Citat:
Hoćeš da kažeš da igraju CS zato što ne žele da kupe piratovani softver?
Ne...
Citat:
Ili će pre biti da je sat vremena igranja CS u igraonici super jeftin.
Hocu da kazem... da vecina njih nema love ni za komp... a gde je software...
Citat:
To je apsurd kao kada bi nekom autoprevozniku kamion bio najmanji trošak, a pisanje reklame na ciradi najveći.
Pa da... ako kamion dobije...dzabe... =)
Salu na stranu ... da se razumemo... vec sam gore napisao... sta mislim o pirateriji da je dobra za nnnnnn... losa za nnnnnnn...
delimo isto misljenje da je ona stetna za "game dev kuce" kod nas u buducnosti...
Citat:
To što će par ljudi kupiti od pirata ili dobiti od prijatelja najnoviju verziju Maya-e ili Visual C++ je najmanji problem što se tiče piraterije.
To je normalna granica piraterije koja postoji i na zapadu. To je onih 15-23% piraterije koji postoji u USA.
Pa to ti kazem... sad mi zvucis ok! to je upravo ono sto se ovde i dogadja... doduse malo vise =)
Sve vreme pricam da to nije stetno... =) narocito za nekog ko upliva u ove vode...
Znam za Mayu free varijantu, za Blender takodjer ... ali 70-80% industrije trazi MAX...
koji je mnogo skup i poprilicno drugaciji i od Maye i Blendera... a gde je 2D..neki pomocni alat... etc..
poprilican skup hobi za pocetnika... Ako ga vec interesuje nesto od 3D/2D programa ... SKC nedeljom ce mu uvek biti alternativa...
Gotovo sve "game dev" kuce na zapadu prilikom zaploslenja GFX artista imaju spisak aplikacija koje preferiraju...
pa ako vec mastas o tome, moras se i snaci...
Za ovih 10ak godina moga staza u "game dev." piraterija je ucinila poprilicno dobrog...za dalje videcemo...
pozdrav!
jmn.