Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

class, id - RAZLIKA

[es] :: Web dizajn i CSS :: class, id - RAZLIKA

[ Pregleda: 5303 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

momsab
Momčilo
Beograd, R.Srbija

Član broj: 2804
Poruke: 3041
*.vdial.verat.net.

Jabber: pitati@PP
Sajt: www.momsab.com


+1 Profil

icon class, id - RAZLIKA22.11.2004. u 01:10 - pre 213 meseci
!Ne nađoh temu korišćenjem pretrage pa da pitam.

U čemu je razlika između class i id, tj. šta se kada korsiti?

Pravio sam nešto sa id, radilo je u IE, još bolje u Operi ali u Ff-u ništa. Potom sam umesto id korsito class i svuda je lepo radilo. To me je nagnalo da vas pitam za kratko i jasno objašnjenje razlike između class i id.

Zahvaljujem na odgvorima bez prepucavanja
Žena u krevetu i vino na stolu nikako ne smeju da čekaju. Jer, vino se greje a žena hladi.

-vinolog
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.83.beocity.net.

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: class, id - RAZLIKA22.11.2004. u 07:04 - pre 213 meseci
čudi me da nešto vezano za ID nije htelo da radi u FF.. mora da si nešto omanuo.. (jel imaš primer koda možda?)


a generalno pravilo je da se #ID koristi za element koji će se pojaviti najviše jedared na stranici (heder, futer, sidebar i slično), dok se .class koristi za ostale elemente koji se mogu ponavljati (naslov članka, podnaslov, citat, autor, datum)..

 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.ptt.yu.



+1 Profil

icon Re: class, id - RAZLIKA22.11.2004. u 10:18 - pre 213 meseci
Hoće da kaže da koristiš ID kada hoćeš "baš tom jednom jedinom" da daš neko ime da bi mogao kasnije da pristupiš njegovim atributima preko tog imena.

// sorry zombie, morao sam malo da protumacim tvoj post jer mi se ucinilo da moze da zbuni :-)
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

momsab
Momčilo
Beograd, R.Srbija

Član broj: 2804
Poruke: 3041
*.vdial.verat.net.

Jabber: pitati@PP
Sajt: www.momsab.com


+1 Profil

icon Re: class, id - RAZLIKA22.11.2004. u 15:53 - pre 213 meseci
bluesman, zbunilo me tvoje objašnjenje (a baš sam lepo razumeo -zombie--ja...)

Znači, ID samo jednom, class više puta.

E,sad, kada se zove id u html-u, da l ise piše id=#nešto ili id=nešto?


što se koda tiče, nije važno, pošto sam počeo ponovo da pravim CSS uz pomoć TopStyles 3.1 Free.
Žena u krevetu i vino na stolu nikako ne smeju da čekaju. Jer, vino se greje a žena hladi.

-vinolog
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu.

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: class, id - RAZLIKA22.11.2004. u 16:14 - pre 213 meseci
Code:
<div id="sidebar"> ... </div>

<a href="index.php" class="navigacioniLink"> ... </a>


Znači ID bez #.
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.ptt.yu.



+1 Profil

icon Re: class, id - RAZLIKA23.11.2004. u 03:36 - pre 213 meseci
Citat:
momsab: bluesman, zbunilo me tvoje objašnjenje (a baš sam lepo razumeo -zombie--ja...)

Ups, sorry :-) Izgleda onda da nisi razumeo onda ni njegovo ni moje :-)

Probaj da procitas prvo neku literaturu pre nego sto pocnes da koristis TopStyle i ostale generatore da bar znas sta radis.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: class, id - RAZLIKA

[ Pregleda: 5303 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.