Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

dll

[es] :: C/C++ programiranje :: dll

[ Pregleda: 4105 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.210.EUnet.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon dll16.04.2002. u 00:10 - pre 225 meseci
interesuje me par stvari
1. da li su (global a i ostale) promenljive iz procesa koji poziva dll vidljive i u njemu, znaci da mogu da ih koristim u samom dll-u
npr da li mogu da upotrebljavam hInstance u dll funkcijama

2. kad pravim dll kako treba da definisem funkcije i promenljive da bi bile vidljive u procesu koji ih poziva, radim u visual c++ kao win32 dll znaci bez MFC
ono export, extern ili kako vec

3. neki link ka dobro pocetnickom dll tutorialu bi bilo kewl
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16055
*.verat.net



+6828 Profil

icon Re: dll16.04.2002. u 14:19 - pre 225 meseci
Pogledaj MSDN, reference na:

__declspec(dllexport)

Tu sve lepo pise :)

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.164.EUnet.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: dll16.04.2002. u 23:33 - pre 225 meseci
ma znam citao sam to 6 puta i sve uradio kao sto pise al nikako da mi proradi
i onda sam kasnije tek provalio da pomocu
GetProcAdress() nemogu da dobijem adresu CALLBACK funkcije i dok sam to provalio 2 dana sam lupao glavu a nigde nisam video da pise

a odgovor pod 1?
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: dll16.04.2002. u 23:40 - pre 225 meseci
Za link koji si pitao:

http://www.codeproject.com/dll/dlltips.asp

A pitanje 1 mi nije sasvim jasno.
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16055
*.verat.net



+6828 Profil

icon Re: dll16.04.2002. u 23:40 - pre 225 meseci
Pa pise i za data types u dokumentaciji :)

Keep trying :)

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.204.EUnet.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: dll17.04.2002. u 23:35 - pre 225 meseci
Citat:
Dragi Tata:
A pitanje 1 mi nije sasvim jasno.


znaci imam neku promenljivu u .exe fajlu i sad taj exe poziva dll
preko LoadLibrary()
sad se dll ucita u memoriju i npr neka funkcija iz dll-a hoce da koristi neku promenljivu iz tog exe-a (koji ju je pozvao)
anyway verovatno se odgovor nalazi u onom gore textu iz linka

pozdrav
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16055
*.verat.net



+6828 Profil

icon Re: dll18.04.2002. u 00:05 - pre 225 meseci
Mozes i da u listi parametara prosledis pointer na tu tvoju promenljivu:

Code:

pozovi_funkciju_u_mom_dllu(&ovo_ce_biti_adresa_moje_promenljive)



DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: dll

[ Pregleda: 4105 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.