Evo kad se vec stavljaju pile na razmatranje da i ja ubacim svoju, pa nek se netko divi (ako se ovom uopce moze divit)...
Koristim dvi pile. Jedna je mobile workstation druga je obicni.
Imajte na umu da su ove pile vec dosta zastarile posto ja radim na njima ima vec godinu dana. Nadajmo se da ce nadlezni napravit neki refresh po pitanju opreme.
Idemo redom: mobilni
Intel Centrino M770, najjaci moguci sto je u to vrijeme bio, radi na 2.13GHz i sasvim fino se ponasa ako mu ne zadajete glavobolje nekim multitaskigom.
2GB RAM-a, nista manje nije ni dozvoljeno. Grafika nVidia Quadro FX Go1400 256MB... Uostalom da ne nabrajam dalje odete na Dell i odaberite Precision M70 i slazite sta vas je volja ;)
Fora je jedino sto ne koristim njegov ekran nego Dell 2005FP s nekih 20" widescreena, na nekih 1680x1050.
obicni Workstation:
Dell 670 Workstation. Intel 3.6 GHz EM64T sa HyperThreading tehnologijom, 4DIMMa u prva dva 1GB u srednjima 512MB, dva su prazna.
Sve su masine u stanju gonit paralelno Catia V5 i eM-Workplace 7.1.2, (po Njemackoj poznatiji kao RobCAD) a instaliran je i NX3. Sve u svemu ne zalim se, ali svi bi mi bolje. U BMWu se vec godinu dana radi na mashinama od 8GB, valjda ce i u nas to netko docekat... Pozdrav.