Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

"Pauziranje" procesa

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: "Pauziranje" procesa

[ Pregleda: 3482 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon "Pauziranje" procesa04.01.2005. u 20:02 - pre 212 meseci
Pitanje je sledece: da li je moguce pauzirati neku aplikaciju u toku izvrsenja i nakon odredjene akcije nastaviti sa njenim izvrsenjem.
Druga stvar: da li je moguce spreciti izvrsenje nekog programa i/ili dobiti poruku da je pokrenut.

Thanx
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa04.01.2005. u 23:53 - pre 212 meseci
Odgovor na prvo pitanje: Mozes iskoristiti GetWindowThreadProcessId sto ce ti vratiti thread koji je kreirao prozor i zatim pozoves SuspendThread i zaustavis ga. Kada posle hoces ponovo da ga pokrenes pozoves ResumeThread.

Odgovor na drugo pitanje: Znam da mozes da dobijes obavestenje kad god se nov prozor kreira. Postavis WinHook i trazis SHELL obavestenja. Izmedju ostalih dobijaces i poruku kada se nov prozor kreira (ne znam da li ce ti to pomoci ako planoras da zaustavljas servise jer mislim da oni ne kreiraju prozore) i onda mozes da nadjes putanju exe fajla, naziv i klasu prozora... pa da ga ili zatvoris, pauziras ili pustis da radi dalje.



 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa05.01.2005. u 22:12 - pre 212 meseci
za drugo:
oket, provalio sam kako da dobijem handle novog prozora...kako da ga iskoristim da dobijem putanju i da pauziram?
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa06.01.2005. u 17:41 - pre 212 meseci
Nadam se da ce ti pomoci ovaj programcic koji sam napravio. Otprilike tako mozes da pronadjes informacije o svim procesima, modulima i threadovima. Pogledaj malo help u Delphi-u za Tool Help funkcije.
Kada imas handle prozora koji hoces da pauziras uzmes id threda koji ga je kreirao ThreadID := GetWindowThreadProcessId(WindowHandle) i onda pozoves SuspendThread(ThreadID), a kad hoces da ga nastavis pozoves ResumeThread(ThreadID). Ako hoces da ubijes neki proces pozovi TerminateProcess funkciju. Nije bas pametno da to radis jer svi DLL-ovi koje je taj proces ucitao se ne brisu iz memorije. Ovo mozes da zaobidjes tako sto pokupis sve module (DLL-ove) koje je taj proces ucitao i onda pozoves FreeLibrary za svaki modul. Laksi nacin je da pokusas da posaljes WM_QUIT poruku prozoru koji hoces da ugasis, ali da bi taj prozor procitao poruku njegov thread ne sme biti pauziran. Eto... tako nekako.
Sta to pravis ako nije tajna? Neki spyware killer ili antivirus?



Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa07.01.2005. u 01:50 - pre 212 meseci
hvala puno!
to sto pravim je nesto kao da zastitis neke programe passwordom i onda kad se pokrene zasticeni exe da ga moj program pauzira, promptuje password i onda ili razblokira ili zatvori u zavisnosti od pw-a ;)
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa07.01.2005. u 02:16 - pre 212 meseci
Radis vrlo zanimljive programcice... i ja sam radio takve stvari, ali na Win 3.1. Sad me nekako vise vuce da pravim igre (sad me nesto vuce da napravim jednu MAXIMALNO GLUUUUUUUUUPU masiv multiplejer gejm :P Bice nesto kao platforme razbacane po prostoru i cilj ti je da se penjes sto vise. Oko tebe skakuce jos njih ko zna koliko... vidis nekog viiiiisooooooookoooooooooo i nemas pojma kako je do tamo stigao... i tako :P) :)
Sajt ti je odlican... svaka ti cast ako si sam pravio sve te programcice :)



 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa07.01.2005. u 03:32 - pre 212 meseci
@bancika
A sto ne bi enkriptovao fajl koji zelis da zasititis pa na njegov pocetak zapises jedno malo programce koje ce ti promptati password i koristita ga za dekriptovanje fajla ? Tako tvoj program koji ce raditi monitoring procesa ne mora da bude uvek aktivan + zastita je skoro neprobojna ako koristis neki bolji cipher & hasher ili kombinaciju dva ili vise...
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa07.01.2005. u 10:19 - pre 212 meseci
@srki: tnx za programe. sam sa^m ih radio, a sajt je preradjeni template :)
postuj igricu kad bude u igrivoj fazi.

@marko: palo mi je na pamet, ali nekako ne volim da ih modifikujem. to je deo malo veceg parental control programcica. ne verujem da ce deca da provale to...mada, ko zna, napredne generacije :)
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa08.01.2005. u 10:26 - pre 212 meseci
jos samo nesto: kad imam handle prozora, kako da dobijem caption forme (tj title)?
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa08.01.2005. u 12:09 - pre 212 meseci
Code:
procedure GetWindowCaption(W:HWND): String;
var B: array[0..255] of Char;
begin
  SetString(Result, B, GetWindowText(W, B, SizeOf(B));
end;
Pisao sam napamet pa mozda ima neka greska, ali tako bi nekako odprilike trebalo da ide.



 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa08.01.2005. u 13:18 - pre 212 meseci
radi ok, hvala puno. zaboravio sam jednu sitnicu: kako dobiti ime exe-a ako imam handle?
Hvala unapred i sorry na cimanju
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa08.01.2005. u 13:48 - pre 212 meseci
Imas onaj program koji ti prikazuje sve procese i njihove podatke (izmedju ostalog i ime exe fajla). Kad imas handle prozora GetWindowThreadProcessId ti vrati koji proces je kreirao prozor i u listi svih procesa samo pronadjes taj koji ti treba i imas sve njegove podatke. Nadam se da sam dovoljno jasno objasnio :)



 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa08.01.2005. u 14:34 - pre 212 meseci
oket, provalio sam. sa GetWindowThreadProcessId(wHandle, @idProc) nadjem id procesa i onda uporedjujem. hvala :)
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa08.01.2005. u 15:35 - pre 212 meseci
GetWindowThreadProcessId(wHandle, idProc)
Ne treba ti pointer na idProc u Delphi-u ;)



 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa08.01.2005. u 15:41 - pre 212 meseci
vazno radi
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa12.01.2005. u 23:26 - pre 212 meseci
srki pomagaj :)
Suspend/Resume Thread ne mogu tek tako da se koriste. Trebam da imam prava (THREAD_SUSPEND_RESUME i slicna). Jel znas kako to da se uradi?
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa12.01.2005. u 23:36 - pre 212 meseci
Probaj sa ovim :

Code:

procedure GetDebugPrivs;
var
  hToken : THandle;
  tkp    : TTokenPrivileges;
  retval : DWORD;
begin
  If OpenProcessToken(GetCurrentProcess, TOKEN_ADJUST_PRIVILEGES or TOKEN_QUERY, hToken) Then
  Begin
    LookupPrivilegeValue(nil, 'SeDebugPrivilege' tkp.Privileges[0].Luid);
    tkp.PrivilegeCount := 1;
    tkp.Privileges[0].Attributes := SE_PRIVILEGE_ENABLED;
    AdjustTokenPrivileges(hToken, FALSE, tkp, 0, nil, retval);
  End;
end;
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: "Pauziranje" procesa13.01.2005. u 00:17 - pre 212 meseci
jock, i dalje suspendThread nema efekta...hvala u svakom sl.
jel ima neko ideju?
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: "Pauziranje" procesa

[ Pregleda: 3482 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.