hahah smejem se i placem :D
iam nedelju dana telekom adsl i dobio onaj huawei hg510 ruter,i od kad imamon menja ip ,ja reko ok namesteno tako da menja na odredjeno vreme al mi bilo malo cudno kad zna u roku od 2-3 minute nekoliko ip adresa da promeni(da pukne link pa da dobijem novi ip) da je na svakih5-10-15-20minuta onda mi ne bi bilo sumljivo
i sad ja slusam streaming nesto radim na netu i treba da nazovem prodavnicu neku iz bgd-a ,uzmem bezicni sedim ispred pc-a slusam radio i zovem prodavnicu ,oni zauzeti odbije me (i dobijem onaj tutu signal) i meni stane streaming,pogledam puko mi ne ,ja reko menja mi ip ....vrati se streaming za nekoliko sekundi ja zovem prodavnicu opet ono ista prica ,sad meni postaje sumljivo...ja pogledam log kad ono u roku od 30sek meni pukla veza 3puta....ja ajd da vidim zovem ponovo kad ista prica....
znaci ovako
kad god ja zovem nekog ili mene zovu meni pukne adsl (dok razgovor traje net se vrati i radi ok) kontam da nesto nije dobro povezano,citam na es-u tamo spominju onaj spliter da se stavi i neke seme ima ,al kod mene je malo zagljuena sitvacija
u kuci imam 4 uticnice za telefon (tri telefona) ,i sad bi ja spliter trebao da stavim kod ulaznog kabla u kuco (pre razdvajanja na 4 uticnice) al fora je ta....
sto meni na tavanu
jedna dolazna zica i tu se spajaju ostale cetiri i pilaju dalje po kuci...kako ja to da izvedem?
Inace sve zice sto idu do uticnica (sa krova u kucu) neki levi kablovi koji nisu za krimpovanje....
[url="
http://img177.imageshack.us/my.php?image=adslhx7.jpg"]

[/url]
^^ ovako to izgleda....da tutnem spliter tamo di sam nacrtao? (to crno) ,ajde ljudi quick help
EDIT: trenutno mi spliter nije prikljucen....dal je do mene il do centrale?
Say NO to pop culture!!!
Crno je uvek u modi....