Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

NT4 bg proces

[es] :: Windows mreže :: NT4 bg proces

[ Pregleda: 5174 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

deda Miloje
NBG

Član broj: 2246
Poruke: 56
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon NT4 bg proces 15.03.2002. u 01:30 - pre 267 meseci
Da li moze pod NT-om korisnik da se uloguje, pokrene proces ,
i da se izloguje a da proces ostane aktivan ?
Ako moze, kako ?
voli deda baba_devojke
 
Odgovor na temu

BobMarley
Vedran B
Bologna

Član broj: 148
Poruke: 1161
*.net.hinet.hr

ICQ: 61882680


+1 Profil

icon Re: NT4 bg proces 15.03.2002. u 17:14 - pre 267 meseci
pa ovako kako si rekao .. ne
jer ako se ti izlogujes automatski ubijas procese .. ako si mislio kao local pa logoff iz start menija...

a ako si mislio remote onda to mozes sa aplikacijama koje su programirane tako (npr. netcat) .....
BobMarley (me) ...the legend
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+257 Profil

icon Re: NT4 bg proces 15.03.2002. u 17:26 - pre 267 meseci
Ma moze....
Potrebno je da upotrebi dos prompt i komandu "at", koja pokrece ono sto joj zadas u odredjeno vreme kao sistemski nalog i ne gasi ga dok se ne zavrsi ili dok se ne restartuje racunar. Pogledati at /? radi vise informacija.
Npr napravis start.bat koji pokrece nesto.exe, podesis pokretanje za recimo 5 minuta od tada, izlogujes se, i on lepo pokrene start.bat u to vreme koje si naznacio... (to bi ti bio "cron" job sa *nix-a, samo bleda kopija).

Nisam siguran da li moze nesto tipa "&" kao sto je na *nix-ima... a mrzi me sad da gledam.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

BobMarley
Vedran B
Bologna

Član broj: 148
Poruke: 1161
195.116.186.*

ICQ: 61882680


+1 Profil

icon Re: NT4 bg proces 16.03.2002. u 11:49 - pre 267 meseci
Krivo ! ima vise stvari radi kojih ne moze AT

1. at-u pristup ima samo administrator, znaci ako nisi admin odma ti otpada to
2. at je Scheduled task koji se drukcije zove i za DOS je , i nije istina da program koji upali nece ugasiti dok se ne ugasi masina vec ce ga samo upaliti i zavrsio je svoj posao a program ce se ugasiti kada dođe do kraja svoga koda.
3. AT nece radi local ako se izlogujes ,znaci stavi recimo
"at 22:34p del /q /f C:neki_txt_file" i izloguj se i pusti da ti bude onaj login window pa ces vidjeti da nece to napraviti.

at moze biti koristan samo ako nekako remote se spojis na neku masinu pa stavis da se nesto odvije u neko određeno vrijeme ......

sto se tice bg procesa kao sto sam rekao prije ... ovisi na koji nacin logina si mislio ... ako je local onda NE
ako je remote onda da ako je aplikacija programirana da radi kao bg proces ili ako imas neku aplikaciju koja ce pokrenute programe automatski pretvarati u bg procese... naravno puno toga tu ovisi i o pravima pristupa i nacinu remote logiranja na masinu ...
BobMarley (me) ...the legend
 
Odgovor na temu

Mihailo
Mihailo Đorić

Član broj: 1016
Poruke: 2875
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: NT4 bg proces 16.03.2002. u 13:28 - pre 267 meseci
Citat:
BobMarley:
2. at je Scheduled task koji se drukcije zove i za DOS je ti koristan samo ako nekako remote se spojis na neku masinu pa stavis da se nesto odvije u neko određeno vrijeme ......


Aman, DOS je operativni sistem kao i Windows NT i te stvari ne treba mešati. To što ljudi zovu 'DOS' je 'Commnad prompt' (Performs text-based / command-line functions) ili konzola. To što se komande isto zovu nema nikakve veze, postoje ista imena i na Unixu.
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16670
*.verat.net



+7163 Profil

icon Re: NT4 bg proces 16.03.2002. u 14:26 - pre 267 meseci
Ja se izvinjavam sto ovako upadam u diskusiju - mozda je malo off topic, ali je moguce preko CreateProcessAsUser() funkcije (MSDN - Win32 API) kreirati proces da radi u kontekstu odredjenog usera.

Moras biti "ulogovan" - tj. pruziti autentifikaciju pre nego sto pokrenes tvoj proces - to ne znaci da moras biti "fizicki" logovan sa svojim desktopom, itd..
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

BobMarley
Vedran B
Bologna

Član broj: 148
Poruke: 1161
195.116.186.*

ICQ: 61882680


+1 Profil

icon Re: NT4 bg proces 16.03.2002. u 19:37 - pre 267 meseci
mihailo zacudo ali wow , pa to svi znamo i niko nije rekao da to nije tako ...
i znamo da i TI znas kao i svi drugi pa nemoras sada umjesto odgovora, coveku nuditi svoje znanje necega levog ...
i molim te ne prozivaj me vise .
BobMarley (me) ...the legend
 
Odgovor na temu

Mihailo
Mihailo Đorić

Član broj: 1016
Poruke: 2875
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: NT4 bg proces 16.03.2002. u 20:41 - pre 267 meseci
Odma si se našao uvređen bez potrebe, nije mi namera da prozivam bilo koga, i nisam to napisao da bi tebi objasnio već da ljudi ne bi dolazili u zabunu. Forum čitaju široke narodne mase koje lako mogu da dođu u zabunu zato treba biti precizan, samo toliko.
 
Odgovor na temu

BobMarley
Vedran B
Bologna

Član broj: 148
Poruke: 1161
195.116.186.*

ICQ: 61882680


+1 Profil

icon Re: NT4 bg proces 16.03.2002. u 23:16 - pre 267 meseci
onda sorry , samo kazem jer sam dobio dojam da si meni rekao ....

anyways ..... . .. nista , to je to

:) :)

poz
BobMarley (me) ...the legend
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+257 Profil

icon Re: NT4 bg proces 17.03.2002. u 15:04 - pre 267 meseci
Citat:
BobMarley:
Krivo ! ima vise stvari radi kojih ne moze AT
1. at-u pristup ima samo administrator, znaci ako nisi admin odma ti otpada to

Ok, ok, nisam ja rekao da sve moze, mislim nije mi bas fah, meni at odradjuje neke stvari na REMOTE masini, a ja sam admin, pa ne znam da li radi pod drugim nalogom, ne administratorskim. Pretpostavio sam ako cron job (crontab) radi pod odredjenim nalogompod *nixom, da i ovde moze da radi "at"...
Citat:

2. at je Scheduled task koji se drukcije zove i za DOS je , i nije istina da program koji upali nece ugasiti dok se ne ugasi masina vec ce ga samo upaliti i zavrsio je svoj posao a program ce se ugasiti kada dođe do kraja svoga koda.

Pa dobro, vec ste vidim prodiskutovali oko DOS i ne DOS... ali ja bih samo da dodam da "at" ima vise mogucnosti od "sheduled tasks" koji se pokrece u GUI-u, bar koliko se secvam, jer sam to ispitivao kad mi je trebalo i ispalo je da ne mogu da ga pokrenem drugacije nego pomocu "at" komande.
Druga stvar, ja i jesam napisao dok se program ne zavrsi ILI dok se ne restartuje masina... dakle, nisam pominjao da se nece ugasiti ako dodje do kraja svg izvrsavanja.
Citat:

3. AT nece radi local ako se izlogujes ,znaci stavi recimo
"at 22:34p del /q /f C:neki_txt_file" i izloguj se i pusti da ti bude onaj login window pa ces vidjeti da nece to napraviti.

Hm, mozda ne radi DOSovske komande, ali radi neke druge stvari. Odem na masinu, podesim recimo
Each M 4:04 AM c:avpavp.bat
a u avp.bat stoji wget -....itd itd , da dovuce sa avp-ovog sajta update-ove za virus definicije, on to odradi... tako da ne vidim da stoji ta definicija da ne moze sa lok. masine, ali opet, kazem, nisam bas mnogo ispitivao te slucajeve, jer je meni radilo ono sto treba, pa se nisam ni pitao ima li drugih slucajeva..

A da li postoji mogucnost da upotrebi programce runasservice ili kako se vec zove, pa da ga podesi kao servis? I da ga onda lepo startuje sa net start naziv_servisa, izloguje se i ode.... Ili mu za sve to treba admin. nalog? Cak i ako ima admin nalog, da li je nesto posebno potrebno da bi program radio kao servis?

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

[es] :: Windows mreže :: NT4 bg proces

[ Pregleda: 5174 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.