Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pretrazivanje i Filtriranje Baze

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Pretrazivanje i Filtriranje Baze

[ Pregleda: 6224 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

prekidac
Jokic Marko
Banja Luka

Član broj: 3320
Poruke: 18
*.dialup.blic.net



Profil

icon Pretrazivanje i Filtriranje Baze10.11.2003. u 12:09 - pre 215 meseci
Da li je moguce, i ako jeste kako, izvesti da se pretraga po polju u bazi vrsi samo po dijelu rijeci u slucaju da ne znam cijelu rijec. npr
Cijela rijec: Testiranje
Pretraga po rijeci: Test ili stiranje
Ako pretraga ne moze moze li filtriranje na isti nacin
 
Odgovor na temu

Vic
Error974
BI&SE
Beograd

Član broj: 16118
Poruke: 396
*.gw.tehnicom.net



+49 Profil

icon Re: Pretrazivanje i Filtriranje Baze10.11.2003. u 12:11 - pre 215 meseci
koliko me pamcenje sluzi: table.locate('field',reckojutrazis,[lopartialkey]);
ERROR974
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13650



+162 Profil

icon Re: Pretrazivanje i Filtriranje Baze10.11.2003. u 12:59 - pre 215 meseci
To je tačno ako on koristi Table komponentu, ali nije napisao uopšte koja baza je u pitanju i da li koristi BDE za pristup.
 
Odgovor na temu

Vic
Error974
BI&SE
Beograd

Član broj: 16118
Poruke: 396
*.gw.tehnicom.net



+49 Profil

icon Re: Pretrazivanje i Filtriranje Baze10.11.2003. u 13:01 - pre 215 meseci
pretpostavljam da je table i bde u pitanju "test ili stiranje" deluje mi na pocetnu fazu programiranja
ERROR974
 
Odgovor na temu

Nub.Saibot
Srbija/BG

Član broj: 11838
Poruke: 99
*.direcpceu.com



Profil

icon Re: Pretrazivanje i Filtriranje Baze10.11.2003. u 16:16 - pre 215 meseci
Posto nema vise detalja probaj da napravis sql upit kao npr.
SELECT * FROM IME_TABELE WHERE IME_POLJA LIKE "%test%"

Ako je Kylix ili Delphi u pitanju to mozes preko Query komponente.


Query1.SQL.Text := 'SELECT * FROM IME_TABELE WHERE IME_POLJA LIKE "%'+deo_reci+'%"';
Query1.Open;
 
Odgovor na temu

prekidac
Jokic Marko
Banja Luka

Član broj: 3320
Poruke: 18
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: Pretrazivanje i Filtriranje Baze10.11.2003. u 17:16 - pre 215 meseci
Pocetnik sam sto se tice Baza, do sada mi nisu bile potrebne pa i nisam nesto posebno obracao paznju na njih, ali mi je nesto isrslo. Koristim Table kao i BDE, Delphi je u pitanju
 
Odgovor na temu

chips
Blazin Srdjan

Član broj: 14803
Poruke: 342
195.252.109.*



Profil

icon Re: Pretrazivanje i Filtriranje Baze11.11.2003. u 07:19 - pre 215 meseci
Mozes i ovako da filtriras bazu:
Table1.Filter:='nazivpoljautabli1='+ ' '''+ Edit1.text+'*'+''' ';

Obrati paznju na apostrofe,pluseve i zvezdicu.

Ovo ubacis u proceduru "Edit1change".

U komponent pregledu mora Filtered da je True za Table1.

_____________
Matory
Sto puta sam ti SRPSKI rekao:
ono što jednom crack-uješ,
ne možeš više da patch-uješ!
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
80.65.95.*

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: Pretrazivanje i Filtriranje Baze07.07.2004. u 12:29 - pre 207 meseci
eve je to ok, ali kada npr ukucam nesto meni se dbgrida sve izbrise isto kao da mi je table.active:=false; kako to da zaobidem?

procedure TdlgMaticniPodaci.Edit1Change(Sender: TObject);
begin

ibTable1.Filter:='NAZIV='+ ' '''+ Edit1.text+'*'+''' ';

end;
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Pretrazivanje i Filtriranje Baze

[ Pregleda: 6224 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.