Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

sql upit ASP.NET/C#

[es] :: .NET :: ASP.NET :: sql upit ASP.NET/C#

[ Pregleda: 3563 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon sql upit ASP.NET/C#03.02.2006. u 08:26 - pre 199 meseci
Radim u ASP.NET/C# ,kako da vrijednost unosa u " <input type="text" name="txtDate" />" u koji se unosi datum sa kalendara proslijedim u sql upit
"SELECT * FROM Brojilo Where Datum= '"...ovdje se stavi txtDate.."'";

da je u pitanju textbox samo bi bi stavio <where Datum='"+txtTextBox.Text+"';>
ali nije textbox u pitanju..
PA POMAGAJTE:)))
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.broadband.blic.net.

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: sql upit ASP.NET/C#03.02.2006. u 08:29 - pre 199 meseci
"SELECT * FROM Brojilo Where Datum= '"+Request.Form["txtDate"]+"'";
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.leased.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: sql upit ASP.NET/C#03.02.2006. u 08:33 - pre 199 meseci
Citat:
kaan: "SELECT * FROM Brojilo Where Datum= '"+Request.Form["txtDate"]+"'";


Ovo je jedno rešenje, ili drugo (koje bih ja uradio) je da promeniš <input> u <asp:textbox runat="server"> i onda možeš da pristupiš vrednosti preko property-ja Text.
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon Re: sql upit ASP.NET/C#03.02.2006. u 09:46 - pre 199 meseci
hvala... ali ne radi nijedno resenje,ovo prvo sam probao i prije nego sam postavio pitanje,jednostavno kada unesem datum ne daje nikakav rezultat prazan grid,evo koda ,ako ko vidi gresku neka javi:

public void AddAuthor_Click(Object sender, EventArgs E) {
OleDbConnection con = null;
OleDbCommand cmd = null;
string strSQL1 = "SELECT * FROM Brojilo"+
" Where Datum ='"+Request.Form["txtDate"]+"'";


con = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\\Documents and Settings\\ivanb.LJUBOMIR_IVAN\\Desktop\\database\\Brojilo.mdb");
cmd = new OleDbCommand(strSQL1, con);


con.Open();
grid.DataSource = cmd.ExecuteReader();
grid.DataBind();


}
protected void Page_Load(Object sender, EventArgs e)
{
OleDbConnection con = null;
OleDbCommand cmd = null;
string all= "SELECT * FROM Brojilo";

try {
con = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\\Documents and Settings\\ivanb.LJUBOMIR_IVAN\\Desktop\\database\\Brojilo.mdb");
cmd = new OleDbCommand(all, con);


con.Open();
grid.DataSource = cmd.ExecuteReader();
grid.DataBind();

} catch (Exception err) {

} finally {
if(con != null)
con.Close();
}
}
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.broadband.blic.net.

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: sql upit ASP.NET/C#03.02.2006. u 12:18 - pre 199 meseci
Mislim da ti se ovdje ne ispuni uslov za Datum u SQL-u. Ovo sa Request.Form sigurno radi. Vjerovatno da imas taj datum ali ti se sati, minute i sekunde ne podudaraju.

Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: sql upit ASP.NET/C#03.02.2006. u 12:38 - pre 199 meseci
Citat:
Vjerovatno da imas taj datum ali ti se sati, minute i sekunde ne podudaraju.

Ili format datuma.
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.broadband.blic.net.

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: sql upit ASP.NET/C#03.02.2006. u 13:01 - pre 199 meseci
Da, za format datuma uvijek koristi yyyy-MM-dd hh:mm:ss jer ne zavisi od collation-a.
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

Smireni Magnet
softver inzenjer

Član broj: 9520
Poruke: 81
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: sql upit ASP.NET/C#03.02.2006. u 13:03 - pre 199 meseci
Problem je 90% u formatu datuma.

Moj ti je predlog da napravis tri texboxa dan, mesec i godinu (ili mozda da ti mesec bude combo) i da odatle formiras datum koji ces da prosledis u sql upit. Lakse je i za validaciju dobro unesenog datuma.

Pozdrav,
SM

To me boxing is like a ballet, except
there is no choreography, no dancing and the dancers hit each other...
 
Odgovor na temu

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon Re: sql upit ASP.NET/C#03.02.2006. u 16:00 - pre 199 meseci
momci,ne znam sta je u pitanjuuuu
kada stavim text box sve se filtrira kao sto treba,ali ovo sa inputom i calendarom ne ide,by the way ima li veze sto moja html stranica ima jedan <form runat="server">(kao i sto treba jedan) i jedan obicni form koji ima svoje ime i u kojem se nalazi <input type="text" name="txtDate" /> jer preko njega se otvara popup calendar?????///
 
Odgovor na temu

mii
Marko Markovic
podgorica

Član broj: 54936
Poruke: 102
195.66.163.*



Profil

icon Re: sql upit ASP.NET/C#06.02.2006. u 00:50 - pre 199 meseci
Rijeseno zahvaljujuci asistenciji Kaan-a!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: sql upit ASP.NET/C#

[ Pregleda: 3563 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.