Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DLL-ovi u Delphiju?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DLL-ovi u Delphiju?

[ Pregleda: 4089 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon DLL-ovi u Delphiju?08.07.2004. u 10:58 - pre 207 meseci
Zanima me kako napisati dll u delphiju (d6), koji ce koristiti stringove kao parametre. Znam za ono ShareMem, i onda se BORLAND...nesto.DLL distribuira uz moj dll. To mi nije problem, ali da li se moze posle taj DLL koristiti i iz C-a, npr...

Znaci ja ovo znam teoretski, pa bi i parce koda dobro doslo...
 
Odgovor na temu

neor
Nenad Orlovic

Član broj: 26828
Poruke: 74
*.panline.net



Profil

icon Re: DLL-ovi u Delphiju?08.07.2004. u 12:28 - pre 207 meseci
Ako treba da se koristi i iz C-a onda bolje nemoj da koristis Delphijeve stringove vec PChar.
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: DLL-ovi u Delphiju?08.07.2004. u 13:54 - pre 207 meseci
Problem je u tome sto sam to probao, ali nije mi uspelo... primer?
 
Odgovor na temu

hwfanatic
Branko Grbac
Beograd

Član broj: 91
Poruke: 171
*.beotel.net



Profil

icon Re: DLL-ovi u Delphiju?08.07.2004. u 14:19 - pre 207 meseci
Samo proveravam da li znaš da Delphi i C koriste različite konvencije pri dodavanju parametara. Stoga, ako želiš da ti gotova stvarčica bude apsolutno kompatibilna, najbolje da koristiš stdcall konvenciju.
Yea, and from this day forth, a surface must be locked before beast or man can draw upon it!
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: DLL-ovi u Delphiju?08.07.2004. u 20:03 - pre 207 meseci
Posto necete konkretan primer da date, moracu da prelistam Mastering Delphi 6, iako vec jesam, al' ne ide pa to ti je...

Inace procitao sam u knjizi da ima razlike izmedju D-a i C-a :)
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
62.108.100.*

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: DLL-ovi u Delphiju?08.07.2004. u 20:28 - pre 207 meseci
Fora jeste samo u tim stdcall definicijama koje su kasnije podjednake i za Delphi i za C.
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: DLL-ovi u Delphiju?08.07.2004. u 21:03 - pre 207 meseci
Hm... ne kapiram. Pisao sam ja delphi dll, samo sa integerima :) i koristio sam stdcall...
 
Odgovor na temu

hwfanatic
Branko Grbac
Beograd

Član broj: 91
Poruke: 171
195.252.85.*



Profil

icon Re: DLL-ovi u Delphiju?09.07.2004. u 02:41 - pre 207 meseci
Između OP-a i C-a ima isto toliko razlike koliko i između C++ i C-a. :) Inače, OP i C++ su dva konceptualno vrlo slična jezika, i u principu važi pravilo da ako znaš jedan kako valja, mali je problem da naučiš drugi.

Kakav primer želiš?
Yea, and from this day forth, a surface must be locked before beast or man can draw upon it!
 
Odgovor na temu

neor
Nenad Orlovic

Član broj: 26828
Poruke: 74
*.panline.net



Profil

icon Re: DLL-ovi u Delphiju?09.07.2004. u 06:46 - pre 207 meseci
Ako si vec pisao dll za Delphi i koristio stdcall onda nema nista novo za primer.
Samo nemoj unutar dll-a da rezervises i oslobadjas memoriju za parametre nego to prepusti programu koji poziva funkciju u dll-u.
Znaci kao parametar prenosi string (PChar) i koliko si rezervisao mesta za njega pa dll funkcija napuni samo toliko koliko ima mesta a ako joj treba vise neka vrati nekakav kod za gresku. Tako radi vecina Windows API funkcija.

 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: DLL-ovi u Delphiju?09.07.2004. u 12:54 - pre 207 meseci
E... dajte vi primer jedne takve funkcije... :) Znaci svi parametri (cak i povratni) su pchar...
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DLL-ovi u Delphiju?

[ Pregleda: 4089 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.