Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako spojiti Javu i .dll?

[es] :: Java :: Kako spojiti Javu i .dll?

[ Pregleda: 2702 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Veljko Manojlovic
Beograd

Član broj: 34809
Poruke: 40
*.ptt.yu.



Profil

icon Kako spojiti Javu i .dll?13.01.2005. u 13:12 - pre 215 meseci
Treba da spojim Java kod sa jednim .dll fajlom i da slobodno mogu da pozivam funkcije iz tog fajla da mi odradjuju neki posao. Da li to radi JNI (Java Native Interface)? Ako radi, postoji li neki drugi nacin za to i koji je nacin najbolje da primenim?
 
Odgovor na temu

tweeester
Ivan Arandjelovic
bg yu

Član broj: 724
Poruke: 882
*.kc.vicert.com.

Sajt: www.javasvet.net


Profil

icon Re: Kako spojiti Javu i .dll?13.01.2005. u 13:45 - pre 215 meseci
JNI je pravi ( a ujedno i jedini ) nacin da to uradis. Pogledaj dokumentaciju za JNI, trebalo bi da tu bude jasno.
Ukratko:
Napravis Java klasu u kojoj kazes koje su metode "native", propustis nju kroz "onaj" alat (zabrovaih kako se zove) koji izgenerise klasa.h fajl sa potrebnim C ili C++ deklaracijama ... i tako dalje ..

<< tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi >>
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: Kako spojiti Javu i .dll?13.01.2005. u 13:51 - pre 215 meseci
Citat:
tweeester: (zabrovaih kako se zove)


javah
 
Odgovor na temu

tweeester
Ivan Arandjelovic
bg yu

Član broj: 724
Poruke: 882
*.kc.vicert.com.

Sajt: www.javasvet.net


Profil

icon Re: Kako spojiti Javu i .dll?13.01.2005. u 16:02 - pre 215 meseci
Citat:
Dragi Tata: javah

Jes taj!
<< tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi >>
 
Odgovor na temu

Veljko Manojlovic
Beograd

Član broj: 34809
Poruke: 40
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Kako spojiti Javu i .dll?28.01.2005. u 17:24 - pre 215 meseci
Posto imam vec postojeci dll sa funkcijama koje mi trebaju (veliki je i ne bih da menjam sve nazive funkcija,argumente... prema JNI pravilima dodeljivanja imena da bi Javina klasa mogla da ih koristi), procitao sam da je resenje da napravim jedan omotacki dll. Javin kod bi pozivao funkcije nove dll biblioteke, a ona bi pozivala originalne dll funkcije.
Napravio sam header fajl i fajl sa implementacijama funkcija i pomocu kog alata mogu najlakse da napravim omotacki dll fajl? Da li mi jos nesto treba? Nisam nikad radio sa C++ i ne znam kako da formiram taj dll.
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Kako spojiti Javu i .dll?

[ Pregleda: 2702 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.