Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

.NET - instalacija programa i brzina

[es] :: .NET :: .NET - instalacija programa i brzina

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7191 | Odgovora: 23 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon .NET - instalacija programa i brzina26.05.2002. u 21:25 - pre 236 meseci
Jel bi neko znao da mi kaze kako da napravim instaler za programce koje sam napisao u VB-u 7.0 (. NET) :)
VS .NET imam na Win 2000, a programce bi da instaliram na Win 98.

pozdrav

[Ovu poruku je menjao Dragi Tata dana 13.06.2002 u 10:40 AM GMT]
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..ndg-pm4-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: .NET26.05.2002. u 21:40 - pre 236 meseci
Moraš da napraviš deployment project. Detalji su ovde:

http://msdn.microsoft.com/libr...screatedwithvisualbasicnet.asp

Ovu temu pomeram u VB. Originalno je postovana u C/C++ forumu
 
Odgovor na temu

MAD-MAX
Marko Mitic

Član broj: 351
Poruke: 1060
*.ptt.yu

Jabber: MAD-MAX@jabber.com
ICQ: 65811355


Profil

icon Re: .NET26.05.2002. u 22:42 - pre 236 meseci
Mene interesuje koliko bi bila velika instalacija nekog programa radjenog u VS.NET-u (konkretno C# :))?
Odnosno kad bih hteo da ga (program) instaliram na Win 98 na kojem nema ama bas nista vezano za .NET.

Naravno da to zavisi i od samog programa ali recimo da je .exe na kompu gde je napravljen 1 MB.

Valjda sam bio jasan? :)
"If you do what you always did! - You will get what you always got!"
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..ndg-pm4-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: .NET26.05.2002. u 23:02 - pre 236 meseci
Mislim da je .NET runtime oko 20 Mb, i to treba uključiti u instalacioni program.
 
Odgovor na temu

MAD-MAX
Marko Mitic

Član broj: 351
Poruke: 1060
*.ptt.yu

Jabber: MAD-MAX@jabber.com
ICQ: 65811355


Profil

icon Re: .NET27.05.2002. u 22:57 - pre 236 meseci
Thanks.

Nego jel su u ta 20mb uracunate da kazem sve kontrole odnosno ne moze (ili moze) da se desi da program ne radi jer fali neka kontrola kao sto mi se desavalo u VB 6 posto sam instalirao VBrun na nekom kompu?

A jel postoji nesto kao VBrun ili moram praviti instalaciju u kojoj ce biti i .NET runtime?
"If you do what you always did! - You will get what you always got!"
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: .NET27.05.2002. u 23:10 - pre 236 meseci
Ima, i zove se Dotnetfx.exe (nalazi se na petom instalacionom cd-u VS .NET-a). Ako ne koristis Data komponente (DAC 2.6) ili GDI+ (za grafiku) ovo je dovoljno za 'normalne' programcice. Oprobano na win98, ali nemoj da uzmes ovo zdravo za gotovo posto sam tek uzeo da radim sa .NET-om.

Jos nesto.
Razlika u brzini izmedju VB 6.0 i VB 7.0 je oko 20 PUTA u korist VB-a 7.0 (.NET).
Napokon smo dobili 'pravi' kompajler :)

poz.
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..ndg-pm4-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: .NET27.05.2002. u 23:45 - pre 236 meseci
Auuu! 20 puta? Jesi li to sam merio ili si negde čuo? Po onome što sam ja čuo, (kompajlirani) VB programi su brži od .NET-a. Recimo, vidi ovu diskusiju:

http://www.codeproject.com/lounge.asp?msg=138624#xx138624xx

Doduše, ne pominju VB.NET nego C#, ali ne bi trebalo da ima razlike u brzini.

Ja sam vršio neka svoja merenja, i po njima je .NET brz (spor) negde kao i Java, ali izgleda da sam ja jedini koji je došao do takvih rezultata :)
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: .NET28.05.2002. u 00:30 - pre 236 meseci
Evo, otprilike ovo sam probao na jednom i drugom :

vreme = Timer
For i = 1 To 10000000

a = i + 999999
Sqr (Abs(Sin(a) * Cos(a)))

a = i + 999999
Sqr (Abs(Sin(a) * Cos(a)))

Next

MsgBox Timer - vreme

U VB .NET-u je samo malo drugacije, doda se Math. ispred ovih mat. funkcija, a i morao sam da Sqr prepravim u sqrt ..

E, da, ne znam sta li je u .NET-u zamena za Timer ?

U VB6-ici zavrsi za oko 30 sek., a u VB .NET-u za manje od 2 sekunde (ovo zadnje je bilo mereno 'rucno').

Posto mi je VB6 na win98, a VB .NET na win2000, probao .NET-ov .exe i na win98 i rezultat je otprilike isti.

Ako imas neku ideju kako da jos ispitam brzinu, samo kazi.

poz.


fire, walk with me
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: .NET28.05.2002. u 15:29 - pre 236 meseci
'Iskopao' sam sta je zamena Timer funkciju u VB-u 6.0, nije bas isto, ali moze da posluzi :
DateTime.Now.Ticks

za sekunde :
DateTime.Now.Ticks / 1E7

Evo timinga za onu petlju :
VB 6.0 SP5 (win98) ~ 26.57 sek.
VB 7.0 (win98) ~ 0.98 sek

Jedino mu treba mnogo dok pokrene .NET programce.


fire, walk with me
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: .NET28.05.2002. u 18:15 - pre 236 meseci
E, sada evo jedne nelogicnosti, a mozda i nije.
U VB 6.0 SP5 ovaj kod se izvrsi za ~ 4.78 sekundi :

Dim niz(1000000) As Double
Dim i As Double
Dim a As Double
Dim b As Double
b = 1000000

vreme = Timer
For i = 1 To b - 1

niz(i) = Sqr(i * (Rnd() * 100))

Next

For i = 1 To b - 1

niz(i - 1) = Sqr(i * (Rnd() * 100))
niz(i) = Sqr(i * (Rnd() * 100))
niz(Rnd() * b) = Sqr(i * (Rnd() * 100))

Next

MsgBox Timer - vreme

a u VB 7.0 (.NET) za 8.62 sek.

O cemu se sad radi ?
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.dialup.mindspring.com



+18 Profil

icon Re: .NET28.05.2002. u 18:49 - pre 236 meseci
Mozda se radi o nekom DLL-u koji biva delay loadovan, ili vec tako nesto - probaj da u istom programu izvrtis taj loop par puta. Prvi rezultat odbaci, i izracunaj prosek ostalih loopova.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: .NET28.05.2002. u 18:52 - pre 236 meseci
Ja i dalje mislim da bi VB6 trebalo da bude brži. Jesi li probao da startuješ kod na onom linku što sam ostavio gore?
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: .NET28.05.2002. u 20:53 - pre 236 meseci
Reljam : I ja sam isto mislio, i probao sam da izvrsim vise puta onu petlju - opet isto.

Dragi Tata : Pa izgleda da je brzi u ovom drugom slucaju, ali u prvom nije. Neznam na koji si kod mislio, a posetio sam onu diskusiju i ne vidim nikakav kod ?

fire, walk with me
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: .NET28.05.2002. u 21:00 - pre 236 meseci
Nisi dobro gledao:

http://www.codeproject.com/lounge.asp?msg=138691#xx138691xx

Prvo ide primer za Javu, aonda za VB6. Probaj to, pa javi.
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: .NET28.05.2002. u 22:22 - pre 236 meseci
U pravu si, nisam pregledao sve postove u onom thread-u.

Za onaj kod ovako stoje stvari :
VB6 ~ 14.56 sek.
VB7 ~ 17.52
VB7 ~ 14.94 (kad je ukljuceno 'remove integer overflow checks')

Znaci, ipak je brzi VB 6.0. Samo mi nije jasno odakle onolika razlika u prvom slucaju koji sam merio ?


fire, walk with me
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: .NET29.05.2002. u 01:46 - pre 236 meseci
Hmmm, evo šta bi tu moglo da bude. U prvom primeru si zvao kvadratni koren, ali nigde nisi iskoristio povratnu vrednost, pa je VB.NET kompajler verovatno bio dovoljno "pametan" da zanemari tu operaciju. To bi moglo da se proveri uz pomoć ILDASM-a (ako se tako zove onaj .NET dissasembler). U drugom primeru si sačuvao rezultat operacije u nizu, pa kompajler nije izvršio gorepomenutu optimizaciju.

Generalno gledano, VB6 bi trebalo da bude brži, jer proizvodi "native" kod, za razliku od .NET kompajlera koji pravi MSIL (nešto kao Java bytecode). Mada sam čuo neke teorije kako tako generisan kod može da bude i brži nego "native" (zahvaljujuću tehnici koja se zove Just in time compilation), do sada nisam video merenja koja bi potvrdila takve priče.

Po meni, glavna snaga .NET -a je ASP.NET koji je samo po imenu sličan sa starim ASP-om, i koji predstavlja revoluciju u pravljenju Web aplikacija. No, to je posebna tema...
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: .NET29.05.2002. u 18:39 - pre 236 meseci
E, steta, ja se taman obradovao da je VB napokon dobio na brzini :)

fire, walk with me
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: .NET29.05.2002. u 20:50 - pre 236 meseci
Nažalost, upravo obrnuto. Usporili su ne samo VB, već i C++ (kad ga kompajliraš da radi u .NET okruženju). Preovlađujuća ideologija danas je da brzina nije bitna jer uvek možeš da dokupiš brži hardver i da je mnogo važnija brzina i lakoća razvoja. Takvu filozofiju sledi posebno Java, a i Microsoft-ova .NET inicijativa izgleda ide istim tokom.

Naravno, ja uopšte nisam oduševljen takvim stanjem stvari, ali j*** ga...
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: .NET - instalacija programa i brzina13.06.2002. u 23:40 - pre 235 meseci
Jel se secas onog dll-a o kome smo raspravljali, tj. kada si mi detaljno objasnio kako da se izborim sa pointerima u C-u ?

E, vidis, taj C kod je radio jedno 7-8 puta brze za neki image proccessing, nego VB6. Kako sam to tada probao n T-bird-u 900 MHz, i on je jedva zavrsio posao u 25 fps na najvisoj res., znaci za VB.NET mi treba neko cudo od jedno 3-4 GHz ?

Mozda je moje razmatranje isuvise linearno, ali mislim, tj. *ebi ga bash ...

fire, walk with me
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: .NET - instalacija programa i brzina13.06.2002. u 23:54 - pre 235 meseci
Eh, svaki alat ima svoju primenu, a ne verujem ni da bi Gejts preporučio .NET za image processing. Tu ipak vlada stari, dobri C.

Mada, čujem neke glasine da Microsoft radi sa Intelom na proizvodnji procesora koji bi direktno radio sa MSIL kodom. Ne znam da li je to moguće izvesti ili je neka paljevina, ali ako jeste, to bi trebalo da potera .NET aplikacije brzinom svetlosti...
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET - instalacija programa i brzina

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7191 | Odgovora: 23 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.