Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izracunavanje datuma

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Izracunavanje datuma

[ Pregleda: 3501 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon Izracunavanje datuma28.02.2005. u 12:42 - pre 201 meseci
HEEEEEELP...
Imam u bazi polje sa datumima.Kako da napravim da mi izracunava mesece,godine i dane u odnosu na sistemski datum.Npr. koliko je proteklo godina,meseci i dana izmedju zapisa u tabeli i sistemskog datuma.Koristim paradox bazu...
Molim Vas ako moze itko da mi pomogne...
 
Odgovor na temu

sasas
Saša Slavnić
radim za neke švabe

Član broj: 35478
Poruke: 617
*.zaslon-telecom.si.



Profil

icon Re: Izracunavanje datuma28.02.2005. u 13:22 - pre 201 meseci
Relativno nedavno je bila povelika diskusija na tu temu, ukucaj u google-es pretragu keyword 'dva ludaka u buretu' (ne zezam se).

Inace imas unit DateUtils, u njemu je sepet funkcija kao sto su: DaysBetween, MonthsBetween, YearsBetween....

ss.
When something is hard to do, then it's not worth doing.
 
Odgovor na temu

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Izracunavanje datuma28.02.2005. u 14:06 - pre 201 meseci
napisem ja recimo daysbetween(a,b) ali kako da uzmem rezultat,ispise
mi neki datum bez veze,neku 1900 godinu.

--
Sve najbolje,
Enes Odgovori na:[email protected]
 
Odgovor na temu

sasas
Saša Slavnić
radim za neke švabe

Član broj: 35478
Poruke: 617
*.zaslon-telecom.si.



Profil

icon Re: Izracunavanje datuma28.02.2005. u 14:28 - pre 201 meseci
Ovako:

Code:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  KolikoJeDanaIzmedjuDvaDatumaEx: integer;
begin
  KolikoJeDanaIzmedjuDvaDatumaEx := DaysBetween(now, yesterday);
  showmessage(inttostr(KolikoJeDanaIzmedjuDvaDatumaEx));
end;


ss.
When something is hard to do, then it's not worth doing.
 
Odgovor na temu

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Izracunavanje datuma28.02.2005. u 15:51 - pre 201 meseci
Hej hvala...snasao sam se....

--
Sve najbolje,
Enes Odgovori na:[email protected]
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Izracunavanje datuma

[ Pregleda: 3501 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.