Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Skriptovi u dva thread-a

[es] :: PHP :: Skriptovi u dva thread-a

[ Pregleda: 4567 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.ptt.yu



+11 Profil

icon Skriptovi u dva thread-a08.12.2002. u 22:14 - pre 262 meseci
Da li je izvodljivo iz jednog php skripta pokrenuti drugi ali da se izvrsava paraleno. Prvi skript bi trebao da pokrene drugi i nastavi svojim poslom a drugi skript da radi nezavisno...
 
Odgovor na temu

bOkIcA
Bojan Abramovic
Novi Sad

Član broj: 1808
Poruke: 520
*.86.EUnet.yu

Sajt: www.bokica.com


Profil

icon Re: Skriptovi u dva thread-a08.12.2002. u 23:55 - pre 262 meseci
Web server je taj koji pokrece skripte u nitima, a direktno iz PHP-a, mislim da, jos nije izvodljivo.

Recimo da bi mogao javascriptom u odredjenom momentu da startujes drugi php program.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
62.108.114.*

Sajt: localhost


+5 Profil

icon Re: Skriptovi u dva thread-a09.12.2002. u 00:54 - pre 262 meseci
verovatno moze nekim sitemskim funkcijama da startujesh proces u pozadini (exec() i slicno), ali direktno iz php-a ne.

moze josh i sa fsockopen() da simulirash josh jedan upit od strane browsera, ali to nije tako jednostavno kao sto izgleda... mada, cini mi se da je izvodljivo...

ako uspesh, objasni ovde...
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: Skriptovi u dva thread-a09.12.2002. u 01:22 - pre 262 meseci
Citat:
broker:
Da li je izvodljivo iz jednog php skripta pokrenuti drugi ali da se izvrsava paraleno. Prvi skript bi trebao da pokrene drugi i nastavi svojim poslom a drugi skript da radi nezavisno...

Mozes pozvati sa system("lynx http://www.domena.com/fajl.php"), sa fopen("http://www.domena.com/fajl.php","r") i td.
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+5 Profil

icon Re: Skriptovi u dva thread-a09.12.2002. u 16:32 - pre 262 meseci
sa links tesko, posto ce on verovatno ostati da ceka dok ne pretisnesh "q" da bi izasao, a posto si ga samo otvorio, nema ko da pretisne q...

inace, ja sam rekao fsockopen() jer moze bolje da kontrolise, i nije problem u tome, vec je problem kako posle komunicirati sa skriptom...
 
Odgovor na temu

darkoPOKLONCIC
zg

Član broj: 5186
Poruke: 121
*.hrt.hr



Profil

icon Re: Skriptovi u dva thread-a10.12.2002. u 14:16 - pre 262 meseci
mozda : http://www.php.net/manual/en/function.pcntl-fork.php ?
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+11 Profil

icon Re: Skriptovi u dva thread-a11.12.2002. u 01:03 - pre 262 meseci
Ne teba mi nikav response od skripte iz drugog thread-a. Ona treba samo da odradi svoje i da se zavrsi. Ovo s fork mi lici da j eto, samo sto radina php 4.1.x, a na mom hostu je 4.0 :(
 
Odgovor na temu

kalkulus
Dusko Petrovic
Kalkulus Inc.
Beograd

Član broj: 870
Poruke: 155
*.verat.net

Jabber: kalkulus@elitesecurity.org
ICQ: 27017248
Sajt: kalkulus.net


Profil

icon Re: Skriptovi u dva thread-a11.12.2002. u 03:16 - pre 262 meseci
a da recimo iskompajlirash php i kao exec fajl, na pocetak druge skripte stavish
#!/path/do/phpa/php -q
i pozovesh je kao bilo koji drugi program sa recimo exec() ili cime vec
[IN PIVO VERITAS]
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+5 Profil

icon Re: Skriptovi u dva thread-a11.12.2002. u 04:45 - pre 262 meseci
za takav slucaj ti zavrsava i fopen("http://putanaja.do/skripte.php").

jedino se "nekako" osiguraj (ako je potrebno) da ne moze bash svako da ti pozove tu drugu skriptu.

ako ti je stvarno bitna sigurnost, onda bolje sa fsockopen(), jel mozes da posaljesh i hedere kakve oces, i da ih u toj drugoj skripti proverish pre nego odradish posao...

 
Odgovor na temu

darkoPOKLONCIC
zg

Član broj: 5186
Poruke: 121
*.hrt.hr



Profil

icon Re: Skriptovi u dva thread-a11.12.2002. u 11:53 - pre 262 meseci
Citat:
broker:
Ne teba mi nikav response od skripte iz drugog thread-a. Ona treba samo da odradi svoje i da se zavrsi. Ovo s fork mi lici da j eto, samo sto radina php 4.1.x, a na mom hostu je 4.0 :(


a onda javascript koji ce se minimized vrtiti u pozadini. ja sam radio nesto slicno i radi.

na mjestu gdje mi je trebalo pokrenuti paralelno sh skriptu stavio sam:

Code:

.
.
.
<script language=javascript>

novi = window.open( 'spoji.sh', 'ime', 'resizable=no,scrollbars=no,width=10,height=10,dependent');

</script>
.
.
.


dependent - Specifies whether to create a new window as a child of the current window. A dependent window closes when its parent window closes. On Windows platforms, a dependent window does not show on the task bar. It also has a narrow title bar, and a smaller "x" button to close the dependent window.

PS

Code:


print "say: Hello host!:)";

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Skriptovi u dva thread-a

[ Pregleda: 4567 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.