Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB i SQL Upit - Pitanje...

[es] :: Visual Basic 6 :: VB i SQL Upit - Pitanje...

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5949 | Odgovora: 27 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon VB i SQL Upit - Pitanje...03.03.2005. u 09:32 - pre 218 meseci
Ovako, radim preko ADO i SQL.

Evo kako izvlacim podatke iz jedne table.

Code:

    upit = "SELECT  Naslov, ID, Velicina, Tip, Status FROM lista WHERE ID = '" & Form4.Text1.Text & "'"
    rs.Open upit, dcn, adOpenStatic, adLockOptimistic 'Pokrecemo SQL upit


Pitanje 1: Iz prethodne forme (form4), uzimam vrednost iz text polja, kao sto vidite, i trebam da selektujem ID koji je unesen u form4.text1.text.

Ali mi prikazuje gresku da je to pogresna vrednost (iako sam uneo broj - postojeci ID).

to se isto desava i sa ostalim poljim, osim polja Tip.
Kako da ovo resim?

Pitanje 2: Kao sto vidite selektujem Naslov, ID, Velicina, Tip i Status iz baze.

Kako da sad stavim da selektovani Naslov se pojavi u text1.text na istoj formi?

PS: Ovaj kod je u Form Load.

Unapred Hvala!
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...03.03.2005. u 13:15 - pre 218 meseci
pogledaj TOP temu imas link ka tutorijalu sa rad za bazama koristeci SQL
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bvcom.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...03.03.2005. u 14:47 - pre 218 meseci
Par pravila za uslove u WHERE delu
1. ako je polje tipa text
ImePolja = 'Neka vrednost'
2. ako je polje tipa Date
ImePolja = #Neka vrednost#
3. ako je broj
ImePolja = 12345

 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...03.03.2005. u 17:06 - pre 218 meseci
mladenovicz mnogo hvala, ali bi mi vise pomogao da mi prepravis ovaj kod:

Code:

    Dim cd_id
    cd_id = Form4.Text1.Text
    upit = "DELETE FROM lista WHERE ID = " & cd_id & ""
    rs.Open upit, dcn, adOpenStatic, adLockOptimistic 'Pokrecemo SQL upit


Meni nikako ne ide...
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...03.03.2005. u 22:08 - pre 218 meseci
Ajde ako neko zeli da mi pomogne...

Jako mi je bitno da se odgovori na prethodno pitanje i na pitanje broj 2. u prvoj poruci, pozeljno sto pre...

Unapred Hvala.
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.com
Via: [es] mailing liste



+104 Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...03.03.2005. u 23:39 - pre 218 meseci
Code:

dcn.Execute "DELETE FROM lista WHERE ID = " & cd_id


navodnici na kraju nisu potrebni
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...04.03.2005. u 00:30 - pre 218 meseci
nece ni tako ;)
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.com
Via: [es] mailing liste



+104 Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...04.03.2005. u 01:27 - pre 218 meseci
Koju gresku prijavljuje?
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...04.03.2005. u 06:16 - pre 218 meseci
Syntax error (missing operator) in query expression 'ID ='
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...04.03.2005. u 06:25 - pre 218 meseci
Usput jos jedno pitanje:

Ovako na form2 ubacujem preko SQL podatke u bazu, koji se pokazuju u DataGrid1 na Form1.

I posle unosa radim Form1.DataGrid1.Refresh

Medjutim, taj zadnji unos se ne prikaze, vec moram da restartujem program, sto je veliki nedostatak.

Moze li neko pomoci?
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...04.03.2005. u 18:48 - pre 218 meseci
Probaj ovako:
Code:
dcn.Execute ("DELETE * FROM lista WHERE ID = " & cd_id)

A za ovo drugo, pokušaj da refrešuješ celu bazu, a ne samo grid.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...04.03.2005. u 19:32 - pre 218 meseci
Hvala radi, a kako da refreshujem bazu?
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...04.03.2005. u 21:34 - pre 218 meseci
Citat:
set_X: kako da refreshujem bazu?


I nisam dobio bitan odgovor, kako da dobijenu vrednost iz baze (preko SELECT), a vrednost je npr. Naslov ubacim u text1.text?

Hvala Unapred!
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...05.03.2005. u 09:03 - pre 218 meseci
Uspeo sam da refresujem bazu, neka mi neko odgovori na pitanje iz prethodnog posta:

Citat:

I nisam dobio bitan odgovor, kako da dobijenu vrednost iz baze (preko SELECT), a vrednost je npr. Naslov ubacim u text1.text?
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...05.03.2005. u 15:55 - pre 218 meseci
Code:
Text1.Text = rs.Fields(n).Value

gde je n redni broj polja koje hoćeš da ispišeš u textbox-u.Ako sam dobro razumeo šta ti treba.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.com
Via: [es] mailing liste



+104 Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...05.03.2005. u 16:27 - pre 218 meseci
Samo kao dodatak na predhodni post od Marko_L-a

Nemoj da koristis redni broj polja jer kasnije moze da ti pravi
problem ako odlu=C4=8Di=C5=A1 da dodas ili obrises neko polje. Bolje resenj=
e je
da koristis naziv polja sa
Code:
Text1.Text =3D rs.Fields("NekoPolje1").Value

Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.com
Via: [es] mailing liste



+104 Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...05.03.2005. u 16:27 - pre 218 meseci
Samo kao dodatak na predhodni post od Marko_L-a

Nemoj da koristis redni broj polja jer kasnije moze da ti pravi
problem ako odlu=C4=8Di=C5=A1 da dodas ili obrises neko polje. Bolje resenj=
e je
da koristis naziv polja sa
Code:
Text1.Text =3D rs.Fields("NekoPolje1").Value

Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...05.03.2005. u 19:20 - pre 218 meseci
Hvala mnogo, uspeo sam, a kako da proverim da li je u text1.text unesen broj ili text (slova) ?

Hvala Unapred.
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.com
Via: [es] mailing liste



+104 Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...05.03.2005. u 20:07 - pre 218 meseci
Koristi funkciju IsNumeric

Code:

  If IsNumeric(Text1.Text) = true then
    ' upisan broj
  else
    ' nije broj
  end if 

Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: VB i SQL Upit - Pitanje...05.03.2005. u 21:19 - pre 218 meseci
Hvala ti mnogo, pokusacu kasnije, sad sam u Linux ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: VB i SQL Upit - Pitanje...

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5949 | Odgovora: 27 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.