Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

c++ Builder 6 & MySQL

[es] :: C/C++ programiranje :: c++ Builder 6 & MySQL

[ Pregleda: 2768 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dejan024
Dejan Major
Yugoslavia,Subotica

Član broj: 2675
Poruke: 505
*.yunord.net.

ICQ: 273632292
Sajt: www.kuvajmo-blogovski.com


+1 Profil

icon c++ Builder 6 & MySQL29.08.2003. u 08:51 - pre 227 meseci
Dok sam instalirao builder 6 vidim da ima podrsku za MySQL bazu.
Gde god sam cackao po builderu nigde nisam nasao nista za MySQL(pa cak ni u help-u).

Inace do sada sam radio samo sa TC++ ovo mi je prvi susret sa builderom. Poceo sam da radim uporedo sa knjigom u el.izdanju.
Ali sam jako znatizeljan da vidim neki primer rada sa Mysql bazom.
Ali nikakav primer jos nisam nasao. A dobro bi mi dosao.

Znaci neki link ili prosti primer.

Hvala

 
Odgovor na temu

Mrav
Aleksandar Mraović
.net programer u Wireless Media
Beograd

Član broj: 6532
Poruke: 279
*.vdial.verat.net

ICQ: 197419540


Profil

icon Re: c++ Builder 6 & MySQL29.08.2003. u 09:23 - pre 227 meseci
Predlažem da posetiš mysql.org i skineš dokumentaciju za mysql (sintaksa baze) i mysql++ (mysql connector c++) koji je u stvari set klasa i f-ja za konektovanje na bazu iz c++ kôda, koji verovatno koristi i tvoj Builder. Primere nađi na nekom od poznatih programerskih sajtova, verujem da ih ima mnogo.
Neka neko ko koristi Builder kaže da li on koristi mysql++ kao interfejs.

Inače, vrlo je korisno da skineš ODBC driver za mysql, kako bi mogao da ga koristiš sa programima koji podržavaju ODBC standard za baze, jedno rešenje može čak da bude i da programiraš po ODBC standardu, a koristiš koju hoćeš od kompatibilnih baza (mssql, mysql…). Inače mysql i mssql sintaksa se malo razlikuju, na osnovnijem nivou upiti izgledaju potpuno isto.

Ne bavim se bazama, tako da bi bilo dobro da neko objasni da li je ovo sa ODBC driverom moguće izvesti, samo vodeći kasnije računa o razlikama u sintaksi recimo mysql i mssql baza.
Jedini problem može biti što korišćenje mysql++ biblioteke u komercijalne svrhe, koliko mi je poznato, traži da se plati licenca (dok recimo kod skript jezika to nije potrebno jer ne koriste takav driver).
Lepota je u jednostavnosti.

Cis.
 
Odgovor na temu

dejan024
Dejan Major
Yugoslavia,Subotica

Član broj: 2675
Poruke: 505
*.yunord.net.

ICQ: 273632292
Sajt: www.kuvajmo-blogovski.com


+1 Profil

icon Re: c++ Builder 6 & MySQL29.08.2003. u 12:52 - pre 227 meseci
Hvala Mrav ,
bio sam na www.mysql.org i nasao sam sta mi treba
ima tamo i mysqlc++ manual sa dosta primera.

Jos ima dosta da se uci ...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: c++ Builder 6 & MySQL

[ Pregleda: 2768 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.