Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pokretanje proces-a

[es] :: C/C++ programiranje :: pokretanje proces-a

[ Pregleda: 2134 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zokiiii
Zagreb

Član broj: 47412
Poruke: 174
*.fsb.hr.

Sajt: www.logicamera.com


Profil

icon pokretanje proces-a07.02.2005. u 15:05 - pre 183 meseci
Ovako zelim kad netko pokrene moj program preko exe file-a da se pokrene neki drugi program npr. winamp.
trebao bi preko funkcije fork krerati novi proces ili??
neka mi to neko poblize objasni ??
 
Odgovor na temu

tomkeus

Član broj: 40478
Poruke: 503
213.244.197.*



+6 Profil

icon Re: pokretanje proces-a07.02.2005. u 16:14 - pre 183 meseci
Ovo je najprostija fora koju možeš da uradiš: koristi funkciju system(komanda) "komanda " komanda koju želiš da izvršiš. Ovo ti je ekvivalentno upisivanju komande u komandnu liniju. Imaš još jednu prostu varijantu (ako radiš pod win): WinExec(ime fajla, stil prozora).
 
Odgovor na temu

Dejan Mitrovic
Novi Sad

Član broj: 46273
Poruke: 50
*.ftn.ns.ac.yu.

ICQ: 328765021


Profil

icon Re: pokretanje proces-a07.02.2005. u 23:57 - pre 183 meseci
Ako ti treba veca flexibilnost, probaj se CreateProcess() funkcijom. Npr:

Code:

...
STARTUPINFO stInfo;
ZeroMemory(&stInfo, sizeof(STARTUPINFO));
stInfo.cb = sizeof(STARTUPINFO);

PROCESS_INFORMATION procInfo;
  
CreateProcess("C:\\Program Files\\Winamp\\winamp.exe", NULL, NULL, NULL, FALSE, 0, NULL, NULL,
    &stInfo, &procInfo);

// cekamo da se app iskljuci
WaitForSingleObject(procInfo.hProcess, INFINITE);

CloseHandle(procInfo.hProcess);
CloseHandle(procInfo.hThread);
...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: pokretanje proces-a

[ Pregleda: 2134 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.