Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Builder i Database -> Hint

[es] :: C/C++ programiranje :: Builder i Database -> Hint

[ Pregleda: 2810 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ouros
Seattle, WA

Član broj: 342
Poruke: 275
*.uv2a.csupomona.edu

ICQ: 83493423


Profil

icon Builder i Database -> Hint09.05.2002. u 09:06 - pre 221 meseci
Stvar stoji ovako.
Imam Database -> Manager
i imam nekoliko tabela. Ajde da ih zovemo Tabela1 , Tabela2, Tabela3 ...

Kad u Borland C++ Builder-u se konektujem za MySQL DB
zanima me :
- Da li moram da kreiram DataSet za svaku tabelu
- Da li moram da kreiram DataSource za svaku tabelu
- Da li moram da kreiram Query za svaku tabelu
(misli se na ikonice TQuery, TDataSource ... )

Hvala
Uros
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Builder i Database -> Hint14.05.2002. u 22:01 - pre 220 meseci
Odgovori na pitanje:
1 - ne
2 - i da i ne :) (zavisi od toga sta radis)
3 - i da i ne (recimo Query pravis zavisno sta zelis da radis sa tabelom, u praksi se za svaku tabelu pravi po nekoliko desetina Query-ja, mada ja licno volim da ih pravim u run-time-u, ne u design-time-u (to je ono sto ti zoves "ikonice"))

Ako zapne vici, objasnicemo ti sve! :)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Builder i Database -> Hint

[ Pregleda: 2810 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.