Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ucitavanje DLL-a

[es] :: .NET :: Ucitavanje DLL-a

[ Pregleda: 3675 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.ptt.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Ucitavanje DLL-a30.12.2004. u 21:39 - pre 185 meseci
Pozdrav ljudi

Kada koristim neku statiku metodu iz nekog dll-a vidim da JIT tek po pozivu te metode ucitava dll. Kako da se ucita dll odmah po pokretanju programa ?

Drugo primetio sam da se cesto ucitava System.XML.dll iako je nigde ne koristim ?! U cemu je fora ?
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

Sundance

Član broj: 7510
Poruke: 2559
*.sava.sczg.hr.

ICQ: 106979934


Profil

icon Re: Ucitavanje DLL-a20.03.2005. u 12:21 - pre 183 meseci
Citat:
dusty: Kada koristim neku statiku metodu iz nekog dll-a vidim da JIT tek po pozivu te metode ucitava dll. Kako da se ucita dll odmah po pokretanju programa ?


Da, tako to funkcionira pod .NET-om ;)

Mislim da možeš forsirati JIT-anje DLL-a jednostavnim pozivom LoadLibrary(), pošto svaki managed modul ima dummy poziv na mscoree.dll!_CorDllMain() koja sama poziva JIT-er...

Također pokušaj sa ilmerge povezati sve module u jedan.

Citat:
Drugo primetio sam da se cesto ucitava System.XML.dll iako je nigde ne koristim ?! U cemu je fora ?


Dunno, ali to ne predstavlja nikakav overhead za tvoj program pošto se taj asemblij ionako po defaultu nalazi u GAC-u.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Ucitavanje DLL-a

[ Pregleda: 3675 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.