Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C#

[es] :: C/C++ programiranje :: C#

[ Pregleda: 4033 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dostanov

Član broj: 978
Poruke: 148
*.hemo.net

Jabber: dostanov@elitesecurity.org


Profil

icon C#11.03.2002. u 13:24 - pre 245 meseci
Znam da C# ne podrzava templejte, ali ipak, da li je moguce nekako odraditi generalnost struktura. Na primer:

Imam dve klase, class Student i class Penzioner.
Da li mogu da napravim jednu generalnu listu (class Lista), cija bi jedna instanca bila lista studenata, a druga instanca lista penzionera, ili moram da pravim dva klase (class StudentList i class PenzionerList).

I, da. Ako hocu da izbacim neki cvor iz dinamicke liste, da li je potrebno samo da prekinem sve reference ka tom cvoru, a onda ce ga Garbage Collector sam ocistiti, ili mogu nekom eksplicitnom naredbom da ga unistim. Nisam nasao neku kljucnu rec tipa delete, free, dispose.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: C#11.03.2002. u 16:16 - pre 245 meseci
U C#-u kao i u Javi, sve klase su izvedene iz Object. Tako da možeš da koristiš listu koja sadrži Object-e i u nju da stavljaš šta hoćeš. Posle kad "vadiš" objekte, možeš da koristiš "Reflection" da otkriješ koji je tip objekta u pitanju, ako nisi siguran. Jadna je to zamena za templates, ali šta da radimo.

A za brisanje iz liste, dobro si pretpostavio. Samo prekini reference i GC će da ga pošalje Bogu na istinu...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C#

[ Pregleda: 4033 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.