Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

tabele - kako fiksirati sirinu kolone

[es] :: Web dizajn i CSS :: tabele - kako fiksirati sirinu kolone

[ Pregleda: 4778 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

manufakturer
Molnar Robert
system administrator
Zrenjanin

Član broj: 3660
Poruke: 33
*.ptt.yu

Sajt: www.kuglana.org


Profil

icon tabele - kako fiksirati sirinu kolone03.06.2003. u 11:19 - pre 223 meseci
Dakle imam tabelu sa tri kolone, i u sve tri kolone imam sadržaj koji (<!-- #include.....asp-->) uvozim, to su slike i text. Zarad dizajna trebalo bi da su te kolone fiksne širine. Međutim kako se promeni sadržaj ode piksel tamo - vamo. Da poludiš...
E sad, pre nego sto odustanem od tabela za pozicioniranje, pitam se postoji li neki način da "nateram" kolonu da se ne menja u zavisnosti od sadržaja?
bolje jedno vruće pivo, nego
četir ladna
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.fixip.pool.eol.hu.

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone03.06.2003. u 12:51 - pre 223 meseci
mozes da stavis width=XYpx ili %, ali cini mi se da to nije po W3 standardu (nisam siguran), a ako imas problem sa suzevanjem (ne bezi pixel napolje, nego unutra), stavi transparentu gif sliku visine par px i potrebne sirine u tebelu.
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone03.06.2003. u 13:03 - pre 223 meseci
Bolje je u pixelima nego u procentima, ako vec oces tabele. Medjutim, tabele nisu smisljene za fino pozicioniranje elemenata na stranici, vec za nesto drugo, npr. za prikaz statistike podataka. Ono sto tebi treba jeste CSS positioning.
 
Odgovor na temu

manufakturer
Molnar Robert
system administrator
Zrenjanin

Član broj: 3660
Poruke: 33
*.ptt.yu

Sajt: www.kuglana.org


Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone03.06.2003. u 14:14 - pre 223 meseci
Upravu si za CSS, zato i razmišljam sve vreme o njemu!

Što se tiče tabela, takođe i sam smatram da nisu idealne za pozicioniranje. Ali ono što sam skontao (možda grešim) da prioritet ima sadržaj ćelije o odnosu na zadate width i height za <td>. Mene interesuje da li nešto može da se izmuva kao recimo kao kod <iframe>-a, koji kad definišeš - definisao si ga!!!

Dakle, KAKO IZMUVATI da width i height za <td> imaju prioritet u odnosu na sadržaj... Verovatno nemoguće :)))
bolje jedno vruće pivo, nego
četir ladna
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone03.06.2003. u 17:04 - pre 223 meseci
Nemoguce...

Ako sadrzaj prevazilazi dimenzije jedne celije, onda ce ta celija automatski promeniti svoje dimenzije. Ako napises neki veoma dug niz karaktera, bez ijednog razmaka,u okviru celije, ona nece prelamati taj niz karaktera sve dok ne dodjde do prvog space-a. To se moze isprobati i na ovom forumu, al ajd sad da ne kvarim output stranice :)

U sustini, i iframe se ponasa tako, samo sto kod iframe-a postoje skrollbarovi, a kod celija ne postoje skrolovi.
 
Odgovor na temu

manufakturer
Molnar Robert
system administrator
Zrenjanin

Član broj: 3660
Poruke: 33
*.ptt.yu

Sajt: www.kuglana.org


Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone04.06.2003. u 10:32 - pre 223 meseci
Pozicionirao sam sve CSS i Layerima i lepo radi i u IE, i NS i Operi...

Moram priznati da sam ranije izbegavao layere jer nisam znao kako da ga centriram u sredinu nezavisno od rezolucije koju koriste posetioci sajta. Našao sam rešenje i sad je super...

Hvala ljudi na odgovorima.
bolje jedno vruće pivo, nego
četir ladna
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone05.06.2003. u 01:22 - pre 223 meseci
Tada treba da se koriste procenti umesto pixela, zar ne?
 
Odgovor na temu

factor

Član broj: 4833
Poruke: 413
62.32.33.*



+2 Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone05.06.2003. u 01:49 - pre 223 meseci
Kod layera? Treba dati relativnu poziciju, i auto marginu sa obe strane.
 
Odgovor na temu

WiseDog
Atina SRBska

Član broj: 1017
Poruke: 208
*.ptt.yu



Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone05.06.2003. u 03:38 - pre 223 meseci
hm,imam pitanje ali ne znam da li cu ga moci objasniti jer ne vladam vokabularom.

Naime isto u vezi tabela,ali nevidljivih.Napravio sam java script file,u fazonu mudre misli koje bi se svaki dan ubacivale na moju stranicu na odredjenom mestu,samo nisu iste duzine pa kada se ubaci jedna dugacka,nastane haos na sajtu.........ima li predloga kakoda izbegnem ..................... ili drugacije da napravim ?

hvala ???

..:: www.SSFTN.com - Savez Studenata Fakulteta tehničkih nauka ::..
 
Odgovor na temu

factor

Član broj: 4833
Poruke: 413
62.32.33.*



+2 Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone05.06.2003. u 03:47 - pre 223 meseci
Možes li nam pokazati online kako taj problem izgleda? Sigurno imam rešenje, samo moram da vidim okruženje.

P.S. Hvala ti za poruku :)
 
Odgovor na temu

manufakturer
Molnar Robert
system administrator
Zrenjanin

Član broj: 3660
Poruke: 33
*.ptt.yu

Sajt: www.kuglana.org


Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone05.06.2003. u 15:44 - pre 223 meseci
Citat:
Judge Dred:
Tada treba da se koriste procenti umesto pixela, zar ne?


Pa recimo rešenje koje sam primenio je sledeće:

.okvir {
position:absolute;
left:50%;
top:0%;
width:780px;
height:100%;
margin-left:-390px;
margin-top:-0px;
background-color:#6A789C;
z-index:1;}

Dakle, to je klasa koju pozivam i šljaka ko metak, bar kod mene na 800x600 i 1024x768. Takođe sam proverio i sa NS i Operom...

Ako neko može da nam da na uvid neko drugo rešenje, nek izvoli...

bolje jedno vruće pivo, nego
četir ladna
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.krusevac-2.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone06.06.2003. u 03:54 - pre 223 meseci
Sve dok mesas pixele i procente zajedno da bi specifirao jedan isti kontejner, mislim da nece izgledati svuda isto.

Sta ako npr odredis

#nesto {
position: absolute;
left: 300px;
right: 300px;
}


Znaci 300px od leve ivice ekrana i 300px od desne ivice ekrana.

To bi trebalo takodje da centrira ovaj kontejner na stranici, zar ne? Ovo sam probao u Operi i lepo radi, dok se IE zbuni kod ovoga :D
 
Odgovor na temu

WiseDog
Atina SRBska

Član broj: 1017
Poruke: 208
*.ptt.yu



Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone15.06.2003. u 12:30 - pre 223 meseci
Moze li se ovo poslednje sto si postavio primeniti kada hocu recimo,ako tabela i treba ,u zavisnosti od duzeine teksta da se pomera,da se pomera na dole znaci njena visina,ali na dole opet napominjem,a da sirina ostane ista?

..:: www.SSFTN.com - Savez Studenata Fakulteta tehničkih nauka ::..
 
Odgovor na temu

manufakturer
Molnar Robert
system administrator
Zrenjanin

Član broj: 3660
Poruke: 33
*.ptt.yu

Sajt: www.kuglana.org


Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone15.06.2003. u 22:49 - pre 223 meseci
Čini mi se da je moje rešenje bolje... Ali šta ja znam :))

Ovde primer: www.kojot.co.yu
bolje jedno vruće pivo, nego
četir ladna
 
Odgovor na temu

shoba

Član broj: 9447
Poruke: 134
147.91.1.*



Profil

icon Re: tabele - kako fiksirati sirinu kolone07.10.2003. u 13:03 - pre 219 meseci
Citat:
Judge Dred:
Ako napises neki veoma dug niz karaktera, bez ijednog razmaka,u okviru celije, ona nece prelamati taj niz karaktera sve dok ne dodjde do prvog space-a.

Da li ovo znaci da se problem besprekidnog dugog niza karaktera ne moze resiti u html-u (mislim, ne postoji podrska za to), vec se mora poruka najpre skenirati pomocu php ili asp skripte koja bi mozda "prelomila" taj dugi niz pa ga onda poslala u bazu ili gde vec?
Ta bi skripta mnogo usporila rad (mozda?)
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: tabele - kako fiksirati sirinu kolone

[ Pregleda: 4778 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.