Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Borland C++ Builder 6 za DOS aplikacije??

[es] :: C/C++ programiranje :: Borland C++ Builder 6 za DOS aplikacije??

[ Pregleda: 2583 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ricma
Beograd

Član broj: 36873
Poruke: 6
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Borland C++ Builder 6 za DOS aplikacije??12.10.2004. u 14:37 - pre 207 meseci
Elem, skroz sam nov u progamerskim vodama (ako se ne racuna Modula 2 sa 1. godine faxa :) )

U Borland C++ Builder 6.0 sam napisao jedan cpp fajl, kompajlirao ga i pokusao zatim da pokrenem .exe iz command promth-a.

Javlja mi da to nije win32 aplikacija!
Da li i kako mogu da pokrecem skroz jednostavne programcice?
Unapred se izvinjavam ako je ovo vec bila tema price, prosto ne nalazim nigde odgovore na ovaj problem a oci su mi ispale gledajuci :)

Hvala
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 801
217.119.242.*



+62 Profil

icon Re: Borland C++ Builder 6 za DOS aplikacije??13.10.2004. u 08:09 - pre 207 meseci
Potrazi u helpu 'writing console application' ili nesto slicno; radi sigurno, samo treba da podesis par radiobutton-a za generisanje konzolne aplikacije (opisano u helpu).

Rajko
 
Odgovor na temu

MilošV
Podgorica

Član broj: 7996
Poruke: 484
195.66.163.*



+1 Profil

icon Re: Borland C++ Builder 6 za DOS aplikacije??13.10.2004. u 09:00 - pre 207 meseci
Konkretno, u 6-ici:
File->New->Other
zatim
Console Wizard
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Borland C++ Builder 6 za DOS aplikacije??16.10.2004. u 12:13 - pre 207 meseci
Na pocetku svega moram da pitam - da li ZAISTA mislis za DOS. Dakle da li ti BUKVALNo trebaju DOS aplikacije? Ako je odgovor DA, onda zaboravi Borland C++ Builder, zato jer on generise native Windows 32-bitne aplikacije.
Da bi radio nesto sto 100% radi na DOS-u treba ti neki stariji Borland-ov IDE, tipa Borland C++ and Applications Framework 3.1
Postoji besplatna alternativa koja je jako slicna, a to je DJGPP + RHIDE. Iskoristi Google pa nadji odakle da skines.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

ricma
Beograd

Član broj: 36873
Poruke: 6
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Borland C++ Builder 6 za DOS aplikacije??16.10.2004. u 22:20 - pre 207 meseci
Hvala svima na pomoci!
Problem resen ! :)

Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Borland C++ Builder 6 za DOS aplikacije??

[ Pregleda: 2583 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.