Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Total Comander u C-u

[es] :: C/C++ programiranje :: Total Comander u C-u

[ Pregleda: 5333 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.nspoint.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Total Comander u C-u05.12.2004. u 12:36 - pre 208 meseci
Bila je rasprava (van ovog foruma) da li je moguce napisati Total Comander u cistom C-u. Pa me zanimaju razlicita misljenja o tome.
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.plus.com.



+4 Profil

icon Re: Total Comander u C-u05.12.2004. u 12:56 - pre 208 meseci
Ne vidim prepreku ni da ga napishesh u chistom asm-u, ako si mazohista.

A ne vidim ni poentu topica, zashto ne bi mogao da ga napishesh i u Delphi-u (Salamander je napisan u Pascalu koliko se secam) ili VB-u?
 
Odgovor na temu

Milos Stojanovic
Belgrade

Član broj: 10343
Poruke: 1864
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

ICQ: 282954730
Sajt: www.sietf.org


+7 Profil

icon Re: Total Comander u C-u05.12.2004. u 13:31 - pre 208 meseci
Citat:
NastyBoy: zashto ne bi mogao da ga napishesh i u Delphi-u

Pa i jeste napisan u Delphi-ju ;)

A zaista, ako si uporan, što ga ne bi napisao u Cu ili asmu ?
ex. trooper
Oh goody... it's my Illudium PU-36 Explosive Space Modulator!
Softversko Inženjerstvo
♪♫♪
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net.



+6 Profil

icon Re: Total Comander u C-u06.12.2004. u 03:07 - pre 208 meseci
Citat:
NastyBoy: Ne vidim prepreku ni da ga napishesh u chistom asm-u, ako si mazohista.


Mislim da je Mikky i uradio tako nešto. I ne verujem da je mazohizam u pitanju ;) Jednostavno, čovek najbolje poznaje asembler i najlakše mu je da napravi program u njemu.
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.et.tudelft.nl.

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: Total Comander u C-u06.12.2004. u 09:11 - pre 208 meseci
Moram da priznam da mi nije jasno zašto bi neko pravio fajl menadžer u asembleru u ova moderna vremena. Meni deluje da takvo nešto traži mnogo više truda od rada u nekom (višem) programskom jeziku, a ne vezuje program za mašinu odnosno operativni sistem (što bi babe rekle, veća dara nego mera). Midnight Commander, na primer, radi i na PC-jima ali i na SPARC i na ARM procesorima. To je mogućnost koju radom u asembleru automatski bacate kroz prozor.

Uz dužno poštovanje onima koji umeju i žele da pišu takve programe u asembleru (ja ne umem i ne želim:), ne bih preporučivao nikome da radi takvo šta. Ne zaboravite da je i Python sasvim dobar jezik, kao što je i C++.

Na kraju, naravno da je moguće napisati program a-la Total Commander u C-u (hint).

f

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 06.12.2004. u 13:53 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net.



+6 Profil

icon Re: Total Comander u C-u06.12.2004. u 12:04 - pre 208 meseci
Citat:
filmil: Moram da priznam da mi nije jasno zašto bi neko pravio fajl menadžer u asembleru u ova moderna vremena. Meni deluje da takvo nešto traži mnogo više truda od rada u nekom (višem) programskom jeziku


Da, pod uslovom da poznaješ neki viši programski jezik dovoljno dobro. Uostalom, mislim da i nije neka velika razlika između C-a i makro-asemblera, što se nivoa apstrakcije tiče.

Naravno, ako je prenosivost cilj, onda asm otpada.
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.et.tudelft.nl.

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: Total Comander u C-u06.12.2004. u 12:27 - pre 208 meseci
Citat:
Citat:
filmil: Moram da priznam da mi nije jasno zašto bi neko pravio fajl menadžer u asembleru u ova moderna vremena.
Naravno, ako je prenosivost cilj, onda asm otpada.
Moja gornja primedba je naravno lično obojena. :) Prva briga kod pisanja programa mi je upravo da bude prenosiv, nauštrb brzine ili prostora, baš zbog različitih platformi. „Viši“ programski jezici su u prednosti i zbog broja biblioteka. Zato ovih dana najčešće kuckam u Javi (izvinjenje svim posetiocima foruma C/C++:).

f
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.vdial.verat.net.

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: Total Comander u C-u06.12.2004. u 23:24 - pre 208 meseci
Ok nisam bas fajl menadzer pravio ali nesto slicno exploreru ce biti u jednoj sledecoj aplikaciji :) Recimo da mene ne zanima portabilnost tako da ta mana asemblera otpada. Zatim ja koristim makroe, tako da to veoma olaksava ceo proces programiranja i dobija se nesto slicno C-u. Mada ja bih pre sebe nazvao win32API poznavaocem nego asm programerom.
Sve u svemu na krajnji rezultat moze jako lepo da ispadne ako neko ima dovoljno strpljenja i vremena da se petlja s time.



Sincerely,
Mazohista :)
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.nspoint.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 00:36 - pre 208 meseci
Ni ja ne vidim potrebu pisanja u cistom C-u, ali poenta je u tome da ja jos ne kontam prednosti OOP, pa ako neko zna neki link ili objasnjenje o prednostima C++ nad C-om, i zasto se preslo na njega, molim lepo.
 
Odgovor na temu

Milos Stojanovic
Belgrade

Član broj: 10343
Poruke: 1864
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

ICQ: 282954730
Sajt: www.sietf.org


+7 Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 00:50 - pre 208 meseci
@CimBac
Novija tema na ESu o tome:
http://www.elitesecurity.org/tema/80978
a imaš ponešto o C++ vs. C i na ovim temama
http://www.elitesecurity.org/tema/80934
http://www.elitesecurity.org/tema/81110
a ima ih gomila od ranije, koristi Google-ES pretragu

ex. trooper
Oh goody... it's my Illudium PU-36 Explosive Space Modulator!
Softversko Inženjerstvo
♪♫♪
 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.nspoint.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 01:11 - pre 208 meseci
My bad, nisam primetio da je topic premesten :)
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.plus.com.



+4 Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 01:44 - pre 208 meseci
Citat:
Sincerely,
Mazohista :)


No offence, ali oruzhje se bira prema zhrtvi. Ne bih da lovim medveda perorezom :)
Odnosno, razmislio bih, da mi je u kompu Motorola, umesto Intela ;)
 
Odgovor na temu

_Super_Ellite_Bug_
Novi Sad, konacno!!!

Član broj: 41318
Poruke: 145
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Sajt: www.searchlores.org


Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 02:08 - pre 208 meseci
Citat:
poenta je u tome da ja jos ne kontam prednosti OOP, pa ako neko zna neki link ili objasnjenje o prednostima C++ nad C-om, i zasto se preslo na njega, molim lepo.

I kakve to veze ima sa Total Commanderom?

Evo linka, mozda ti pomogne...
http://david.tribble.com/text/cdiffs.htm
ISO/IEC JTC1/SC22/WG14-ISO/IEC 9899:1999
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
213.244.197.*

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 10:15 - pre 208 meseci
Citat:
NastyBoy: No offence, ali oruzhje se bira prema zhrtvi. Ne bih da lovim medveda perorezom :)


Sta ako neznas da koristis nista mocnije od peroreza. Ok ok onda bi verovatno bezao od medveda :)
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 10:29 - pre 208 meseci
Citat:
Dragi Tata: Da, pod uslovom da poznaješ neki viši programski jezik dovoljno dobro.

Bogami u konkretnom (hipotetičkom) slučaju možda bi se više isplatilo čoveku da savlada viši programski jezik jer bi vrlo lako moglo da bude vreme učenja višeg p. j. + vreme razvoja u višem p. j. < vreme razvoja u nižem p. j..

Naravno, s obzirom da je u pitanju mazohizam, cela racionalna argumentacija pada u vodu.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 13:13 - pre 208 meseci
Citat:
jablan: možda bi se više isplatilo čoveku da savlada viši programski jezik jer bi vrlo lako moglo da bude vreme učenja višeg p. j. + vreme razvoja u višem p. j. < vreme razvoja u nižem p. j..


Možda, a možda i ne. Šta ako čovek već ima gomilu biblioteka u asm-u? Uopšte uzev, mislim da se precenjuje uticaj programskog jezika na produktivnost programera. Koliko znam, jedini koliko-toliko neutralni eksperimenti na tu temu (sproveo ih je Boehm) pokazuju da produktivnost programera praktično uopšte ne zavisi od izbora programskog jezika.

No, to je već tema za Art of Programming ;)
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.et.tudelft.nl.

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 13:19 - pre 208 meseci
Citat:
 temu (sproveo ih je Boehm) pokazuju da produktivnost programera praktično uopšte ne zavisi od izbora programskog jezika.
Ovo mi deluje prilično kontraintuitivno. Gde može da se pronađe taj izveštaj?

f
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 13:52 - pre 208 meseci
Nije u pitanju izveštaj, već knjiga

 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 14:32 - pre 208 meseci
Citat:
filmil: Ovo mi deluje prilično kontraintuitivno.

Kontraintuitivno? Popularni eufemizam za suludo?
Citat:
Dragi Tata: ...produktivnost programera praktično uopšte ne zavisi od izbora programskog jezika.

Ako mislimo na istu produktivnost (vreme za koje se uradi zadati task) vrlo sam ubeđen u suprotno. Čemu inače onda cela evolucija strukturnog, objektnog itd programiranja? Mislim, moguće je da moja samoprocena nije baš ispravna, ali imao bih par lepo odabranih i ne baš tako prijatnih uhu reči za onog ko bi me terao da ovo što radim sad (razvoj veb CMS aplikacija) radim u asembleru, ma kako dobre biblioteke da su mi na raspolaganju.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: Total Comander u C-u07.12.2004. u 14:49 - pre 208 meseci
Stvarno mislim da je rasprava o produktivnosti off-topic za ovaj forum. Ko želi da raspravlja o tome, na raspolaganju mu je Art of Programming.

Lock ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Total Comander u C-u

[ Pregleda: 5333 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.