Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

filtriranje po datumu...

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: filtriranje po datumu...

[ Pregleda: 2338 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon filtriranje po datumu...03.03.2005. u 10:26 - pre 199 meseci
datamodule3.cds.Filter := 'Datum = ' + quotedstr(edit1.Text + '*');

Ovo mi radi za string...Kako da prepravim da mi radi i za polje tipa datum.Npr unesem datum u edit.text i filtrira po tome.
 
Odgovor na temu

vlaiv
Vladimir Vlaisavljevic
Novi Sad

Član broj: 15993
Poruke: 352
*.neobee.net.



+1 Profil

icon Re: filtriranje po datumu...03.03.2005. u 12:20 - pre 199 meseci
Sa kojim komponentama radis?

mozes staviti u filter

datum between '1.1.2001' and '1.1.2002'
ili datum > '1.1.2001'

ako hoces da ga cupas iz edit polja onda dodaj kao string datum a ako hoces da ga vadis iz TDateTime onda radis DateTimeToStr ...

Ako radis sa odredjenim vrstama komponenti za tabele pogledaj da li ima SetRange (Start/End) pa mozes i tako ...
 
Odgovor na temu

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: filtriranje po datumu...03.03.2005. u 12:30 - pre 199 meseci
Imam polje tipa datum i poenta je sto ne znam kako da ubacim
filter...neki datum u edit.box i da mi tako filtrira.Ima li
nekakvo drugo resenje osim da polje tipa datuma preimenujem u
polje tipa string...Koristim clientdataset,datasource i
dbgrid.Nista vise.

clientdataset.cds.filter := 'Datum = ' + quotedstr(edit1.text +
'*');

Ovo radi kada je string polje u pitanju,ali kako sa datumom...

--
Sve najbolje,
Enes Odgovori na:[email protected]
 
Odgovor na temu

_v!rus_
BGD

Član broj: 40451
Poruke: 313
*.vdial.verat.net.



+1 Profil

icon Re: filtriranje po datumu...04.03.2005. u 13:09 - pre 199 meseci
Citat:

Ovo mi radi za string...Kako da prepravim da mi radi i za polje tipa datum.Npr unesem datum u edit.text i filtrira po tome.

Nisi dobro postavio pitanje pa te vlaiv nije razumeo, tebi je polje u TABELI tipa TDateTimeField...
Code:

datamodule3.cds.Filter := 'Datum = ' + QuotedStr(Edit.Text);


Ovako ce da radi, ali samo pod uslovom da se datum u Edit boxu unese TACNO po pravilu Windows locale-a. Da bi izbegao potencijalne probleme koristi TDateTimePicker komponentu i daj sledece za filter:

Code:

datamodule3.cds.Filter := 'Datum = ' + QuotedStr(DateTimeToStr(DateTimePicker1.Date));

 
Odgovor na temu

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: filtriranje po datumu...04.03.2005. u 14:01 - pre 199 meseci
Ovako kako si naveo u prvom primeru nece da radi,ne znam zasto.Morao
sam na kraju preimenovati polje iz datetime u string.Sada radi.Ali
kad je u pitanju polje tipa datetime nece.Nisam probao sa
datapikerom...Ipak hvala na odgovoru.


--
Sve najbolje,
Enes Odgovori na:[email protected]
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: filtriranje po datumu...

[ Pregleda: 2338 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.