Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Razlika Borland Delphi i Borland Builder

[es] :: C/C++ programiranje :: Razlika Borland Delphi i Borland Builder

[ Pregleda: 3941 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vlajko12
Vladimir Vukicevic
Beograd

Član broj: 84050
Poruke: 3
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon Razlika Borland Delphi i Borland Builder20.02.2006. u 13:06 - pre 179 meseci
Koristim Microsoft Visual C++ za programiranje, ali me zanima posto mnogi traze koriscenje i poznavanje Borland Delphi i Borland Builder-a. Pa me zanima posto nemam iskustva sa tim programima u cemu je razlika izmedju Delphi-ja i Builder-a. I da li se mnogo razlikuju od Microsoft Visual C++.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4881
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+628 Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder20.02.2006. u 15:40 - pre 179 meseci
Borland C++ Builder i Borland Delphi su "skoro" identični proizvodi. Kada otvoriš ide
i zanemariš naslovnu liniju gde piše naziv proizvoda teško da ćeš pronaći u čemu
je razlika.

Dakle:

* Isti IDE
* Ista biblioteka klasa VCL (vrhunska)

* Različit je samo jezik izražavanja (Obect Pascal <-> C++)

Na C++ Builderu i Delphiju se "lakše" programira nego na VC++ ...

 
Odgovor na temu

anon75319
freelancer
Varazdin(Hrvatska)

Član broj: 75319
Poruke: 239
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder20.02.2006. u 16:57 - pre 179 meseci
Ja VC++ ovaj novi skoro nisam ni pogledao, programirao sam(i još sada neke stvari) u VC++ 6.0 jer vidim da dosta tvrtki pod podforumom IT berza poslova radi sa njim pa sam mislio bolje da znam koristiti...
Borland C++ builder mi je super iako sam tek početnik!
Samo bi htio nabaviti Borland Developer Studio :'(

 
Odgovor na temu

NrmMyth
Ivan Maček
Split

Član broj: 63456
Poruke: 849
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.dump.hr


Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder20.02.2006. u 17:05 - pre 179 meseci
Citat:
Na C++ Builderu i Delphiju se "lakše" programira nego na VC++ ...

Argumentiraj, molim te.
 
Odgovor na temu

vlajko12
Vladimir Vukicevic
Beograd

Član broj: 84050
Poruke: 3
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder20.02.2006. u 18:11 - pre 179 meseci
Gde je lakse? Mislim da sam cuo razlicita misljenja povodom toga. Mislim da to nije trenutno bitno. Hvala za odgovore i jos jedno pitanje. Danas sam po gradu trazio koja bi knjiga bila dobra za ucenje Borland Delphi. Nisam se bas snasao pa ako neko zna neku dobru knjigu bio bih mu zahvalan da mi preporuci. Cak sam i nasao neke interesantne sajtove za ucenje Delphija, ali to su neke osnovne stvari.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4881
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+628 Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder20.02.2006. u 18:35 - pre 179 meseci
Borland C++ Builder i Borland Delphi vec celu deceniju imaju PRAVI vizuelni nacin
razvoja aplikacija, tj nacin koji je MS "priznao" i uveo tek sa pojavom VS.NET.

Na jednom kursu .NET-a sam se čudio ODUSEVLJENJEM ex MS VC++ programera
"novim" vizuelnim nacinom projektovanja softera. Sve to vec celu deceniju postoji
u Delphiju i C++ Builderu.

Borland je svoj framework zasnovao na VIZUELNOM KOMPONENTNOM MODELU, koji
obuhtava stotine vec gotovih komponenti i hiljade na hiljade vec gotovih "stranih"
komponenti koje se BESPLATNO ili uz neku SIMBOLICNU nadoknadu mogu naci za
tren oka u BCB/Delphiju.

Ne znam da li je ovo dobar primer, ali neko je pre nekoliko nedelja na ovom forumu
postavio pitanje u vezi nacina pristupa TIFF datotekama:

http://www.elitesecurity.org/tema/160685/0#1045004

Kada je meni zatrebao taj graficki format, u roku od pola sata sam ga vec imao
u svom programu, zahvaljujuci gotovim komponentama koje mozes skinuti sa net-a.

Dizajniranje formi, postavljanje kontrola i pridruzivanje raznih dogadjaja je prava
zabava. Sve to ne bi bilo moguce bez VCL biblioteke klasa koja je po mome misljenju
najintuitivniji framework do sada napravljen (ne racunajuci novi .NET koji je
babaroga).

Da ti ne pricam o LAKOCI kojom se iz C++ Builder-a pristupa bazama podataka.
To prosto moras da dozivis. Iz MS VC++ je sve to dosta slozenije.

Ne znam da li si imao prilike da se upoznas sa .NET frameworkom, ali on
NEODOLJIVO podseca na VCL. Da ne kazem da mi deluje da su ga "skinuli" i naravno
prosirili.

To zapravo i ne cudi ako se ima u vidu da je glavni arhitekta Microsoft C# i .NET
covek (Anders Hejlsberg) koji je "smislio" i podigao na noge Object Pascal i Delphi,
nakon cega ga je kupio Bill Gates.

Kada se upoznas sa bolje organizovanim bibliotekama klasa, MFC lici na nedorecenu
skalameriju. U MFC-u se previse oslanja na API. Ovo naravno NE ZNACI da MFC ne
valja. Prosto, nije intuitivan, tj previse je tezak za implementaciju.

Da li VCL ima nedostataka? Naravno!

VCL nije thread safe.

Borland Memory Manager je blagio receno katastrofa.

VCL je sporiji od MFC.

MFC je industrijski standard bez premca.

 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4881
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+628 Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder20.02.2006. u 18:37 - pre 179 meseci
Citat:

za ucenje Borland Delphi


Prijateljski savet: batali Delphi i potrazi ti MS.NET studio i knjige koje se bave sa
C#.NET.
 
Odgovor na temu

NrmMyth
Ivan Maček
Split

Član broj: 63456
Poruke: 849
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.dump.hr


Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder20.02.2006. u 20:55 - pre 179 meseci
Shvati sam te, hvala na infu.
VCL je C++ kao .NET Framework C#.
Dali to znaci da Borland pomalo odumire jacanjem C# i .NET-a?

Moje iskustvo sa C++ je bilo takvo da sam se suprezao od koristenja ne standardnih funkcija i klasa. Uglavnom kad bi nesto radio onda bi glavni program bio u C++ a interface u .NET-u. No opet ja nemam bogato iskustvo kako Vi X-Files.

Poz.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4881
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+628 Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder20.02.2006. u 21:25 - pre 179 meseci
Da, Borland po meni polako odumire jer je M$ "previse" ojacao, ali videcemo. Inace
Borland prodaje svoj IDE, ali nastavlja sa takozvanom ALM tehnologijom!

Po meni, vredi se usmeriti na .NET sto je pre moguce.

 
Odgovor na temu

NrmMyth
Ivan Maček
Split

Član broj: 63456
Poruke: 849
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.dump.hr


Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder21.02.2006. u 14:07 - pre 179 meseci
Citat:
X Files:Po meni, vredi se usmeriti na .NET sto je pre moguce.

S tim se slazem.
Djelomicno i zbog mnogih poslova koji se baziraju na MS tehnologiji, jer mnogi sefovi i neznaju za druge.
 
Odgovor na temu

Buffy
Stanko Culaja
Sipovo, BiH

Član broj: 45310
Poruke: 312
*.teol.net.



Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder21.02.2006. u 22:19 - pre 179 meseci
Mene cudi kako je microsoft citavo vrijeme imao studio za izradjivanje formi u Visual Basic-u, a ne u C++-u.
Zbog cega to??
Na zalost ili na srecu ja ne koristim ni borlandove ni ms-ove IDE-ove vec kad mi god zatreba neka biblioteka skinem je sa neta za dzabe.
Pozdrav!
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.plus.com.



+4 Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder22.02.2006. u 00:45 - pre 179 meseci
Alat i biblioteke se biraju prema poslu koji treba odraditi.

Ne razumem to guranje C#-a chak i tamo gde mu nije mesto, to je jako iritirajuce (a i ulazi u onu grupu "mnogi i ne znaju za bolje/praktichnije/primerenije"). Ovo se, naravno, ne odnosi ni na jedan prethodni post, vec je moj generalni zakljuchak.

C++Builder/VCL mozhe da bude veoma dobar izbor, ali naravno da nije pametno zanemariti sve ostalo. "Dobar" programer bi trebao da je u mogucnosti da pravilno odabere platformu vezanu za konkretan projekat, Microsoft nije uvek najbolji izbor (recimo, trenutno mi je u jednom projektu WxWindows mnogo bolje reshenje od bilo kog "velikog" paketa).
 
Odgovor na temu

natali189
Milan Knezevic
Bg

Član broj: 94619
Poruke: 68
*.internet.krstarica.net.



Profil

icon Re: Razlika Borland Delphi i Borland Builder16.09.2006. u 12:07 - pre 172 meseci
Imate neki tutorial za delphi na srpskom.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Razlika Borland Delphi i Borland Builder

[ Pregleda: 3941 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.