Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi

[es] :: PHP :: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi

[ Pregleda: 3595 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi05.11.2004. u 07:08 - pre 229 meseci
Problem mi je sledeci:
Imam stranicu Skup.htm koja u sebi ima vise frejmova.
U jednom frejmu radi se nesto i dodjeljuju se vrijednosti varijablama i sve radi ok.

Medjutim, vrijednosti varijabli iz toga prvog frejma hocu da koristim u drugom frejmu npr. da ih ispisem na ekranu. Tada u tom drugom frejmu dobijam sledecu poruku:
Notice: Undefined variable: SumaPosSt in c:\Program Files\Apache Group\Apache\htdocs\RacunIznosFrame.php on line 25

I jedan i drugi frejm imaju ekstenziju .php.

Kako rijesiti prenos vrijednosti varijable iz jednog frejma u drugi ?
 
Odgovor na temu

zimbala

Član broj: 37431
Poruke: 16
*.ht.hr.



Profil

icon Re: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi05.11.2004. u 08:32 - pre 229 meseci
koliko sam razumio radi se o javascript variablama, ako je tako mozda bi bilo dobro da pocetna, frameset stranica ili jedan od frameova koji se ne osvjezava, ucita jednu js u head tagu napr:
Code:
<SCRIPT TYPE="text/javascript" LANGUAGE="JavaScript" SRC="nekaskripta.js"></SCRIPT>
...
</head>
...

u toj fajli mores deklarirati neke variable koje ti trebaju (prema potrebi)
Code:
var a;
var b=new Array(); 
...


tim variablama pristupas iz nekog drugog framea napr ovako:

Code:
1. ako je "nekaskripta.js" ucitana napr u frameset strani!
var get_a = top.a
ili
var get_array=top.b[1];

2. ako je "nekaskripta.js" ucitana napr u nekom, koji ima ime (name="xx"), od frameova koji se ne osvjezava!

var get_a = parent.xx.a;
ili
var get_array=parent.xx.b[1];


Ako se radi o necem drugom pojasni :)
 
Odgovor na temu

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Re: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi05.11.2004. u 09:34 - pre 229 meseci
Ne radi se o java skripti nego o php varijablama.

U prvom frejmu uzimam php varijablu iz mySql -a
npr. $zr=$line["ZRKM"];

a ta ista vrijednost varijable mi je potrebna u drugom frejmu!
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu.



+257 Profil

icon Re: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi05.11.2004. u 09:57 - pre 229 meseci
Najlakse je preko sesija.
http://www.php.net/session
Znaci stavis promenljivu u sesiju, a drugi skript je procita iz sesije...

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Re: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi05.11.2004. u 12:53 - pre 229 meseci

Napravim skriptu u prvom frejmu, npr. ovako

<?php
session_start();
$_SESSION['count'];
?>

I u drugom frejmu napravim skriptu koaj ce ispisati ovu varijablu

<?Print($count);?>

Medjutim, pri pregledu ove stranice iz browsera u prvom frejmu dobijam sledece:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at c:\Program Files\Apache Group\Apache\htdocs\naziv1frejma.php:5) in c:\Program Files\Apache Group\Apache\htdocs\naziv1frejma.php on line 98

help
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu.



+257 Profil

icon Re: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi05.11.2004. u 13:36 - pre 229 meseci
Moras da startujes sesiju PRE bilo kakvog ispisa na stranici.
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.bbone.utic.net.ba.



Profil

icon Re: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi05.11.2004. u 15:11 - pre 229 meseci
sad moli boga da se prvo izvrsi jedan php script i onda da se izvrsi drugi kojem trebaju podaci iz sesije

php i framed html pages sesto zbune ljude posto misle da je to "jedna stranica" a tu se radi o dva programa koja rade paralelno.

Ako ti treba $zr=$line["ZRKM"]; i u drugom scriptu izvadi ga iz mysql i najlakse ti je da razmisljas o tom drugom php fajlu kao da ne postoji
 
Odgovor na temu

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Re: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi05.11.2004. u 15:27 - pre 229 meseci
Jbyn4e:
---Moras da startujes sesiju PRE bilo kakvog ispisa na stranici.---

Stavio sam sledeci kod na sam pocetak prvog frejma, odmah ispod body

<?php
session_start();
$_SESSION['count'];
?>

I OPET ISTA PORUKA GRESKE! Ne valja opet.



---NetworkAdmin ----
I to sam gledao kao rjesenje, da i drugi frejm poziva opet istu mysql bazu kao i prvi frejm, ali tabele su velike, bojim se da ce dodatno usporiti ucitavanje stranice.

 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.ppp-01.sa.lol.ba.



Profil

icon Re: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi05.11.2004. u 20:48 - pre 229 meseci
koliko su ti tabele velike?

Recimo ja radim sa tabelama od po 30,000,000 rekorda (trideset miliona rekorda) imam oko 20 do 30 querija po stranici i od cega 4 ili 5 na te velike tabele i opet sve radi.
 
Odgovor na temu

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Re: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi08.11.2004. u 07:14 - pre 229 meseci
Sada imam 3 tabele negdje svaka do 100.000 zapisa.
Kada prosirim i mogucnost pregleda starih podatka, bice i do 2.000.000 zapisa.

Ohrabrio si me pa cu pokusati tako kako si predlozio.


Mozes mi dati link do tvoje stranice sa 30.000.000 zapisa da pogledam kako radi?
 
Odgovor na temu

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Re: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi02.12.2004. u 12:24 - pre 229 meseci
Citat:
Moras da startujes sesiju PRE bilo kakvog ispisa na stranici.


Tek sam sada shvatio koristenje sesija. Sesija se streba stratovati prva, prije svega.

HVALA.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Sadrzaj varijabli iz jednog frejma u drugi

[ Pregleda: 3595 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.