Citat:
1. kako u windowsu da programi budu sortirani u taskbar-u?
1. Google - imas masu resenja :)
ima 3th party programa da mogu da razmestim programe posle startovanja rucno... nije kao Dock ali ajde. Stack da ni ne spominjem?
*i ne spominji mi 3th party resenja - Apple je tradicionalno integrisao sva 3th party inovativna resenja u OS - a M$? ne moze da promeni File Selector 12 godina!
Citat:
2. kako da slusam wifi muziku?
2. Stavi neki UPnP softver - UPnP server na glavnom kompu ili laptopu moze da ti "servuje" cak i direktno na TV, ako imas TV sa UPnP klijentom. Ako je budzet problem, sve moze softverski da se uradi.
nisam mislio na AppleTv vec na HiFi poajcalo i AirPort Express sa iTunesom predstavljen 2004 godine.
Citat:
Interesantno, Apple TV na koga ciljas pretpostavljam je UPnP uredjaj - naravno, iako UPnP postoji malo duze od Apple TV-a, Steva je "brought UPnP to the world" ... NOT :)
ako nije doneo UPnP to the world onda je svakako prvi doneo USB i 802.11n (koji koristim vise od godinu dana), prvi izbacio flopy, prvi izbacio DVD... :D ;)
lepo kaze: reinvented phone - prvi doneo na trziste ;) a samo se prvi pamte - to je ono sto se broji danas i zato ce Apple biti samo jos veci ;)
Citat:
3. kako da se startuju torenti i ugasi muzika kad izadjem iz stana?
3. Koristi Task Scheduler, mozes namestiti da posle duzeg idle vremena startuje torrent i da se prekine posle duzeg ne-idle vremena
lepo, lepo... mislio sam na BT/WiFi telefon koji nosim sa sobom. i mislio sam na MNOGO vise - pogledaj Salling Clickers - otkrices jedan novi svet ;) (i da, SC se pojavio i za PC posle par godina... :D)
Citat:
4. kako da gledam filmove u spavacoj sobi? tj. kako da prenesem racunar za cca. 1 minut?
4. Tja, ovo je pretpostavljam slucaj za iMac, mada i Sony ima isto racunare embedovane u "monitor". Ne pravi samo Apple lepo dizajnirane racunare, doduse najglasniji su :)
pa pre 5 godina je samo Apple pravio embedovane racunare u "monitor" (ili bar upotrebljive). Dell je preskup. a nema ni 24" verziju, to ce da napravi; ali sledece godine ... :D :D :D
Dell XPS one
pateticno...
Citat:
5. kako da startujem program kucanjem imena tog programa?
5. Jesi li ti ikad video Vistu? kucaj u start meniju sta hoces, recimo Control Panel ili ime programa i - naravno da ce se startovati... sheesh :)
Vistu? pa nisam... 2006 ili 2007? :D :D
imate josh mnogo da naucite... hint: QuickSilver.
a ono sto sam rekao za upisivanje sastanka u Google kalendar najverovatnije nisi ni shvatio... ali nema veze, stici ce ta tehnologije i na PC... cim portuju QuickSilver na PC ;)
vidis da ni ne znate sta sve postoji.... a i kad vam kazemo da je to dobro onda pljunete to (apsolutno nebitno da li bi vam to stvarno koristilo i olaksalo rad/koriscenje racunara). ali neka, dug je put od xxxxxx do xxxxx.
... jedino sto drzi M$ je neznanje ljudi i monopol ;) ali u vremenu koje dolazi ni monopol mu nece pomoci. vreme se jako ubrzalo. M$ mora mnogo, mnogo, mnogo bolje i brze da radi ako misli da ostane tu gde jeste.