Citat:
Sundance : Koristio sam i Linux i win, i opet velim da je win 100 puta bolji. Eto, moja riječ protiv tvoje. A s obzirom da je kumulativan broj tehničkih argumenata koje si ti spomenuo u svom postu:
A, ti si kao poznat po tome da ti je svaki post argumentovan, je li? Mislim da "hahaha, Windows je bolji, Linux je s*anje" nisu argumenti...
Nisam video da si izneo nijedan kod (za to sluzi kombinacija tagova [code] [code], zar ne? A ne za citiranje nula.). Uostalom, da li uopste mozes da pricas o kodu kad koristis zatvoreno korisnicko okruzenje koje od tebe trazi da platis i kad prdnes.
Citat:
Dragi Tata : A ti se loguješ svakih 5 minuta? Čudna navika...
A zasto bi se logovao svakih 5 minuta? Vidi se da ne znas nista o Linuxu. Ne uzimam te za ozbiljno ubuduce...
Citat:
Ivan Dimkovic : Poenta svega je da Linux teenageri smatraju mountovanje diska, kompajliranje kernela, podesavanje modema i mreze, editovanje konfiguracionih skripti, pajpovanje stdin-a u neki binarni executable fajl kako bi dobio audio capture, itd... necim bog zna kako kreativnim i interesantnim.
Moram ti reci da je ovaj tvoj post pun predrasuda, Ivane. Pa, ko to jos radi... Yebote, od kada sam instalirao Linux i sve podesio nije bilo nikakve potrebe za kompajliranjem kernela, podesavanjem modema ili mreze ili editovanjem konfiguracionih skripti. A mountovanje se u vecini distribucija automatski odradjuje i nemas potrebe da silazis pod konzolu. Ni tebe u buduce ne smatram ozbiljno u bilo kakvoj diskusiji.
Citat:
Ivan Dimkovic : Elem.. no problemo ;-) citat, citat, i jos citata...
Mislim da su ti citati besmisleni... Vecinu tih postova postavljaju korisnici koji koriste hardver koji nije zvanicno podrzan u Linuxu ili je potrebno dodatno konfigurisanje... A zasto je to tako? Postoji samo jedan smesan razlog. Driveri za Linux bi trebali biti otvoreni ili bar delimicno otvoreni... E, bas to predstavlja problem za proizvodjace hardwarea. U slucaju da otvore kod svojih drajvera, konkurenti bi mogli dobiti detalje o karakteristikama hardwarea i prekopirati ga. Samo to. Zato je to manji problem koji ne zavisi od samog Linuxa i ne predstavlja ozbiljan argument u bilo kakvoj raspravi.
Citat:
Palma :Elem, BartPE je mnogo bolja stvar od Knoppix-a, barem za administrativne potrebe.
I to si ilustrovao screenshotovima? Da li bi nekakav argument bio kad bi ja nabacio gomilu screenshotova? Mislim da ne bi. Screenshotovi ne govore o ozbiljnosti softvera, vec samo o njihovom izgledu. Tako da ni to ne predstavlja nikakav argument. Ni ti nemas ozbiljan argument.
I ko zna koju si ti verziju Knoppixa probao? 4.0 koja je izasla juce? Sumnjam. Ako i bacite neki polu-argument, onda je on zastareo toliko da je o tome neozbiljno uopste pricati. Kao Ventura... "Linux je s*anje. I ja sam ga koristio pre 10 godina i znam da je s*anje." Inace, sukobio sam se sa njegovim misljenjem pre jedno 3 godine na jednom drugom forumu. Pretpostavljam da se jos drzi toga.
I na kraju: pod pretpostavkom (samo pretpostavkom) da je vas stav o windowsu zasnovan na koriscenju legalnih verzija softvera, evo jedne kalkulacije (zasnovane na najcescem softveru koji se kod nas koristi u kucnim ili racunarima u malim firmama):
Windows XP Home Edition 208
Total Commander 31
Sound Forge + Noise Reduction 480
Office XP Pro Win32 502
Ahead Nero Burning ROM 89
ACDSee 68
ABBYY FineReader Professional 120
Adobe Design Collection 824
Sto je jednako 2322. Ako pak vas stav nije zasnovan na legalnom softveru, to znaci da hvalite kompanije kojima ste maznuli 2322 evra (ne mushtrajte mene za cene, skinuto sa micro.co.yu)... Cak i da je ta cifra manja... Koliko ljudi u Srbiji ima da plati 2322 evra za softver kad ih je sam racunar kostao manje od 1000 evra?
A vi pljujete besplatnu alternativu?!! Pa eto. Toliko to govori o vama. Svaka diskusija bi trebalo da stane bas ovde.