u ovom paragrafu >ne prica< o Leopardu vec radi negativni marketing u odnosu na druge produkte:

Citat:

Test Leopard-a:
"...Leopard again raises the question of whether to switch from Windows to a Mac. I've found Vista to be a major disappointment that tends to look worse the more I use it. I still use Windows XP for getting serious work done in long, complicated documents. But OS X is easier to manage and maintain and I vastly prefer OS X to Windows for Web-browsing, mail, and especially for any task that involves graphics, music, or video. Leopard performs all such tasks even better than previous versions did—and Leopard is the only OS on the planet that works effortlessly and intuitively in today's world of networked computers and peripherals. Leopard is far from perfect, but it's better than any alternative, and it's getting harder and harder to find good reasons to use anything else."
Operativni sistem: 1:0

"Cell phone satisfaction rating" bwahaha - pa naravno da ce i 100% vlasnika iPhonea biti zadovoljno sa njim, iz par razloga:

1. Apple fanbaza je baza koja ima najveci procenat fanatika, pa se ne moze ni ocekivati da ne budu zadovoljni, mogli su komotno da napisu i "koliko ste visestrukih orgazama doziveli dok ste otpakivali vas telefon" i dobili bi vrlo veliki procenat :)

2. Onaj mali broj koji nisu apple fanovi, a vlasnici su iPhone-a, sve i da ga ne vole ne zele da ispadnu idioti pa da kazu da su ih osisali za masne pare :)

Mislim "Pukao sam $599 i navukli me na dvogodisnju pretplatu kod AT&T derikoza - ali nisam zadovoljan" = "ja, idiot" :)

21.02.2008. u 16:08 

Darko Selakovic
Čačak

89.216.78.*

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 16:31
Citat:
Ivan Dimkovic: Ko o cemu - sektasi o drugim produktima ;-)

Obratite paznju koliko se u ovom paragrafu >ne prica< o Leopardu vec radi negativni marketing u odnosu na druge produkte

U pravu si jesu sektaši:
PC Magazine:

http://www.pcmag.com/

Darko Selaković.
21.02.2008. u 16:31 

pri3rak
Bojan Maljkovic
Beograd

*.vdial.verat.net.

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 19:56
Imaj u vidu da iphone kupuju dokazani obozavatelji ili klinci i oni nema teorije da ne budu zadovoljni.Elem ajd mi kazi u cemu je fora sa kupovinom odmah nakon sto proizvod izadje.Evo da sam se odlucio za E90 cim je izasao ovde je kostao oko 1000e, sada je negde 600+ (ne znam bas precizno) U medjuvremenu su stvorena neka iskustva i sl. I sada ajde ti meni kazi sta tom telefonu nedostaje po visokim merilima apple sekte? A da multitouch, samo ciljna grupa E90 je prilicno razlicita od iphone-a.Kada se xperia pojavi sigurno nece kostati manje od 1000e a verovatno i vise, ja ne znam ali meni nije zdravo da u srbiji dam toliko za telefon, pogotovu iz razloga sto nemam lanac lokala i sl.I sta tu fali za oko 6 do 9 meseci od izlaska izacice sigurno update sa ispravljanim uocenim greskama,u medjuvremenu ce se pojaviti divlje uvezeni primerci i cena ce se (mozda) svrteti na recimo 600+ evra i onda nije neki problem.Inace da pitam jel iphone izasao bez i jedne greske i da li su kojim slucajem izasli neki update-ovi ili je dan danas softverski identican onom koji je prvi izasao na trziste?E sad kome se ovaj metod kupovine ne svidja lepo ... samo se setite gde zivimo.

I jos jednu stvarn imaj u vidu, a to je isti onaj momenta kao sa poredjenjem brzine edge i umts gde sektasi zele da pokazu kako bas i nema razlike a stave telefone u realne, a u stvari njima pogodne uslove, tako i ovde, najveci broj prodatih nokia sony ericsson-a i sl. jesu jeftiniji telefoni.Pa nema ni razloga da se ljudi odusevljavaju tim tipom telefona a pogotovu da nece imati osecaj zadovoljstva kad ga uporede sa nekim skupljim.I naravno ajde nemoj da budes zadovoljan a ispljuno si 500e...

Nego jel bi bio ljubazan da nadjes neki grafikon zastupljenosti pomenutih brandova na trzistu mob telefona?

Inace da da PC Magazin je necuveni referentni entitet.Prosto ga komplet IEEE koristi za produbljivanje znanja svojih clanova
Postoje dva tripa:
21.02.2008. u 19:56 

exsold
Miroslav Bakovic
Moscow, Russia

Član broj: 46916
*.broadband.corbina.ru.

Sajt: www.fudokankarate.com

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 20:17
A ovo sa sektom, posebno od strane ljudi koji od obrazovanja imaju vrtić (ako je neko tako za sebe napisao, ja nemam razloga da mu ne verujem) isprva počne da me vređa, al onda razmislim o tome šta su nesektaši, nezealoti (srpskiju reč odavno nisam čuo), i netrolovi do sada rekli i totalno se opustim.

@degojs

Poštovani gospodine sveznajući, ja lično nisam ni dizajner, ni programer, ni peder, ni šta sve ne još, trenutno mi posao nije uopšte vezan za računare.
Ja sam običan korisnik računara kome Mac zadovoljava sve potrebe.
Napominjem, dok sam živeo od računara, živeo sam tako što sam popravljao Windows kvarove na PC krševima.
Mislim da ste malo preterali sa ličnim, neargumentovanim uvredama, a to samo govori o vama lično.

BTW ako mi neko pored mog Svetog Nikole kaže da se klanjam Stevu Jobsu imam svo pravo ovog sveta da kao čovek budem duboko uvređen.
Poenta priče... za***ite više sa vređanjem nas, ne sličnih vama svemoćnima
21.02.2008. u 20:17 

degojs

Član broj: 4716
*.dsl.bell.ca.

Sajt: www.novetehnologije.com

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 20:45
^Pa ne znam šta da ti kažem.. tebi Mac zadovoljava potrebe, ali većini ljudi ne. Čak i oni koji imaju Mac, uglavnom imaju i Windows, tako da je meni sva priča tu bespotrebna.

Što se servisa tiče, rekoh već - pričaćemo o servisiranju istih u istom obimu kao i PC računara, kad budu jednako zastupljeni. Nemoj samo da mi pričaš da se Appleove mašine ne kvare. Ma jok :)

I ovo si lepo rekao:
Citat:
Napominjem, dok sam živeo od računara, živeo sam tako što sam popravljao Windows kvarove na PC krševima.

Niko ne spori da se krševi kvare češće. Stvar je samo u tome da nisu sve PC mašine, daleko od toga, krševi. I da se razumemo, Mac jeste krš, tj. zbog operativnog sistema na istom koji je polovan i gde je izgleda najbitnija stvar da vrtimo slike, crop i autofix. A i Mac je obični PC, sama činjenica da ljudi teraju Win na njemu svedoči u prilog tome, ne znam koje magične moći vi vidite u istom.. A da, rekao je Steva da..

Commercial-Free !!!
21.02.2008. u 20:45 

pri3rak
Bojan Maljkovic
Beograd

*.vdial.verat.net.

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 20:49
^^A da mu malko bacis oko na linkedin profil?

Elem valjda imas dovoljno godina da razlikujes zezanje od direktne brutalne uvrede ili su svi karatisti na isti sraf? Evo ja odem u jedan klub u BG-u i ko o cemu a oni samo o tome kako su morali da se samoodbranjuju od ovoga i onoga, izgleda da treniranje borilackih vestina privlaci napasnike?

Ako bas zelis da ti neko prevede smisao upotrebe sektas zealot klanjanje svetom stevanu evo to je == nekriticko poimanje jednog (od mnogih) brandova.Isticanje budalastina kao tehnoloskih otkrica mitskih cak i epskih razmera uz konstantno bombrardovanje reklamama iz apple-ove imbecilne negativne kapmanje prozete nezavisnim testovima u kvazirealnim okolnostima koje zacudo idu apple-u na ruku....
Postoje dva tripa:
21.02.2008. u 20:49 

exsold
Miroslav Bakovic
Moscow, Russia

*.broadband.corbina.ru.

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 21:06
Dede, sad prelazimo na karate.
Nemaš ti pojma o tome, to mogu da tvrdim, prema tome, molim te uzdrži se komentara i ostavi moje linkove na miru.

Ili sad da očekujem raspravu o tome kako je aikido bolji od karatea, džudo je polovan, a bushido je u stvari sekta koja je nekada bila najzastupljenija u japanu.

I većini ljudi su potrebni potezi iz ninjutsu-a, a oi zuki i gedan barai koriste samo pederi i sektaši...

21.02.2008. u 21:06 

pri3rak
Bojan Maljkovic
Beograd

*.vdial.verat.net.

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 21:14
Ne ne drugo sam hteo da kazem vestina vam je smanjila prag tolerancije pa ste u stanju da se "samoodbranjujete" daleko cesce nego oni koji ne treniraju.
Postoje dva tripa:
21.02.2008. u 21:14 

exsold
Miroslav Bakovic
Moscow, Russia

*.broadband.corbina.ru.

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 21:17
Ma za***i više

In and Out
21.02.2008. u 21:17 

degojs

*.dsl.bell.ca.

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 21:34
Zbornaja komanda napušta teren iz protesta :)
Commercial-Free !!!
21.02.2008. u 21:34 

MladenIsakovic
Mladen Isaković
Šabac

Član broj: 58620
212.200.183.*

Jabber: mladjai@elitesecurity.org
Sajt: www.slackware-srbija.org

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6421.02.2008. u 23:33
Što, sad su i Mac-ovci komunisti???
21.02.2008. u 23:33 

Darko Selakovic
Čačak

89.216.78.*

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6422.02.2008. u 00:08
Walt Mossberg test X300:
http://ptech.allthingsd.com/20...hinkpad-has-abundant-features/

A evo kako je Gizmodo prokomentarisao:

"Here are the main points of the Lenovo X300, compared to the MacBook Air, according to Señor Don Walt Mossberg:

• Is thicker than MacBook Air. Winner: MacBook Air.
• Is heavier than MacBook Air. Winner: MacBook Air.
• Has less battery life in both tests and normal use (so much for SSD.) Winner: MacBook Air.
• Has way more ports. Winner: Lenovo X300.
• Has built-in DVD possibility. Winner: Lenovo X300.
• Has SSD drive built-in. Winner: Lenovo X300.
• Has WiMax connectivity. Winner: Lenovo X300.
• Has USB Wireless. Winner: Lenovo X300.
• Has GPS location-finding. Winner: Lenovo X300.
• Has higher screen resolution. Winner: Lenovo X300.
• Has a screen that stands up higher, leaving less viewing angle while travelling on plane. Winner: MacBook Air.
• Has slower processor. Winner: MacBook Air.
• Doesn't use Mac OS X Leopard. Winner: MacBook Air.
• Is more expensive at $2,476 with half battery and without DVD. It has SSD, but it doesn't add any advantage. More popular configuration is $3,000 with full battery and DVD drive. MacBook Air base model is $1,799. Winner: MacBook Air.

That's seven wins each. Does this mean there's no winner? It may look like technical tie, but my feeling is that he prefers the MacBook Air. At the end, it's all about the software and Walter Mossberg preference for Leopard (which could be debatable, even while I agree with him) plus the price, physical specs and battery life, makes the MacBook Air come ahead."

Still, it seems that both computers are right and wrong. At the end, it all depends on your personal taste, priorities and pet peeves. Or as Caesar Mossberg politely puts it: if you have the money and "you're happy with Windows," the Lenovo X300 is a "notable engineering accomplishment.
Darko Selaković.
22.02.2008. u 00:08 

degojs

*.dsl.bell.ca.

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6422.02.2008. u 00:26
Mladene, izraz "zbornaja komanda" se koristi često u sportu kao naziv za reprezentaciju Rusije.. Pa pošto se čovek javlja iz Rusije, malo se zezam. Ništa drugo, baćuška :)
Commercial-Free !!!
22.02.2008. u 00:26 

markom
Marko Milivojević
Senior Network Expert, Vodafone
64°08'N - 21°56'W

Administrator
Član broj: 18427
213.176.148.*

Jabber: markom@elitesecurity.org
Sajt: markom.info

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6422.02.2008. u 01:04
43 strane... Majko mila, a ja sam na 17. najavio da treba da dobijem MBP... pre nedelju dana! Whoa.

Elem, mrzi me sad da kucam, kasno je, ali par stvari koje moram kao dugogodišnji korisnik Windows laptopa (uglavnom IBM/Lenovo) da primetim. Sleep. Ne znam kako da dočaram koliko dugo traje buđenje iz uspavanog stanja i povezivanje na wireless. Mislim da je realna procena 3.5 sekunde.

Veoma sam zadovoljan, ali korišćenje u corporate okruženju nije baš glatko. Imam par zamerki - 802.1x interfejs i implementacija su đubre, integracija sa Exchange serverom radi kako treba jedino ako se koristi Entourage (Mail+iCal bi bili idealni, ali avaj), a o povezivanju na udaljene diskove ne bih ovde. Network browser je limitiran samo na lokalne servere, ne postoji mogćnost da se na desktop (ili bilo gde for that matter) postavi link na offline server/share i da se aktivira po potrebi (ja, ja, znam za Finder meni, naravno, ali to nije to). Windows ima nekih prednosti, ali... 3.5 faking sekunde - ja sam frapiran.

Sve u svemu, nije bila greška.
„Adminčić“

OV SM
LA PK

22.02.2008. u 01:04 

calimero
Milan Kovac
STara Pazova

Član broj: 14608
*.mediaworksit.net.

Sajt: milan.kovac.cc

icon Re: MacBook Air vs. Commodore SX-6422.02.2008. u 01:25
Citat:
Mislim "Pukao sam $599 i navukli me na dvogodisnju pretplatu kod AT&T derikoza - ali nisam zadovoljan" = "ja, idiot" :)

ja ne znam zasto ovo toliko potencirate - ne znam kakvi su tarifne paketi u inostranstvu ali ja bih definitivno voleo da za npr. 50 evra mesecno (4000din) imam flat rate internet + nesto besplatnih minuta. meni je danas u srbiji racun preko 3000din mesecno sa samo par megabajta prenesenih mesecno... :(
btw koja je poenta MID uredjaja bez interneta??

Citat:
Što, sad su i Mac-ovci komunisti???

kao atariSTi nekad davno? ;)

Citat:
...integracija sa Exchange serverom radi kako treba jedino ako se koristi Entourage (Mail+iCal bi bili idealni, ali avaj)

zahvali Microsoftu na monopolu i zatvorenim standardima!
zasto Mac/Linux... ne mogu da pisu po NTFS particijama? - zahvali Microsoftu na monopolu i zatvorenim standardima.
(tek nedavno se pojavo Paragon NTFS baziran na Linux projektu Fuse za citanje/pisanje NTFS particija)

22.02.2008. u 01:25 

[es] :: Advocacy :: MacBook Air vs. Commodore SX-64

Strane: << < .. 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 41399 | Odgovora: 1025 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.